MENÜ
İzmir 15°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Göztepe 2 puan kaybetti, Demba Ba’yı kazandı!
Ender ALDANMAZ
YAZARLAR
10 Şubat 2018 Cumartesi

Göztepe 2 puan kaybetti, Demba Ba’yı kazandı!

4 maçtır galibiyet yüzü görmeyen ve mutlak 3 puan parolasıyla sahaya çıkan Göztepe, hakem Arda Kardeşler’in saç-baş yolduran kararlarının gölge düşürdüğü maçtan 1 puanla ayrılmak zorunda kaldı.

Göztepe bu maçta sadece 2 puandan olmadı. Kart sınırındaki Beto ve Castro’ya yok yere verilen sarı kartlar ile iki oyuncu da cezalı duruma düştü

Hakem Kardeşler, Castro ve Beto’ya verdiği lüzumsuz kartların ardından tribünlerden artan tepkinin dozajı yükselince kontrolünü kaybetti. Sabri’nin yaptığı topa müdahaleye verilen sarı kart ve tartışmalı penaltı kararı ile de iyice çığrından çıktı.

Arda Kardeşler için söylenecek tek söz, başka takımlarından canını daha fazla yakmadan düdüğünü asması ve simit satıp onurlu yaşamasıdır.

Göztepe’nin performansına gelince…

Ligin ilk yarısında oyunda pas akışını iyi sağlayan ve oyuna ağırlığını koyarak etkili bir oyun sergileyen Göztepe, performansını ikinci yarıya tam anlamıyla taşıyabilmiş değil. Özellikle defans hattı Kadu’suz S.O.S veriyor. Bilhassa yan toplarda yaşanan zafiyetler ilerleyen haftalarda takımın başına dert açabilir.

Ancak bu maçtaki en büyük kazanım ise Demba Ba oldu.

Uzun sakatlık döneminin ardından Göztepe’ye transfer olan ve Trabzonspor maçında olumlu emareler veren Demba Ba, ileri uçta alan açarak hücum bağlantılarını çok iyi kurdu. Attığı gol ile de lige ‘merhaba’ dedi. 90 dakika maçta kalan Demba Ba’nın ilerleyen haftalarda ritmini bulmasıyla da Göztepe’de çok iyi işler çıkaracağı ortada.

Kendisinden beklenen performansı bir türlü gösteremeyen Gouffran, Demba Ba ile birlikte yeni bir kimliğe büründü. Bu maçta attığı gol ve gösterdiği performans ile günün iyilerindendi. Eğer Halil gününde olsaydı karşılaşmanın ilk yarısının 4-1 bitmesi içten bile olmayacaktı.

Kısacası Demba Ba’nın önümüzdeki haftalarda ritmini bulması ile ileri uçtaki oyuncuların da performansını tetikleyecektir.

Göztepe 2 puan kaybetmiştir ancak Demba Ba’yı kazanmıştır.

Maçın özeti, budur.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz