MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Eleştiri yıkıcı olunca…
Tayfun MARO
YAZARLAR
22 Ekim 2019 Salı

Eleştiri yıkıcı olunca…

Başkanlık koltuğuna oturalı çok değil daha altı ay oldu ama eleştirilmediği gün yok gibi… Tunç Soyer’i eleştirmek galiba alışkanlık yapmaya başladı.

Kendisini sakınmıyor, olduğu gibi orta yerde, doğal haliyle hareket ediyor. Başka türlü görünmeye ihtiyaç duymuyor. Ve Tunç Soyer bu haliyle “eleştirisever” insanımıza bol bol malzeme veriyor, onları eleştiriden mahrum bırakmıyor.

Son olarak dillere dolanan Kıbrıs ile ilgili sözleri yine amacını aşan eleştirilere konu oldu.

Gazetede yer alan sözlerinden benim anladığım; nasıl ki Çipras, “Ege Denizi balıklarındır” diyerek barış çağrısı yaptıysa, Tunç Soyer de, “Kıbrıs’ı Kıbrıslılara bırakalım” diyerek barış çağrısı yapmış. Ne Türkler Türk kimliğini değiştirecek ne Rumlar Rum kimliğini… Yaşadıkları topraklar üzerinde, vesayet ilişkilerinden azade, söz sahibi olacaklar. Hepsi bu!

Ancak gelecek eleştirileri hesaba katarak kullandığı dili sübjektif yoruma kapalı hale getirse iyi olacakmış. Bazen iyi niyet de yetmiyor.

Tunç Soyer’in tarımda büyük hedefleri var. Aziz Kocaoğlu’nun da çok emek verdiği tarım alanında, üstüne koyarak Tunç Soyer ülkenin tarım politikalarında önemli rol oynamayı arzu ediyor. Eleştirenler, tüketici ile üreticiyi buluşturma çabalarına biraz da buradan bakmayı deneseler iyi olacak. Zamanla taşlar mutlaka yerine oturacaktır.

Bu arada, Kültürpark’ı gerçekten sanat ve kültür fuarlarına ve interaktif müzelere açmak niyetinde. Bu amacı engelleyen her türlü etkinlik zamanla ortadan kalkacaktır.

Turizm ve tarım, İzmir ekonomisini sırtlayacak iki sektör.

Turizm sektöründe de İzmir’i anlatacak yeni yaklaşımlara ihtiyaç var. Ve Tunç Soyer bu durumun fazlasıyla farkında. Çalışmaların sürdüğünü biliyorum.

Akdeniz kentleri arasında İzmir’i tarihi mirasına yaraşır bir yere taşımak isteyen Tunç Soyer, bu alanda da yeni adımlar atacak. Ve muhtemelen yine bir sürü eleştiriyi göğüslemek zorunda kalacak.

Sonucunda, Tunç Soyer İzmir’de iyi şeyler yapmak ve iz bırakmak istiyor. “Bin çiçek açsın, bin fikir yarışsın!” der gibi bir hali var… Her fikre şans vermek istiyor. Bunun çok zor olduğunu biliyor. Ama inandığı yolda yürümeye kararlı.

Eleştiri elbet de olacak. Ancak İzmir Tunç Soyer’in şahsi meselesi değildir. Hepimizin ortak sorumluluğu söz konusu; bunu bilerek eleştirmekte yarar var.

Tamam, Tunç Soyer’i eleştirelim; ama yıkıcı olmadan…

Ki eleştiriyi dikkate alsın.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Ismail sabazYaziniz
 22 Ekim 2019 Salı 22:30
Yaziniz için ; sag olun, var olun! (Tesekkur sozcugunu, bilerek kullanmiyorum!)
 Sarı Çizmeli Memed'A.
 22 Ekim 2019 Salı 20:11
Bunu yapmayacaksın işte, "bol bol malzeme" vermeyeceksin "hain tuzaklarda" bekleyenlere... Akıllı olacaksın...Türkiye'de politikanın nasıl bir "şark kurnazlığıyla" ve arkadan veya belden aşağı vurularak yapıldığını asla unutmayacaksın.
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz