MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Değişim kaçınılmaz
Emin ÖZTÜRK
YAZARLAR
16 Ağustos 2017 Çarşamba

Değişim kaçınılmaz

AKP; 15 yılını iktidarda geçirdiği 16.yılını kutluyor... Ülkedeki değişimin zirve yaptığı 15 yıl…

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğanın tarifiyle; "Türkiye, yürütme gücünün Cumhurbaşkanında olduğu” bir döneme geçti.

AKP kurucularından eski Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Abdüllatif Şener’in anlatımıyla ise; “Erdoğan hiçbir zaman demokrasiyi amaçlamadı. Nüfusunu ve gücünü sürekli arttırmayı amaçladı. Tek güç olmayı hedefledi”

İki yol arkadaşının vardığı nokta arasındaki fark, uçurumla tarif edilebilecek kadar yakın!

Şener’le yapılan söyleşide, hala internet sitesinde var olan parti programından örnek veriliyor.

 “Başta İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, Paris Şartı ve Helsinki Nihai Senedi olmak üzere Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası sözleşmelerin insan hakları alanında getirdiği standartlar uygulamaya geçirilecektir”

Süreci; ‘tek adam haline gelişin serüveni’ olarak adlandırıyor ve varılan noktayı;“Şu anda karşıt düşüncelerin söylenmesi yasak olduğundan, tek yanlı yayın yapılıyor ve bizler işin ayrıntısını öğrenemiyoruz. Asker ve sivil tüm muhalefete yapılan baskılar nedeniyle Erdoğan’ın karşısında gücünü sınırlayacak ne siyasi ne de kurumsal bir yapı kaldı” diye tanımlıyor.

11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün değerlendirmeleri de farklı değil. "AK Parti, kuruluş dönemindeki değer ve politikaları kendine yeniden rehber edinip, evrensel demokrasi kriterleri ile kendi değerlerini mezcederek yoluna devam etmelidir"

Üç kurucu üyenin, üç yakın yol arkadaşının ikisi gelişmelere aynı pencereden bakıyor.

Parti içini bilmiyoruz… AKP oldukça uzun süredir iktidarda. Yaşanan süreç içinde görüş ayrılıkları, kopmalar, küslükler vb. olması kaçınılmaz. Şimdi değişimden söz ediliyor ve bunun bir tasfiye hareketi olmadığının özellikle altı çiziliyor.

Abdüllatif Şener’in“Genel Başkan siyaset yapma biçimiyle değerlendirilmeli. 16 yıl; onun kişilik, kimlik ve siyaset yapma tarzı ile ilgili gelişti” den yola çıkarak ‘ya uyacaksınız, ya uyacaksınız’a varmak kolayca mümkün.

Kim ne derse desin ‘değişimin’ tasfiye hareketi olma olasılığının yüzdesi hayli yüksek. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 
 16 Ağustos 2017 Çarşamba 15:00
AKP'de değişim şartta MHP ve CHP'de değil mi ? MHP lideri seçim dahi yapmıyor, rakiplerini partiden atıyor. Seçim kazanamıyorsun ama istifa da etmiyorsun , parti içinde seçim de yapmıyorsun? Bu nasıl iş ? Koalisyon kuralım diyorlar , ben HDP ile kurmam diyorlar. Cumhurbaşkanı yardımcılığı da yakışık almaz. Ne diye o koltukta oturuyorsun ?
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz