MENÜ
İzmir 10°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Geldi… Gördü… Bitirdi!
Mehmet KARABEL
YAZARLAR
28 Ocak 2019 Pazartesi

Geldi… Gördü… Bitirdi!

…Ve, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer

CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı…

Bence…

Tunç Soyer…

“Geldi… Gördü… Bitirdi…”

Açık ve net…

“Ne demek şimdi bu?” diye…

Soranlar olacaktır…

Onların merakını giderelim ve izninizle…

Sizi, bizi, hepimizi…

“392 gün” öncesine götürelim…

***

Tarih; 2 Ocak 2018…

Tunç Soyer, Seferihisar Belediye Başkanı unvanı ile…

Ve dahi…

O saate kadar…

10 yıldır bi’kez bile…

“Büyükşehir’e talibim ya da adayım” demediği halde…

Kendisine “dobra dobra” soran…

“Ege’de Sonsöz” ekibine…

Masada “pusula” filan bile yokken…

Bugünkü “rotası”nı çizmişti ama…

Pek az kimse fark etti…

Baş ağrıtmayalım, özetleyelim Tunç Soyer’in…

Bizim ekibe söylediklerini…

O sözler…

Anlayabilen için dün “gümüş” ayarındaydı…

Bugün “altın” oldu…

***

Ne demiş, “İzmir’in CHP’liliği” için bugünün CHP “Koca Başkan” adayı o günlerde?

“İzmirli’yi doğru okumak lazım, İzmirli CHP’li falan değil... İzmir yaşam kültürüne sımsıkı sarılmış, içselleştirmiş... Nimetlerini, avantajlarını yaşıyor ve AKP’yi buna tehdit olarak görüyor... Sırf bu nedenle AKP’ye oy vermiyor... Yoksa CHP ile alakası yok bu işin… İzmir’de ne yapmanız gerektiğiyle ilgili başka hedefler, rotalar çizmeniz gerekir…”

***

Soyer,  ilk kez o gün “Anahtar İzmir” demiş, mesela:

“Hayatın her alanında fikir üreten kim varsa bu ortak aklı İzmir’de buluşturmak mümkün… Sosyal demokrasinin geçmiş hataları neydi, biz bunu nasıl düzeltiriz, nereye nasıl taşırız? Çıkış noktası, anahtar İzmir’de diye düşünüyorum…”

***

Daha daha ne demiş, bir yıl önce Tunç Soyer?

“Başka görevler olursa hayır demem, ama illa olsun diye de yanıp tutuşmam... Bu benim iradem içinde bir şey değil, ama kendimi çok uygun görüyorum, hazır hissediyorum... İzmir için büyük heyecan taşıyorum... Hakikaten İzmir’in uçabileceğini düşünüyorum, bütün dünyayı peşinden sürükleyebilir... Çünkü İzmir uyuyan bir güzel…”

***

Kılıçdaroğlu’nu nasıl “ezberlediği” belli değil mi şu sözlerinden:

“İzmir’e belediye başkan adayı olmak istemiyorum diyene inanmayın... Aziz Başkan aday olmak istiyor; olabilir ama Genel Merkez ne diyecek bilmiyoruz… Hatta sadece Genel Başkan da diyebiliriz, onun iki dudağından çıkacak karardır… Geçen dönem ortada 400 yılla yargılanan bir Başkan vardı… Sadece CHP’li olduğu için yargılandı Aziz Başkan... O noktada Genel Başkan Aziz Başkan ile devam etmek zorundaydı… O mecburiyetler artık kalktı… Şimdi başka dinamikler, tercihler belirleyecek Genel Başkan’ın kararını…”

***

Ve ilk kez, “siyasette odun” benzetmesi yapmıştı Soyer:

“Bence Genel Başkan bu seçimde ilk defa farklı bir şey yapacak... (Odun koysan seçilir) yere, odun koymayacak… Eskişehir tek başına bütün Türkiye’de hayranlıkla izlenen bir şey oldu… Neden? Çünkü oraya odun koymadı... Bence Genel Başkan bunu anladı ve odun koysan seçilecek yere odun koymayacak... Çünkü bu kendi geleceğiyle de ilgili bir sonuç doğuracak… Seferihisar’a da odun koymaması lazım, bence hiçbir yere odun koymayacak…”

Tunç Soyer, 392 gün önce, İzmir’in bugününü “kantara çıkararak” sözlerini şöyle noktalamıştı:

“Kemal Bey bu konuda (yerel seçimi kast ediyor…) hiç kimsenin kaprisini çekmeyecek… Neden dalga dalga büyümüyoruz? Neden yüzde 25’te kalıyoruz, neden bu oran değişmiyor? Sen burada büyüyemiyorsan bunun sebebini anlaman lazım... (Bizim Ahmet Abi’nin yakını, pırlanta gibi çocuk…) diye bir şey olmaz… Artık bu deniz bitti… Sayın Genel Başkan partiye ve yerel yönetimlere son derece hakim… Herkesin ne yaptığını çok iyi biliyor ve bu bilgiler ışığında 2019’a gidecek…”

***

Şimdi diyeceksiniz ki…

Tunç Soyer, bugünleri nasıl gördü?

Kaderini nasıl çizdi?

Yetenek anam…

“Allah vergisi yetenek…”

Sırrı da şu üç kelimede:

“Geldi… Gördü… Bitirdi...”

Nokta!

Sonsöz: “İnsanın kendini fethetmesi, zaferlerin en büyüğüdür! / Platon – Yunan filozof, matematikçi…”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 ertugrul
 29 Ocak 2019 Salı 00:05
bay kemal ve ekibi Rolunü iyi oynayan tunç beyle İZMİR...in temeline dinamit koymuştur...Merkel destekli alevi ticareti chp içinde perdelenerek hem iğdiş edilmiş hemde hemde hdppkk+zillet+ychp oyunu oynanmıştır....iyi günler türkiyem...
 Özer
 28 Ocak 2019 Pazartesi 18:14
Turizmci ve Tarımsal kalkınmaya öncelik veren bir yönetim gösterdi . Bu tecrübesini büyük şehirde de gösterecektir . Aziz Bey de çok iyi yönetim gösterdi . Marka şehir yarattı . Tunç Bey bu işi bir kaç gömlek yukarı taşıyacak . Buna inanıyorum . Karşıyaka dan selamlar .
 Cesaret
 28 Ocak 2019 Pazartesi 17:57
Aziz bey bu çıkarcı düğümüne bağımsız adaylıkla öyle bir kılıç vur ki darmadağın olsunlar. Fildişi kulesi yıkılsın.
 Ercan
 28 Ocak 2019 Pazartesi 16:41
Izmir chp li değildir doğru ama kime oy vermesi gerektiğinde bilir.Biz de demokrasi falan yok.Birbirimizi kandirmayalim.Iki büyük şehrin belediye baskanlari gorevden alındı.Neden alindi niçin alindi diye bir açıklama tenezulunde bile bulunulmadi.i.Besiktas belediye başkanı neden alindi.Adana belediye başkanını da gorevden almışlardı.Peki ne oldu.Adam bütün suçlamalardan aklandi.Koltuğundan olduğu ile kaldı Peki hesabi sorulabildimi bunun.Bir sürü ilin belediye baskani gorevden alındı. Bir soruşturma açma bile gereği duymadan.Aziz kocaoglunu da nedeyse gorevden alinacak iş yapamayacak pozisyona getirilmedi mi.Boşuna yoruyoruz kendimizi Bir tiyatrodur gidiyor biz de bu tiyatronun figuranlariyiz başka bir sey değiliz.Bu tür yazilarin hiç bir anlami yok.Sonuçta aldiginiz oyla değil talimatla gelip gidiyorsunuz.Buna da sonra kalkip demokrasi diyiyoruz.
 Gürkan
 28 Ocak 2019 Pazartesi 13:45
Odun koysan "seçerler" demeye getirilerek İzmirli'ye hakaret edilmiştir. Bu söylemin AKP'lilerin "CHP İzmir'e eşek, çöp bidonu ... koysa seçilir" söyleminden hiçbir farkı yoktur. Bu odun meselesi ve en önemlisi de projelerini görmeden şimdilik oy vermeyi düşünmüyorum.
 Summer Universiade 2005
 28 Ocak 2019 Pazartesi 13:34
Seceresi kötü. PKKlı Suruç'a destek videosunu izleyin. Kendinizi HDPli hissedeceksiniz.
 izmirliyi tanımayan yorumcu
 28 Ocak 2019 Pazartesi 12:21
sen birader yıllarca bu akp yi yemişsin her davranışına evet demişsin,sınırdan megri megri lerle geçişlerde dahil şimdi kalkıp çamur atıyorsun.Hadi ortalığı bulandırma git işine
 Gürkan
 28 Ocak 2019 Pazartesi 12:03
bu odun kim ? Kocaoğlu mu? Başkasına odun deyip kendini çok üstün görmek de ne oluyor? Eskişehir Türkiye'nin hayranlıkla izlediği yer olmuş. Ne olmuş da herkes hayran olmuş ? Sürekli gittiğim yer; ufak bir şehir. Hayranlık uyandıracak neyi var?
 İzmirli bunu yemez artık....
 28 Ocak 2019 Pazartesi 10:55
İzmirli bunu yemez artık.!!! ychp-ip-hdpkk zillet ittifakının İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı seferihihisar belediye başkanı Tunç Soyer Olmuş. Tunç Soyer kimdir? Bir örnekle açıklayayım; hain kalleş terör örgütü pkk, Diyarbakır Sur ilçemizde,hdpkklı Sur Belediyesinin personeli ve iş makinalarıyla hendekler kazmış, sokak sokak yuvalanmıştı.Şanlı Askerimiz Polisimiz, bu şer yuvalarını darmadağın ederken , hain terörist sur belediye başkanı ve terör örgütü mensubu belediye personeli derdest edilmiş , belediyeye kayyum atanmıştı. O GÜNE KADAR TERÖRİSTLERİN ELİNDE BULUNAN SUR BELEDİYESİYLE RESMİ OLARAK KARDEŞ BELEDİYE OLAN ,O GÜNE KADAR TERÖRİSTLERİN ELİNDE BULUNAN SUR BELEDİYESİNE MADDİ MANEVİ HER TÜR DESTEĞİ EKSİK ETMEYEN SEFERİHİSAR BELEDİYESİ, KAYYUM ATAMASININ ÜZERİNE, BELEDİYE BAŞKANI TUNÇ SOYERİN TALİMATIYLA ,KARDEŞ BELEDİYE PROTOKOLÜNÜ SONA ERDİRDİ. TUNÇ SOYER BASIN AÇIKLAMASINDA "SUR BELEDİYESİYLE KARDEŞ BELEDİYEYİZ , BİZ KAYYUMLA KARDEŞ DEĞİLİZ" İFADESİ ZİHİNLERE KAZINMIŞTIR. İzmir iyi oldu mu?
 Aziz başkan bırakma...
 28 Ocak 2019 Pazartesi 09:42
Aziz başkan partide son değişim isteyen sen olarak tarihi görevini yerine getir ve bağımsız aday ol. Değişimin fitilini sen ateşlemelisin. Yoksa CHP bitiyor. Göster büyük başkanlíğıní . Tarihi görev seni bekliyor....
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz