MENÜ
İzmir 17°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Göztepe altın buldu!
Ender ALDANMAZ
YAZARLAR
10 Eylül 2017 Pazar

Göztepe altın buldu!

Lige flaş bir başlangıç yapan ve oynadığı futbol ile büyük umut veren Göztepe, Osmanlıspor'u 2-0 yenerek ligdeki ilk deplasman galibiyetini aldı. Puanını 7’ye yükselterek 5. sıraya yerleşti.

TFF 1. Lig’de oynadığı dönemden başlayarak son 7 deplasman maçından sadece 1 puan çıkartan Göztepe, evinde 11 maçtır kazanamayan ve lige kötü başlayan Osmanlıspor karşısında deplasman fobisini kırmak ve puan yada puanlar alabilmek için büyük gayret gösterdi. Futbolun doğrularını oynayarak adeta ‘altın buldu’ ve ilk yarıda bulduğu iki golle, 3 puanı hanesine yazdırdı.

Maçın kritiğine geçersek…

- Göztepe, yeni bir ekip olmasına karşın istekli, baskılı, arzulu oyun tarzını oturtmayı başardı. Milli maç arası çok iyi değerlendirildi. Takım her geçen gün oyununun üzerine daha fazlasını eklemeye bu maç ile de devam etti.

- Göztepe, Teknik Direktör Tuna tarafından iyi yönetiliyor. Rakibe göre kurulan oyun kadrosu ve oyun anlayışı maçtan 3 puan ile dönülmesini sağladı.

-Önceki maçlarda ofansif bir kurgu ile sahaya çıkan Göztepe, bu maçta doğru bir hamle yapılarak defansif bir oyun kadro ile sahaya çıktı. Göz-Göz, ön libero özelliği olan iki oyuncusu Selçuk Şahin ve Rotman ile orta sahada oluşabilecek gedikleri kapatırken defans 4’lüsü görevini eksiksiz yaparak Osmanlıspor’un ileri uçlarını deyim yerindeyse oynatmadı. Ghilas’ın yokluğunda Jahovic tek forvet olarak sahadaydı. Trabzonspor maçının yıldızı Tayfur Bingöl ise ilk 11’de kendine yer buldu ve bu maçta da boş geçmedi.

- Göztepe, gücünü çok kontrollü kullandı. İlk 20 dakikada topun arkasına geçerek Osmanlıspor’un pas trafiğini ve pozisyonlarını bozdu. Hücum için ise acele etmedi.

-Osmanlıspor, maça Aminu, Josue ve Özer'li ofansif orta saha kurgusu ile oyuna çıktı. Yaratıcı özellikleri olan 3 futbolcu önde süratli oyuncular Serdar Gürler  ve Leeds United’dan gelen Doukara'ya topu buluşturmaya çalıştı. İkinci yarıda Aminu ve Özer oyundan çıkması ve 2-0’lık skor ile adeta maçtan koptular.

MAÇIN YILDIZI CASTRO...
-Maçın hiç kuşkusuz yıldızı Andre Casto’ydu. Castro, Tayfur Bingöl’e asist yaparken penaltıyı adeta yoktan yarattı.

- Bu yıl Göztepe’nin en büyük şansı kaleci Beto. Pozisyonlarda nerede duracağını iyi bildi. Ayaklarını iyi kullanarak adrese teslim paslar attı.

PEYBERNES-KADU UYUMU
- Defansta Kadu, adeta kale gibiydi. Osmanlıspor’un ileri uçlarına aman vermezken resmen ‘kafayı gözü yardırdı’. Son 3 maçta vasatı aşamayan Peybernes ise bu kez Kadu’ya uyum sağladı. Çizgiden çıkardığı top, maçın kaderini değiştirdi.

- Defansın sağında Sabri, her geçen gün oyunun üzerine koyarken solda Troere, ligin önemli ayaklarından Serdar Gürler’e top göstermedi. Kısa sürede takıma uyum sağladı.

SELÇUK ŞAHİN FARKI
- İlk kez 11’de şans bulan Selçuk Şahin, tecrübesini konuşturdu, takımı çok rahatlattı. Rotman, Castro ve Sacorine ile uyum içindeydi. Scaroine, eski takım arkadaşı Castro ile takımı ileri taşıdı. Driplinleriyle Osmanlıspor’un orta sahadaki gardını düşürdü.

JAHOVİC VE TAYFUR KALDIĞI YERDEN...
- Tayfur Bingöl, TFF 1. Lig’de takıma sağladığı katkının daha fazlasını Süper Lig’de sağlayacağını gösterdi. İkinci yarı oyuna giren Halil ise hırslı ve cesurdu.

- Jahovic, bu maçta da boş geçmedi. Sahada basmadık yer bırakmadı.  

- Büyük taraftar ise hiç susmadı. Göztepe, adeta ev sahibi gibiydi.

Göztepe, ilk 8 maçtaki fikstür dezavantajını baskılı ve istekli oyunu ile lehine çevirmeyi şimdiden başardı. Ligde kalmasını başarı olarak konuştuğumuz Göztepe’nin doğru yönetilişi ve ilk 4 maçta gösterdiği performans, her maçtan puan ya da puanlar alabileceğini adeta ispatlar nitelikte.

GÖZTEPE, FENER'DEN DAHA İYİ!
Açık söylemek gerekirse Göztepe, şu an lige şampiyonluk parolası ile başlayan ve oyunculara tonla para döken Fenerbahçe’den daha iyi oynuyor.

Göztepe, Osmanlıspor maçı ile deplasman fobisine son verdi. Gençlerbirliği maçında kavuşacağı taraftarına şimdiden “tribün” çağrısı yaptı. Büyük bir özlemle takımını bekleyen Göztepe’nin ‘en büyük zırhı’ olan taraftarı hiç kuşkusuz bu çağrıyı karşılıksız bırakmayacak ve stattaki yerini alacaktır.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 1925
 11 Eylül 2017 Pazartesi 08:17
Atamızın izindeyiz, Göztepemizin peşindeyiz, Gençler maçında tribündeyiz
 Maldonado
 11 Eylül 2017 Pazartesi 00:04
Iyi güzel ama durduk yere neden FB''ye laf attiniz yazida onu anlamadik. Göztepe''nin 300 firin ekmek yemesi gerekir bu kıyaslama icin. Düşman kazanmak yerine dost kazanmaya bakin. Fenerbahce lige kotu başlamiş olabilir fakat 1 galibiyet aldi göztepe diye komik duruma düşmeyin.
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz