MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Allah’ı alaya almak!
Harun ÖZDEMİR
YAZARLAR
3 Ekim 2020 Cumartesi

Allah’ı alaya almak!

Allah;yalan söylemeyin demişse, insanlara yalansız bir düzen kurmanın ilmini de öğretmiştir.

Hırsızlık suç ve günahtır demişse, hırsızlığın yapılamayacağı, yapıldığında da yakalanıp cezalandırılacağı bir düzeniinsanlara tebliğ etmiştir.

Hak yemeyin, güç kullanarak insanları mağdur etmeyin…

Irk,din, mezhep, tarikat vs nedenlerle insanlar arasında ayrımcılık yapmayın demişse peygamberlere, bilim insanlarına ve adil yasa yapıcılara bununkurallarını sunmuştur.

Mümin buna iman eder. Olaylara bu gözle bakaz.

Çünkü Allah kullarıyla alay etmez; alaya alınmayı da cezasız bırakmaz!

***

Allah’ın mucizelerinin sınırı yoktur. Şimdiye kadar bazı günahlar sıklıkla işlenmiş fakat önlemeye çalışanlar çaresiz kalmışsa bundan sonra da aynı çaresizlik devam etmez.

Çünkü Allah her çağın insanına -dini ne olursa olsun- mucizelerini ilham eder. Günümüzde teknik, elektronik ve Digital takip sistemleri denebilir ki çağımızın ve geleceğin önemli mucizelerinden biridir.

Birçok alanda uygulanacağı gibi “ekonomik ve sosyal yapının iyileştirilmesi”nde de uygulanabilir.

Dünyanın her devletinde hakka, hukuka ve dürüstlüğe inanan çok sayıda insan var. Yakın gelecekte bu teknolojilerin kullanıldığı toplumlarda suç işlenme oranları çok düşecek, işleyenler de işkencesiz,en açık ve yalın kanıtlarla yakalanıp yargıya teslim edilecektir.

Ne yazık ki kendisini Müslüman olarak aleme ilan edenler nedense bu mucizeler konusunda çok sessizler… Anlatıldığında da ilgisizler! Adeta idraklerine ölüm sessizliği çökmüş.

***

Allah’la alay etmek, buyruklarını göz göre göre çiğnemek demektir. Yalanı, hırsızlığı, yolsuzluğu, rüşveti, zulmü, ayrımcılığı önleyici bir çaba göstermemek de Allah’ı alaya almak anlamına gelir.

Bazı Müslüman ülkelerde her türlü takibat “muhalifleri yıldırmak ve onları cezalandırmak…” için yapılır. Allah devletimizi ve milletimizi bunlardan korudu; dileğimiz bundan sonra da korumasıdır.

Şimdiye kadar yalan söyleyenler, insanları öyle ikna ettiler ki bazı konularda yalan caizdir,yalansız siyaset olmaz… ticaret hiç olmaz… hanımla geçim ise aslaolmaz… gibi kanaatler milletimiz arasında kemikleşmiş kanaatlere dönüştü.

Müslüman bir toplumda doğru söyleyenlerin başına nelerin geldiğini herkes deneyimleyerek görmüştür.

Geldiğimiz nokta şudur:

Başkan, reis, üstat, şeyh, alim, abi, abla yalan söyleyebilir amma ahali ulularımıza yalan söyleyemez! Söyleyen ise iflah olmaz! Allah korusun!

Aldığımız terbiye budur!

Farz-ı muhal;

Uluların yalanından faide umulur, lakin CHP’lilerin 2+2=4’ünden bile hayır beklenmez! Çünkü onlar camilere saman doldurmuşlardı, at bağlamışlardı! Bunu unutmayız; unutturmayız da!

***

Zavallı Müslüman! İdrakini açık tut, Allah buyruklarıyla alay ettirir mi? Yapmayın dediklerini yapan… Yapın dediklerini bilerek ve isteyerek yapmayanlar Müslüman kalabilir mi?

Müslüman bir ülkede yıllardır her türlü anayasal değişikliği yapma kudretine sahip bir iktidarın idare ettiği bir devlette yalan, dolan, rüşvet, yolsuzluk, hırsızlık, zulüm, her türlü ayrımcılığın önlenmemesi nasıl hoş görülür?

***

Bu tür suçların önlendiği bir düzeni kurma bilgi, güç ve becerisine sahip olanlar, güçlerini birleştirerek iktidar olmuşlarsa artık elde ne varsa bunları seferber edip işe koyulmuşlarsa yalansız, dolansız, ayrımsız, adil bir düzeni inşa etmişlerdir. Beklenenbudur!

Yoksulları, zayıfları, çok çalışıp az kazanan zavallıları korumakla emrolunanmuktedirler zümresi Allah’ın buyrukları ile nasıl alay eder?

Allah bizi niye uyarsın! Uyarmışsa kesin CHP’lileri uyarmıştır. Biz ne yaptık ki!” havasında iktidarsarhoşu olan muktedirler belli ki ilahi gazaba olan inançlarını da yitirmiş.

Uyarı yapan Allah, alaya alınsın diye tebliğ etmez.

Kendilerini Allah’ın torpilli kulları sananların CHP’lilere yakıştıramadığıbazı durumlar var:

Allah CHP’lilere emretmez; emretse de CHP’liler dikkate almaz! Binaenaleyh Allah adına yapılacak bir iş varsa onu da biz yaparız! İlahi taksimatta bizler ne kadar torpilli isek CHP’liler de o kadar nasipsizdir.
***
Ulularımıza haksızlık, zulüm, yalan, dolan yapan olursa bilesiniz ki bela yedi sülalesine yağmur gibi yağar. Şüpheniz olmasın! Yanlış Allah’a ve resulüne yapılmış sayılır. Cezası her iki dünyadadır!

Ulularımıza biat edip itaat edenlere gelince, onların düçar olacakları belalar ve gazaplar ise geçicidir

Şikâyet konusu olan CHP’liler ve CHP zihniyeti taşıyanların uğradığı haksızlıklar, belalar ve zulümler ise -burası çok önemli- “ilâ cehenneme zümerâ”dır. Hak ettikleri yer cehennemdir! Bunlara şefaat dahi yapılmaz!

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Fikret Aslan
 4 Ekim 2020 Pazar 13:18
Sayın hocam, Yüce Allah “Hırsızlık Suçtur” sözünü şu anki Türkiyede söyleseydi eminimki eleştiri sınırlarını aştığı için yargılanıp ceza alabilirdi. O derece iyi bir Hukuk ve Adalet sistemine sahibiz yani. Allah nazarlardan saklasın.
 Mustafa Özdemir
 4 Ekim 2020 Pazar 12:52
DEMEMİŞ ÖMER "SUÇ BENDE DEĞİL; ÜST AKIL VE CHP''DE" Dicle kenarında bir kurt bir koyunu aşırsa, Allah''ın adaleti gelip Ömer’den onu sorar! Kimsesiz kalan ihtiyar kadının durumundan Ömer sorumludur. Yetîmin üzüntüyle ağlayışından Ömer sorumludur! Bakımsızlıktan yıkılan zavallı yuvanın altında Kalacak olan da Ömer’den başkası değildir Şayet haksız yere birisi birinin kanını yere akıtsa, O haksız dökülen kan koca bir anafor olup Ömer’i boğar (Kenâr-ı Dicle''de bir kurt aşırsa bir koyunu, Gelir de adl-i İlâhî sorar Ömer’den onu! Bir ihtiyar karı bî-kes kalır, Ömer mes''ûl! Yetîmi, girye-i ?üsrân alır, Ömer mes''ûl! Bir âşiyân-ı sefâlet bakılmayıp göçse: Ömer kalır yine altında, hiç değil kimse! Zemîne gadr ile bir damla kan dökünce biri, O damla, bir koca girdâb olur boğar Ömer''i!)
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz