MENÜ
İzmir 12°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Asker misin, yoldaş mı?
Serdar DEĞİRMENCİ
YAZARLAR
19 Ocak 2018 Cuma

Asker misin, yoldaş mı?

Mustafa Kemal’in askerleri miyiz:

Yoksa yoldaşları mı?

Yumurta mı tavuktan çıktı, tavuk mu yumurtadan?

Al sana derin bir tartışma konusu (!)

Daha doğrusu derin bir ayrışma, birbirinin gözünü oyma konusu…

İlle de ; “ Sosyal demokratlar birbirinin kurdudur.”sözlerine hak verdirircesine birbirlerini yiyecekler  ya…

Öfkelenmemek mümkün değil…

*

Bak aslan sosyal- demokrat kardeşim:

Mustafa Kemal’in izinden git de, ister askeri ol, ister yoldaşı…

Ne fark eder?

 Fatih İstanbul’u kuşattığında; Bizans’lılar, melekler dişi mi, erkek mi onu tartışıyorlarmış.

Cumhuriyet kuşatılmış, demokrasi elden gidiyor, sen hala bir kelimeyi tartışıyorsun…

Yok efendim “ Mustafa Kemal’in askerleriyiz gibi bir slogan yanlışmış. Militer bir dil olmasından öte, birey olmanın önüne geçen bir ifadeymiş.”

Bunu söyleyen aslan sosyal demokrat kardeşim:

Mustafa Kemal’in askerleriyiz demenin; onun izinden gitmek, yaptığı devrimlere sahip çıkmak, cumhuriyeti yaşatmak anlamında kullanıldığını bilmiyor musun?

Halkın diline yerleşmiş, stadlara kadar taşmış bir sloganı niye değiştirmeye kalkışıyorsun?

*

Peki ya diğer aslan sosyal demokrat kardeşim:

Partidaşlarının bir kısmı, Biz Mustafa Kemal’in yoldaşlarıyız diyorsa, sen ona ne diye tepki gösteriyorsun?

Bu kadarcık bir farklılığa neden tahammül göstermiyorsun, neden hoş görmüyorsun?

O ulusalcı, bu liberal diye kendi partinin içinde ayrışır parçalanırsan;  cumhuriyeti, onun yarattığı değerleri nasıl savunacaksın?

AKP+MHP anlaşmasına karşı, toplumun diğer kesimlerini nasıl birleştireceksin?

Toplumsal muhalefeti nasıl örgütleyeceksin?

Vatan elden gidiyor görmüyor musun?

*

Bak aslan sosyal demokrat kardeşim;

Mahallende delege seçimlerini yaptın. İlçe başkanını, yöneticilerini, il delegelerini seçtin…

Senin seçtiğin il delegeleri il başkanını, yönetimini ve kurultay delegelerini seçtiler…

Şimdi de kurultay delegeleri, genel başkanı ve parti meclisini seçecekler…

Eksiğiyle, fazlasıyla bir demokrasi şöleni yaşamadın mı?

Diğer partilerde böyle bir uygulama, parti içi demokrasi var mı?

Şimdi sırada büyük kurultay var.

Kendinde genel başkan olma potansiyeli gören kişiler çıkacak, tezlerini ortaya koyup yarışacaklar… Her biri ayrı bir değer olan adayları dinlemek, kavga etmeden, karşılıklı bir saygı ve sorumluluk anlayışı içinde tartışmak, eleştirmek, destek vermek, senin en doğal hakkın… Kurultayda seçilecek genel başkana destek olmak da her CHP’linin boynunun borcu. Gün ayrılıkların değil, ortak noktaların bulunup, birlikte mücadele etme zamanıdır…Bilmem anlatabildim mi?..

Anlatamadıysam…

O zaman Nazım’ın sesine kulak ver:

“ Daha gün o gün değil, derlenip dürülmesin bayraklar

Dinleyin, duyduğunuz çakalların ulumasıdır.

Safları sıklaştırın çocuklar,

Bu kavga faşizme karşı, bu kavga hürriyet kavgasıdır.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 ilhan kılınç
 23 Ocak 2018 Salı 11:48
Psikolojik harekat ta karşı olduğunuz fikri yıkamıyorsanız ufak ufak yontmaya başlamanız yani aşındırmanız gerekli. Yapılan aynen budur.
 Fatma kuyucu
 20 Ocak 2018 Cumartesi 14:08
Herk kelimesine katili?orm bir nokta Ataturkumuz kominis değildi onunla ilgili okuduğum hiçbir kitapta nutuk dahil .chp ara?i açıyor AKP nin oyununâ gelme?èim.
 Gunes ercetinkaya
 20 Ocak 2018 Cumartesi 00:10
Halkin sesi oldunuz baskan tesekkurler bsk aday adaylari kendi partilerini ayristirma polemigine girince basarili olacagini saniyorsa yaniliyorlar cok antipatik olup sonlari husran oluyor zaman birlesme zamani bizlere birakilan emanete sahip cikalim cok gec olmadan sevgiyle kalin
 Prof. Dr. İbrahim Bozkuş
 19 Ocak 2018 Cuma 21:21
Harikasınız. Kutluyorum.
 Lombak
 19 Ocak 2018 Cuma 21:09
Halbuki Gökçe Fırat böyle solu bulmuş neden trollesin ki üstelik fetöcü olduğu ortada. Bence Kemalistleri sindirip toplumdan oy alması mümkün olmayan CHP içi emperyalist kuklası HDP sempatizanlarını, siz yapamazsanız biz çözeriz diyen CHP içi BOP eşbaşkanlarını, Atatürksüz CHP olsun özgür laik kadın gerilla ortak paydamız diyenleri, alt kimlik tapıcıları ve Kürt Nasyonal Sosyalistlerini, Biz sırtımızı YPG/PYD'ye dayadık gerisini siz düşünün diyenleri, ermeni soykırım lobicilerini, Kıbrıs'ı verelim kurtulalım diyenleri parti içinde egemen kılmak için yapmıştır bunları. Çünkü birinin bunları(ordu göreve falan) CHPlilere söyletmesi gerekiyordu ki AKP ve Tayyibe malzeme olsun ve böylece siz teslimiyetçiler Y-CHP'yi kurun. Nasıl Suriye'nin toprak bütünlüğünü biz desteklerken Tayyip CHP'yi Baasçı faşist olarak suçladıysa. Oysa şimdi Bay Kemal Esad katil diyor ve hepiniz ABD-Pentagon ağzıyla konuşuyorsunuz değil mi? Peki bu ağız değişikliği AKP ile aranızdaki grifit ilişkilerinizde saklı olmasın? Yani bu teslimiyetçi yeni CHP'yi kastediyorum. Mesela AKP'nin çözüm sürecinden sorumlu kamu düzeni müsteşarını alıp Bay Kemal'in Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkanı yapmanızla mı bu Suriye ağzınız değişmişti? Yani konumuza dönersek, şimdi Gökçe Fırat'ın pisliklerini neden Kemalistlere yansıtıyorsunuz? Madem partiye de hakimsiniz, buyrun toplumdan oy alın. Önünüzde engel mi var? Anlayamadım? Bir siyasi partinin amacı iktidar olmak değil midir? Buyrun hadi yapın bakalım. Ayrıca bugüne kadar da iktidar yapamadınız Y-CHP'yi onu da hatırlatalım.
 Mustafa Kemal Karakuzulu
 19 Ocak 2018 Cuma 20:37
Kalemine sağlık birader bin yaşayasin hala ne olup bittiğinin farkında değil birileri
 comolokko
 19 Ocak 2018 Cuma 20:30
Sen de iki tarafa da goz kirpmissin serdar. Tum ulke haberleri izliyor. Ve parti icin yoldaslar genel secimde tarafini belli ediuor. Izmirden aziz chpden de kilicdar gitsin artik. Yoksa gumbur gumbur gelen demir leydi chpyi de ezecek. Izmir secimlerini de gorduk chpnin. Kufurler rant vs. Mustafa kemalin askeri olunur. Yoldasi olmak herkesin haddi degildir.
 Orhan Özbolat
 19 Ocak 2018 Cuma 15:34
''Gökçe Fırat’ın CHPye armağanı ''''MUSTAFA KEMAL''İN ASKERLERİYİZ'''' S Bu slogan.. 1990 yılların sonunda o zamanki ismiyle İP genclik örgutlenmesi olan TGB tarafından ''''PERİNÇEK in ASKERLERİYİZ'''' diye atılırken TGB (Özür Öncü Genclik olacak ) içinde basını GÖKÇE FIRAT( Bknz Türk Solu) ın cekdığı muhalefet grup tarafından bu slogana cevaben ilk kez atılmış bir slogandır. Yanı CHP nin öteden beri attığı veya kullandıgı slogan değildir. Gökçe Fırat İP den ayrılınca (İlave bilgi: Gökçe Fırat,Perinçek tarafından İP den İhraç edilmişdir.) CHP ye Deniz Baykal tarafından üye yapılmısdır (2002).daha sonra bu slogan CHP ye taşınmış ve CHP içindeki sol anlayısı tasfiye etmek ve onları kemalizmAtatürkçülük alanında sıkıştırmak amaçlı kullanılmıstır.. Ve aynı grup 2003 de Rektörler yürüyüşün de ^^Ordu Göreve ^^sloganı atınca.. O günkü yürüyüş de kitle tarafından bu slogan; demokratik yapıya ve demokrasi anlayısına uygun bulunmadıgından yürüyüs sırasında bu sloganların atılması engellenmişdir. Daha sonra Gökçe Fırat CHP den atılmıs..kimilerine görede Kemal Dervişi protesto ederek istifa etmisdir. MUSTAFA KEMALİN ASKERLERİYİZ '''' sloganının mucidi GÖKÇE FIRAT; daha sonra ULUSAL PARTİ yi kurmus genel baskanı olmusdur. Ulusal Partide 2011 de CHP ve MHP adaylarının desteklenmesı gerektıgını acıklarken GÖKÇE FIRAT da kendı bolgesınde OSMAN PAMUKOGLU na oy vereceğini açıklamışdır. Solsosyalist çevrelerce sosyalşoven olarak nitelendirilen GÖKÇE FIRAT şimdilerde FETO nun medya yapılanmasından dolayı hakkında sorumlu tutulmuş ve tutuklanmısdır. Halen cezaevındedir. İlginç olan; İddanamede yapılanmasında GÖKÇE FIRAT ın görevinin Sol u trolleme olduğu idda edilmektedir.
 Zafer Zafer
 19 Ocak 2018 Cuma 13:55
İnadına "Mustafa Kemal’in askerleriyiz" usta, işimize bakalım.
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz