MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bahçeli’nin listesi!
Fatih YAPAR
YAZARLAR
19 Mart 2018 Pazartesi

Bahçeli’nin listesi!

Türkiye’nin seçim atmosferine girdiği süreçte CHP’nin ardından MHP de hafta sonunda kurultayını gerçekleştirdi. Devlet Bahçeli’nin yeniden genel başkan seçildiği 12. Olağan Büyük Kurultayı’nın en dikkat sözleri ise son günlerin tartışmalı konusu olan ”ittifaka” yönelikti.

Bahçeli salondan kamuoyuna ; “Cumhurbaşkanı seçiminde adayımız aksi ve arızi gelişme olmadıktan sonra Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır” sözleriyle seslendi.

Ve ekledi: ”Hiçbir odak, hiçbir mahfil, hiçbir güruh, hiçbir siyasi düşük, Cumhur İttifakını çatlatamayacaktır"…

Malum, son günlerde MHP’nin olası seçimlerde baraj altında kalabileceğine yönelik çok sayıda anket kamuoyu ile paylaşıldı. MHP açısından ittifakın aslında “zorunlu” olduğu da dile getirildi. Uzun süredir “tavandaki” birlikteliği “tabana” yansıtmaya çalışan Bahçeli ve ekibi sıkıntılı günler yaşıyordu.

Çünkü ciddi oranda MHP’den kopanların aktif yer aldığı bir İYİ Parti gerçeği vardı!

Bahçeli partiden kopanlar için de, “Unutmayınız bir kere satan yine satar. Vefasızlık, imansızlıktır. Bir kere ihanetle, bin kere ihanet arasında hiçbir fark yoktur” dedi.

Herkesin yakından bildiği gibi seçim sonuçlarında geçmiş matematik hesapları da ortaya konulduğunda MHP’nin Doğu ve Güneydoğu’da sonuç alabilecek bir kitlesi bulunmuyor. İç Anadolu, Karadeniz, Akdeniz, biraz da Marmara ve Ege’de oyları artan partinin CHP’ye paralel seçmeninin olduğu kentlerde belediyeleri ve milletvekilleri yer alıyor.

Özellikle Ege’de demokrat, Atatürkçü ve çağdaş kitleleri içinde barındıran MHP’nin Manisa ve Balıkesir başta olmak üzere Muğla, Aydın ve İzmir’de dikkate değer kitleleri var.  Sadece Manisa’da Büyükşehir başta olmak üzere altı belediye başkanlığını elinde bulunduruyor.

Bahçeli’nin “ittifak” söylemleri ve ortak aday açıklamalarının tabana, sahaya yansımadığı bir gerçek. Bunun için derin analizlere, anketlere gerek de yok. Çünkü, iki dönemdir MHP’yi Manisa’da temsil eden Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün kamuoyuna yansıyan, “MHP'li belediye olduğumuz için kesintiler yaşıyoruz. Yukarıda ittifak var, ama yerelde ittifak yok. Ben külliyeye ulaşmasını da bilirim" sözleri durumu aslında apaçık ortaya koyuyor. Başkan Ergün, özellikle AK Partili vekillerin ve belediye başkanlarının kendisine defans yaptığını söylüyor

Bahçeli’nin kurultayda onay alan  listesinde ilginç gelişmeler de yok değil!

Partinin genel merkezinde arka planda yaşanan Şefkat Çetin ile İsmet Büyüketaman rekabetinden Çetin mağlup olarak ayrılmış görünüyor. Uzun süredir parti teşkilatlarını kontrolünde tutan Çetin yeni listede yok. Bu da yeni dönemde İzmir başta olmak üzere birçok ilde operasyon anlamına geliyor.

Bu arada partinin İzmir’i temsil eden isimlerinden olan Milletvekili Oktay Vural zaten liderden daha önce kopmuştu. Geriye kalan Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu da yeni listeye alınmadı. MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş ve yönetiminin parti içinde Şefkat Çetin ile hareket ediyor olmaları yeni dönemde sürpriz gelişmeleri beraberinde getirebilir. 

Sadece Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ile İzmir’de temsil hakkı olan MHP’nin durumu zaten “topal ördek” misali ilerlemiyor. Çünkü Acar’ın ne İzmir teşkilatı ne de genel merkez ile sağlıklı bir diyaloğu yok.

Tüm bu gelişmelere bakıldığında partinin yerel ve genel seçimlerde İzmir’de ortalama yüzde 10 ile 300 bine yakın oyu var. Önemli olan bu oranın ne kadarının ittifak içerisinde kalacağı. Kısaca, yeni dönemde Türkiye’nin üçüncü büyük kentine listesinde  “şaşı” bakan genel merkezin köprü görevini vereceği bir isim kalmadı. AK Parti –MHP ittifakında MHP tabanına hitap edecek kişilerin bulunması gerekiyor. Anlaşılan o ki AK Parti’nin milletvekilleri ve parti yöneticileri söylemlerini biraz daha geliştirmek zorunda kalacak. Çünkü yeni süreçte taşımak zorunda kalacakları bir MHP yapısı olacak.

Malum AK Parti yöneticilerinde uzun süredir devam eden “bıyık bırakma” kararı var.  Bazılarında bıyık yeni oturmaya başlasa da mesajı daha önce alıp görüntüyü netleştirenler,  sosyal medyadaki fotoğraflarını da bu duruma uyduranların sayısı artıyor.

İttifak çalışmalarına yasa ve yönetmelik değişiklikleri dışında söylem ve eylemlerle de girmek zorunda olan AK Parti yöneticileri bıyıkları yanlardan aşağı doğru uzatarak MHP tabanına ilk mesajı vermiş olurlar!

Şimdi “ne alakası var” demeyin.

Siyaset bu; neler olmaz ki…

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Mhp İzmir
 19 Mart 2018 Pazartesi 17:16
Şefkat çetinin arkasında olmadığı bir mhp izmir teşkilatı düşünülmez. İzmirin mykda neden başkanı yok? Bu izmir ekibine git demektir.
 KSK
 19 Mart 2018 Pazartesi 16:26
bir zamanlar maziye bir bak oktay vuralın bile sesini kestiler ya pes vallahi....
 Mami.
 19 Mart 2018 Pazartesi 15:19
Valla fatih bey uzun yıllar MHP ye oy vermiş bir seçmen olarak oturdum izledim kongreyi. saat 10.00 da açılış.14.00 da 1100 küsur oy alan bahçeli genel başkan. Ben böyle kongre görmedim.Salonda ne zaman sandık kuruldu,ne zaman oy kullanıldı,ne zaman sayıldı anlayamadım.Ömrüm bu salonlarda geçti.böyle şey görmedim.evet hayırla ibra edilmiş olmalı.Oy konusuna gelince de yarısını alamaz artık.Bu böyle biline. selamlar.
 malumun ilanı
 19 Mart 2018 Pazartesi 15:04
Türkeşte aynı böyle yapardı ekip değiştirirdi. bahçelide aynı Türkeş. bu durum izmirde ilginç sonuçlar verir mesela ilçeler ve il arasında farklı olaylar olur. güven yok olur korkmaz artık ilçeler.
 Gürkan
 19 Mart 2018 Pazartesi 12:21
MHP tavanı, Bahçeli de dahil düne kadar Erdoğan'ı yargılamaktan bahsediyorlardı; şimdi ise başkan adayımız diyor. Şaka gibi ! MHP' nin genel başkanının siyasi amacı rakip partinin başkanını başkan yapmak mıdır ? Fenerbahçe başkanının çıkıp Galatasaray' ın şampiyon olmasını istiyoruz demek gibi bir söylem :) Bahçeli' nin yıllardır hükümet olma gibi bir çabası zaten hiç olmamıştı. Muhalefette kalayım, eleştireyim derdindeydi. Bu kadar başarısız olup da 21 yıldır partinin başında kalmak da ayrı bir olay. Sıfırdan parti kursa barajı dahi geçemeyecek biri Türkeş sayesinde yıllardır mecliste. Bu saatten sonra da Bahçeli artık Atatürkçüyüm demesin.
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz