MENÜ
İzmir 18°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Anlayan varsa beri gelsin…
Emin ÖZTÜRK
YAZARLAR
7 Haziran 2017 Çarşamba

Anlayan varsa beri gelsin…

Kemal Kılıçdaroğlu’nu anlayan varsa beri gelsin…

15 Temmuz darbe girişiminin "kontrollü bir darbe girişimi olduğu" iddiasıyla çıkılan yollar, “kontrollü darbe sözünde özel bir ısrarım yok” a vardı!

Sizi bilmem ama bana ilginç geldi. Ve kafam karıştı.

15 Temmuz darbe girişiminin kontrollü olduğuna hala inanılıyor ama iktidarı üzmemek için söz; ‘özel ısrarcı’ kategorisine mi dâhil edilmiyor? Yoksa elde olduğu söylenen dosyaların içini dolduracak bilgi ve belgelere mi ulaşılamadı? Şayet öyleyse; bir tür mahcubiyet yaşanması durumu da olabilir tabii…

İnsan inandığı şeyde sonuna kadar ısrar eder. Etmeli de... Demek ki inanılmayan bir söz, laf ola beri gele diye söylenmiş. Bunu sıradan biri yapsa hiç dert değil.  Ama adamın adı önünde koskoca CHP Genel Başkanı unvanı yazıyor…

Genel Başkanın ağzından her çıkana itibar eden, bu partiye gönül vermiş ve bu partiye inanan milyonlar var. Buradan bakınca durum vahim değil mi?

‘Ne oldu, kontrollü darbe olduğu yolunda sıralanan maddeler, havaların ısınmasıyla buhar olup uçtu mu’ sorusunu elbet birisi çıkıp sorar. Buna ne yanıt verilecek merak ediyorum. Bu aralar ‘aldatıldım’ modası var. Maşallah tuttu da. Benden söylemesi…

Lakin madde madde sıralanan iddialar oldukça ciddiydi. Ve hiç de buharlaşacak cinsten değillerdi:

1- Meclis’te kurulan komisyonun darbenin ana boyutunu ortaya çıkarması iktidar tarafından engellendi. Darbenin kilit bürokratları Meclis’e gelmedi. Bu bizi kuşkulandırdı.

2- FETÖ’yle ilgili ana iddianameyi hazırlayan savcı görevden alındı.

3- Ana çatı iddianamesine dair önemli kuşkular var. İddianamede bazı bölümler arasında kopukluklar var. Nokta nokta gidiyor, sonra üst akıl diye bir bölüm başlıyor. Bu, darbe girişimini kapatma çabası olduğu kuşkusunu ortaya çıkardı.

4- 6 Haziran tarihli FETÖ terör örgütüyle ilgili iddianame var. Orada FETÖ’nün darbe yapacağı söyleniyor. Darbe yapacak güce eriştiğine dikkat çekiliyor. Peki, bu biline biline darbe niye önlenemedi?”

Bakın iş yine döndü dolaştı “Elimizde dosyalar var” “Dosyan varsa açıkla”ya geldi dayandı…

"Dosyamız var. Ama daha yolun başındayız. Mahkemeleri izleyeceğiz. Bunun için oluşturduğumuz bir komisyon var"

Israrcı olmamaktan anlamamız gereken nedir? Örneğin; ‘başında olduğumuz yollar bir yere çıkmadı’ olabilir mi? Ha birde sosyal medyada Kılıçdaroğlu’na Ergenekon’un ayar verdiği iddiaları yazılıp çiziliyor. O konuyu tartışmak bizi aşar… Yazılıp çizilenleri izlemek yeter de artar bile…

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 
 7 Haziran 2017 Çarşamba 12:21
Darbe Komisyonu Başkanı düne kadar feto yu savunan bir kişi. Bırakın kılıçdaroğlu nu da komediyi yazın. Komisyon kuruldu da ne oldu ?
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz