MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Doğu, Batı gibi olamaz!
Harun ÖZDEMİR
YAZARLAR
15 Eylül 2020 Salı

Doğu, Batı gibi olamaz!

Batı; kötü bir geçmişten gelip Doğu’ya örnek olabildi. Doğuda dönemine göre örnek bir geçmişten gelip kötü bir sona demirledi!

Batı; Batı olurken tarihin en önemli gelişmesidenebileceknicedönüşümler geçirdi.

14 asır önce dünyaya duyurulan Kur’an vahyi ile aydınlananAlem-i İslam da geçmişini unutarak Batı karşısında diz çöktü!

Bu duruma tepki gösterenler olmadı değil! Lakin karşı duruşlar da utanç verici sonuçlar doğurdu. Ya dünya nimetlerine ortak olup söylediklerinin aksi bir istikamete yöneldi ya da kaçıp Batı kulübünün güvenli limanlarına sığındı.

***

Nasıl olduysa artık, muhalefet yaptığı düşünülen kimi Müslüman liderler, yaşadığı ülkede köşeye sıkıştırıldığında -geçmişte söylediklerini unuttuğundan mı yoksa muhalefeti de Batı adına yaptığından mı, o konulara girmeyelim, ilk fırsatta Batılı bir devlete sığındı.

Liderlerinin kaçıp Batı’ya sığındığını gören halk yığınları üzerlerindeki şaşkınlığı attıktan sonraülkelerinde gelecek görmediklerinden ölüm tarlalarında can vere vere Batı’ya sığındılar.

Müslümanın Batı’ya sığınması bugün de devam ediyor!

Neden?

***

Doğu’da hile yapılmayan seçim yok gibi! Gelip de gitmemek Doğulu siyasilerin ortak özelliği!

Demokrasi; ancak Batılı bankerlerin dış borç vermek için Doğulu devletlere ileri sürdükleri ön koşulsa ciddiye alınır.

Demokrasi borç için ön koşul değilse canı cehenneme demokrasinin!

Doğu’da düzeyi ne olursa olsun iktidara yakın olmayan zengin olamaz. Hayalini kurduğu zevk ü sefayı da yaşayamaz.

Vahşi kapitalist Batı’da bile yapılamayan “kamu ihaleleri”, Doğu’da bedeli halka ödetilmesine rağmen ne kadara mal olduğunu zavallı halk öğrenemez. Cesaretini toplayıp soranlara da “ticari sır” olduğu gerekçesiyle yanıt verilmez!

***

Doğu’da yazılmış akademik tezler, dünyada okunmaz.

Ne yazık ki tezlerde ileri sürülen ve yorumlanan “ayetler” de ilgi görmez. Batılılar bilirlerki yorumlar, iktidarı rahatsız etmeyecek şekilde yapılır. Doğu’da tezler iktidara övgü gibi yazılır. Binlerce üniversitede durum budur; bu değişmez.

İslam ülkelerinin ünvanlı akademisyenleri bir süre Batı’da Gayrimüslim veya ateist bilim insanlarının rahle-i tedrisinden geçmeden, bilgi ve görgülerini artırmadanprofesör olamaz.

Diyelim ki profesör oldu;içtenlikle söylüyorum, profesör oldukları için bu kişilerin maaşlarında hatırı sayılır bir artış olur amma yazdıklarını oda arkadaşları bile ciddiye almaz.

***

Çünkü her makam ve mevki rejim yanlılarına verilir.

Bilim yapmak isteyenler, bilimsel özgürlük nerede ise bilimin de oralarda yapılabileceğini bilir ve Batı’ya gitmek zorunda kalır.

Şunu sorabiliriz:

Batı’da yazılan eserler neden Doğu’da yazılamıyor?

Batı’da yapılan buluşlarDoğu’da neden yapılamıyor?Yapıldığında ilgi görmüyor ve ne yapılıp edilip mucitler Batı’ya kaçmaya zorlanıyor?

Yoksa… Yoksa Doğu’nun iktidarları gibi muhalifleri de mi Batı destekli?

Şah, Saddam, Kaddafi gibi liderleri iktidara getirenler gibi götürenler de mi Batı destekliydi?

Yaşananlar bir oyun muydu?

***

Doğu’da da resmi rakamlar yayımlanır ancakişsizlik, enflasyon, kalkınma, iç ve dış borç, refah, gelir dağılımı… rakamları doğruları yansıtmadığı gibi doğum ve ölüm sayıları bile doğruları yansıtmaz!

Bir ülkede nüfus sayısı ve dağılımı gerçeği yansıtmıyorsa o ülkede ekonomi de siyaset de bilim de yapılamaz!

O zaman tek çıkış yolu var, ver elini Batı!

Uzat elini Merkel!

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Fikret Aslan
 16 Eylül 2020 Çarşamba 20:55
Batıyla hiç bir ilgisi olmayan hatta batıyı batıl gören müslümanlar iç siyasette nedense batının kölesi siyasetçilere sonsuz destek verirler. Batının tek amacı müslüman ülkeleri içten çökertmek ve müslümanları biribirine kırdırmaktır, bunuda emrindeki siyasetçilere kin nefret söylemleri söyleterek yaptırırlar. Tabi bu plan basın olmadan gerçekleşmez, birde batının köpekliğini yapan ve herşeyi toz pempe gösteren basın var, onlar sahibine göre havlar ve her iktidar değiştiğinde onlarda değişir. En tehlikeli ve şerefsizi de bu tip basındır. Bana sorarsanız bu tür basın bizim ülkemizde yoktur. Çünkü bizim basın çok yürekli ve çok karakterlidir. Asla sahibine göre havlamazlar, doğru bildikleri ne varsa korkmadan yazarlar. Hatta yarım dolar üç Lira diyecek kadar alçak ve şerefsiz değildirler.
 Lombak
 15 Eylül 2020 Salı 10:51
Batı Doğuyu sömürgeleştirmek için yola çıktığından beri demokrasi ve şeffaflık edebiyatı yapıyor.
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz