MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
‘Cumhuriyet, bilhassa kimsesizlerin kimsesidir’
Nedim ATİLLA
YAZARLAR
29 Ekim 2020 Perşembe

‘Cumhuriyet, bilhassa kimsesizlerin kimsesidir’

Çağdaş her ülkenin olduğu gibi, ülkemizin de tek bir ana hedefi vardır: Daha iyi yaşam koşullarına sahip olarak barış ve mutluluk içinde varlığını yüzyıllara taşımak…

Bu konuda tek kriter Atatürk'ün dile getirdiği, “çağdaş uygarlık düzeyidir”.Cumhuriyet, ümmetçilik yerine ulusçuluğu, kulluk yerine yurttaşlığı, kişi iktidarı yerine milletin temsilini, bağnazlık yerine çağdaşlığı seçenlerin kurduğu bir rejimdir.

Türk Aydınlanma Devrimi ile büyük bir düşünce değişimi gerçekleştirilmiş, çağdaş bir hukuk düzeni kurulmuş, hukuk dışılığa ve çağdışı kavramlara son verilmiş, toplumun yapısı uygar ilkelerle oluşturulmuştur. Bir aydınlanma tasarımı olan Cumhuriyet, siyasal, toplumsal, hukuksal, kültürel ve ekonomik dönüşümlerin yolunu açmış, Türkiye çağdaş uygarlıkla bütünleşme yolunda övgüye değer atılımlar gerçekleştirmiştir.

Tarihsel birikimi ve var olan nitelikleriyle ülkemiz, 2023’de, yüz yıl önceki kuruluşunda olduğu gibi, çağdaşlık doğrultusunda yürüyen ve bu yolda önemli ve geri dönülmez kazanımlar elde etmiş bir ülke olacaktır. Bu konuda kimsenin kuşkusu olmasın!

Büyük Atatürk’ün tanımıyla “bu en büyük bayramımızda” geçmişimizle gurur duyuyor, yarınlara güvenle bakıyoruz. Unutmuyoruz: Halkımız Kurtuluş Savaşı'yla düşmandan, Cumhuriyet'le çağdışılıktan kurtulmuştur.

Cumhuriyet, bilgisizliğe, bağnazlığa, yobazlığa, yoksulluğa, çaresizliğe karşı verilen savaşımın adıdır. Atatürk’ün müthiş sözüyle “Cumhuriyet, bilhassa kimsesizlerin kimsesidir”

97. yılında Cumhuriyet, korumamız ve ödün vermeden yaşatmamız gereken en değerli varlığımızdır.

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk'ü, yol arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi gönül borcu ve saygıyla anıyoruz.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz