MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Göztepe'de duraklama dönemi!
Ender ALDANMAZ
YAZARLAR
27 Ekim 2017 Cuma

Göztepe'de duraklama dönemi!

Göztepe, son 5 maçta sadece 1 puan toplayabilen Kasımpaşa karşısında beklenmedik bir mağlubiyetle sahadan boynu bükük ayrıldı.

Göztepe, deplasmanda bilindik orta saha anlayışı ile takım kurgusunu oluşturdu. Topun arkasına kalabalık geçerek rakibe oyun oynatmamayı öncelik edinirken sağ ve sol kanatlardan getirilen hızlı toplarla ileride Tayfur ve Jahovic ile gol aradı. Defansta Peybernes ile Kosanovic’in sakatlığının ardından Leo sahnede yer aldı.

Ancak evdeki hesap bu kez çarşıya uymadı ve Kasımpaşa orta sahası Scarione-Castro-Rotman üçlüsünün pas alış-verişini engelleyerek ileride Trezeguet, Eduok ve Murillo ile baskı kurdu ve bu baskı Göztepe’nin tüm dengesini alt-üst etti.

Göztepe, bu maçta top rakipteyken uyguladığı alan daraltama ve pres yapma anlayışından oldukça uzaktı.

Özellikle Rotman, yaptığı pas hataları ile saç-baş yoldurdu. Hücum hattına çıkılırken yapılan basit pas hataları Göztepe’nin kalesine pozisyon olarak döndü. Defansın ve kaleci Beto’nun gayreti oluşabilecek gol pozisyonlarını da savuşturdu.  

İkinci yarıda kornerden gelen golle Göztepe, tekrar toparlanırken oyunda üstünlüğü sağlasa da Kasımpaşa maçı bırakmadı ve skor üstünlüğünü tekrar ele geçirdi. Yapılan oyuncu hamleleri ile forvet hattı 3 oyuncuya çıksa da Göztepe, kilidi açamadı ve pozisyon bulmakta çok zorlandı.

Kısa kısa geçersek…

-Ve Göztepe için en kötüsü rakiplerinin oyununu iyi çözmesi. Göztepe, maç içinde A planının dışında rakibini şaşırtacak B ve C planlarını üretemezse puan kayıplarının artması içten bile değil.

-Göztepe, Kasımpaşa maçında da görüldü ki kanatlardan ve dikine gelen rakipler karşısında çözüm bulmak zorunda. İlerideki top kayıplarında –bu maçta fazlaca oldu- sağ ve sol beklerin ileride olması rakibin pozisyon bulmasını oldukça kolaylaştıran bir etken.

-Göztepe’nin kulübeden gelerek takıma katkı sağlayacak oyuncu azlığı bu maçta kendisini yine gösterdi.

-Göztepe, topu ileriye taşıyacak ve pozisyon üretecek önemli silahlarından olan ve girdiği her maçta takıma dinamizm katan Halil’den faydalanamaması büyük bir handikap. Bu maçta ise oyuna dahi sokmaması iyice şaşırttı. Tamer Hoca’nın son 3 maçtır Tayfur'daki düşüşü gözterek mutlaka Halil’i ilk 11’de oynatması şart. Halil'i kulübede çürütmeyin!

-Uzun bir süredir görev alamayan Leo’nun defanstaki çabası ise takdire şayandı.

Önümüzdeki hafta ise ligin favorilerinden Beşiktaş ile oynanacak. Tamer Hoca, eski takımı Beşiktaş’ı iyi bilen bir isim. Sanırım Göztepe’nin en büyük avantajı da bu olacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz