MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Atatürkçü değildir,  AKP Olamaz!
Cumhur BULUT
YAZARLAR
30 Ekim 2018 Salı

CHP Atatürkçü değildir,  AKP Olamaz!

Hocam şu Atatürkçülük konusunu biraz açmanızı isteyecektim, malum bu aralar takiye ve haddi aşmalar yine gündemde.

Hımm, hiç durmuyorlar değil mi?

Yok Hocam Atatürk’ü maske yapanlarla, Türk’ün medeni vasfından ürkenler arasında pespaye bir atışma sürüp gidiyor.

Bak kardeşim bizzat kendi ifadeleri, yaşantısı; eylemleri ve fikriyatıyla Atatürk tam manasıyla bir Türk Milliyetçisidir. Turancıdır ve Türklük Sevdalısıdır.

İki odağın da Atatürk’ü sevmemesinin, aleyhinde olmasının ve dahi gizli ve açık düşmanlık beslemesinin yegâne sebebi de işte budur!

Mevcut CHP Atatürkçü değildir, CHP Türk Milliyetçiği yolundan çıkalı hayli yıl olmuştur.

CHP Sosyalist Enternasyonel Üyesi bir siyasi patidir. Oysa Atatürk, “Komünizm Türk Milleti için en kötü rejimdir, nerede görülse başı ezilmelidir” demiştir.

Atatürk, fikir babasının Büyük Türkçü Ziya Gökalp olduğunu alenen beyan eder. Ama yoldan çıkmış CHP içinde Türk ve İnsanlık düşmanı birçok sosyalist bağımlısı bulunmaktadır!

Atatürk hayatı boyunca Türklüğün sembolü olarak bildiği “Bozkurt” u paraların, pulların ve devlet armalarımıza bastırmış ve kabul ettirmişken, CHP bütün bunları ve Atatürk’ün izlerini Türkiye’den silmiş bir zihniyetin yuvası olmuştur.

Atatürk’e göre öncelik, hepimizi bütünüyle kuşatan ve anayasal olarak da hepimizin hüviyeti olan Türklüktür. Ama CHP etnik siyaseti şiar edinmiştir.

***

Pekiyi Hocam, siyasal İslamcılara ne demeli?

Onlara da söylenecek söz çoktur. Onlar da tıpkı sosyalist fikirler gibi gayrı milli bir kaynaktan beslenirler. Onlar da “milliyet” gerçeğini kabul etmezler. Oysa Allah insanları milletler halinde yarattığını hükmeder! Ama onlar bunu görmezler!!!

Büyük Türk Atatürk de milliyeti, yani Türklüğü merkezine almış bir dehadır. Onlar da bu yüzden Atamızı sevmez ve iftira atar durular!

Oysa Kutsal Kitabımız Kur’an-ı Kerim’i hepimiz okuyalım diye Türkçeye çevirten bizzat Atatürk’tür!

Gazali’nin İhya’sını, Fıkıh Kitabımız Ebu Hanife’nin Fıkh-ı Ekber’ini Türkçeye çevirten de yine Atatürk’tür!

Ve daha birçok hayırlı iş bizzat Atatürk tarafından yapılmıştır. Ama beğenilmez, gözden uzak tutulur ve unutturulur! Çünkü Atatürk Türk’tür, Türkçü’dür!

İster sol olsun ister siyasal İslamcı, milliyet düşmanı beynelminelci bütün fikirler de Türk, Atatürk ve Türkçülük Düşmanıdır! Bunlardan Atatürkçülük ve Türkçülük beklemek çölde vapur beklemek kadar boşunadır.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Gürkan
 31 Ekim 2018 Çarşamba 13:48
İrem'e göre MHP'yi tercihlerinden dolayı eleştirmek etik değilmiş. Yaptıkların ile söylemlerinin birbiri ile alakası yoksa, buna rağmen de başkasını senin de yaptıkların üzerinden eleştirirsen seni de eleştirirler. Bu duruma uygun çok sayıda atasözü vardır. Birini seç :) Erdoğan her istediğini almış, bunlar hala biz ne dersek o olur kafasındalar. PKK'ya operasyon yaptırmışlar. PKK'ya operasyon yeni mi yapıldı, yapılıyor ? FETÖ konusuna zaten girmiyorum bile. Herkes neyin ne olduğunu biliyor. Kendi koltuğun için AKP'ye destek ver, adını da devlet için yaptık de. Bu işleri bırakın da yerel seçimlere hazırlanın, tabi ülkeyi, şehirleri yönetme gibi bir arzunuz var ise. Yok gibi de !
 Lombak
 31 Ekim 2018 Çarşamba 00:10
İşin kötü tarafı bu kalıntıların bugün chpyi yönetiyor olmalarıdır. CHPli seçmenin sorumluluğu ele alarak müdahil olmasinı, partisini Atatürkçü devletçi, halkçı ve tabii ki milliyetçi çizgiye taşımasını bekliyor, yukarıdaki yazara da Ziya Gökalp'in sosyalist unsurları da benimsediğini hatırlatırım. Atatürk'ün bütün eserleri ciltlerin de de "sosyalist olunmalı" notlarına rastlandığı unutulmamalı. Atatürk milliyetçiliği herhagi bir ırka dayanmayıp Türkiye halkını tanımlar. Bu kültür asyalı olup efsaneleri arasında Ergenekon, dede korkut,oğuz kağan ve sembolleri arasında bozkurt bulunmaktadır. Ancak bu ?ültür Anadoluda bulunan diğer medeniyetleri de kucaklarken tarihin eski evrelerinde de eski Türk kültürünün dönemsel olarak bu coğrafyada hüküm sürdüğü kanısındadır.
 ALOOO
 30 Ekim 2018 Salı 22:07
SEn kimsin? Nereden çıktın?
 Zagor
 30 Ekim 2018 Salı 22:04
Andimizi kaldiranlari, Atatürke küfür edenleri, agiza alinmayacak kelimeleri söyleyenleri, Adalarimizi yunanlilara teslim edenleri, 23 Nisan-19 Mayis -29 Ekimi kutlamayanlari destekle sonrada en Atatürkcü biziz de.Ne iciriyorlar size be kardesim ?
 Ar. Grv. İrem
 30 Ekim 2018 Salı 21:03
yazar realiteden bahsederken eleştirmenlerin mhp nin bir tercihinden yola çıkarak tenkitte bulunması etik ve tutarlı değil. Durum değerlendirmesinde CHP'nin de AK Partinin de orjinleri bakımından yanılgı yok. MHP siyaset tarzı bakımından tamamen milliyetçidir. Milliyetçi olduğu için 15 temmuz sonrasında devleti-milleti-cumhuriyeti ayakta tutak için anlaşmıştır. CB^ye fetö opresayonarını suriye sınır ötesi harekekatlarını ve pkk operasyonlarını yaptırmıştır. bu mhp başarısıdır. burda milliyetçilik açısından bir hata yok. yakında bu konuda tez hocam ile birlikte yazdığım kitabımı okuyabilirsiniz
 Cengizcansız
 30 Ekim 2018 Salı 20:32
Yazı değil komedi billi bayramlarda ülkeyi terk edenler atatürkçü chp değil öylemi chp olmada atatürk silinir gider
 Fikret Aslan
 30 Ekim 2018 Salı 19:16
Senin gibi bir adamdan böylesi güzel bir yazı beklemiyordum Cumhur bey. Tebrikler
 Lombak
 30 Ekim 2018 Salı 18:50
Atatürk sosyal demokrası fırkasını 15 Mayıs 1925 tarihli kararname zararlı bularak yasaklamıştır. Fırka lideri H. Rıza 3 Nisan 1929 tarihinde sosyalist enternasyonale yazdığı mektupta kurtuluş savaşını görmezden gelmiş Wilson llkelerini benimsediğini belirterek sözde Kürdistan'ın kurulmasına yeşil ışık yakmıştır. İşte cehape içinde bir kısım kalıntıları sonradan katılımlarla bu damardan gelmekle birlikte, tüm chplileri kapsamaz. Gerçek chp sosyal demokrat olmayıp halkçılık ve devletçilik omurgası üzerine kuruludur.
 Mister No
 30 Ekim 2018 Salı 17:08
Dinime küfreden bari Müslüman olsa cümlesi buraya cuk diye oturuyor :) Yazi degil Komedya.
 baltazar
 30 Ekim 2018 Salı 13:48
CHP'ye Atatürkçülüğü ipotek altına almakla suçlayan siz, milliyetçiliği de sadece MHP'ye malediyorsunuz. CHP size göre ne kadar Atatürkçü değilse, siz MHP'de o kadar milliyetçi ve Türkçü değilsiniz.Kendi idealleriniz peşinde koşmaktan sıkılıp, muhalefette olduğunuzu unutup daha düne kadar size söylemediğini bırakmayan iktidarı 'kendilerinden daha fazla koruyup kollamanın peşinde olmak milliyetçilikse siz mükemmel milliyetçilersiniz (!).Bu köşelerde başkalarına çamur atmadan önce kendinizi bi sorgulayın, sonra CHP'nin Atatürkçülüğünü sorğulayın da inanalım söylediklerinize sayın (tarafsız) yazar...
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz