MENÜ
İzmir 21°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dershaneler
Metin ÖNEY
YAZARLAR
27 Kasım 2013 Çarşamba

Dershaneler

Son günlerin en çok tartışılan konusu dershaneler.
 Aslın da Türkiye öyle bir hal aldı ki hemen her gün tartışılmayan konu yok. Maşallah İktidar her gün yeni bir konu icat edebiliyor. Muhalefette arkasına takılıp gidiyor. Gündemi tayin eden iktidar, takılıp giden muhalefet..,
Evet dershaneler.
Aslın da Türkiye’nin eğitim sistemi uzun zamandır dershanelere terk edilmiş durumda.Hatta bu terk öylesine ilginç bir hal almış ki önceleri sınava girecek öğrenciler rapor alıyorlardı şimdilerde buna bile gerek kalmıyor. Son onbir yılda ise eğitim sistemi tamamen yaz boz tahtasına döndü. Bu zaman için de Eğitim Bakanlığına dört Bakan gelmiş ve her biri uyguladığı ayrı ayrı sistemlerle eğitimi içinden çıkılmaz hale getirmişler.
Şu kıyafet serbestisi ve 4+4+4 bile ne hale gelindiğinin açık delilleri.
Hoş sanki diğer Bakanlıklar farklımı?
Mesela Dışişleri? Evlere şenlik.
Neyse. Biz gelelim dershanelere.
Kapatılıp kapatılmaması kavgasının özün de yatan sebep ne? Söylenenlerin hepsi doğru denebilir.
Ama ben meseleye biraz daha farklı bakıyorum :
Ne yazık ki Türkiye üçlü bir   güçle yönetiliyor :
Siyasal iktidar (Aynı zaman da Siyasal İslam)
Cemaat
Bölücü örgüt.
İşte bu üçlü yönetim aynı zaman da kurum ve kuruluşları ele ele geçirme operasyonları yapıyor. Ele geçirdi ise mesele yok. Geçiremiyorsa o zaman tasfiye operasyonu başlıyor.,
Dershanelere  bir göz atalım.
Türkiye de yaklaşık 4000 dershane var. Bunun yüzde otuzu cemaatin elindeymiş. Bu binlerce genç demek.Ve devamlı yenileri eklenen binlerce genç. Bunlar ilerde hakim savcı, doktor vali kaymakam olacaklar. Bunun önemini anlamak hiçte  zor değil.
Konunun birde mali boyutu var.
 On milyar dolardan söz ediliyor. Devamlı akıp gelen bir kaynak.Her ikisi yani “genç kaynağı ve mali kaynak” bir arada düşünüldüğün de kimsenin eline bırakılacak gibi değil. Bütün bunlara tarihen çok geçerli olan bir kuralı da eklersek mesele daha da netleşir:
 Zaman için de ihtilal evlatlarını yemeye başlar.
Ama esas mesele Türkiye’nin ne hale geldiğidir.
Neyin nasıl ve kimlerle tartışıldığıdır.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 REHA PARLAR
 28 Kasım 2013 Perşembe 13:02
1970 lerde özel üniversitelerde zenginler okuyor deyip,fakir fukara edebiyatı yapan Nihat Erim'li CHP. Özel üniversiteleri kapatmıştı. Paralı vede pahalı dershanelerin eğitimde eşitliği sağladığını söyleyip, nasıl kapatılmasına karşı çıktığını anlayabilmiş değilim.Ah polika Ah!!!
 BİLAL GÜRER
 27 Kasım 2013 Çarşamba 21:02
EĞİTİM MİLLETİN GELECEĞİ OLDUĞUNA GÖRE SİYASETİN İŞE HİÇ KARIŞMAMASI GEREKİR.LİYAKAT VE KABİLİYETİN ÖN PLANDA OLDUĞU ATAMALAR VE ÖĞRETMEN ALIMLARI OLMALI.TİCARETİN KAPISI HİÇ OLMAMALI, FIRSAT EŞİTLİĞİNE UYGUN OLMAYAN BİR SİSTEMLE GİDİLİRSE FIRSATI EKONOMİK DURUMU İYİ OLANLARA VERİRSİNİZ ONLARIN EN BAŞARILILARI BELKİ DE KIYIDA KALMIŞ BİR GARİBANIN ÇOCUĞUNUN ÇOK GERİSİNDEDİR.ALLAH ISLAH ETSİN BU ÖNEMLİ KONUYU SİYASETİN ANA MALZEMESİ YAPANLARA.
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz