MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hamza Dağ çağrı yaptı…
Cemil DİRİM
YAZARLAR
14 Kasım 2017 Salı

Hamza Dağ çağrı yaptı…

Birkaç gün önce AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın düzenlediği basın toplantısına katıldım. CHP İzmir İl Örgütünden ve milletvekillerinden sık sık basın bültenleri aracılığı ile bilgi akışı olurken, AK Parti için aynı şeyleri söylemek mümkün değil.

Kerem Ali Sürekli, Atilla Kaya ve İl Başkanı Bülent Delican’ın açıklamaları olmasa AK Parti İzmir’den gündemle ilgili bilgi almak için özel çaba göstermek gerekiyor.

Genel Başkan Yardımcılığı görevine atandıktan sonra İzmir’e zaman ayırmakta zorlanan Hamza Dağ’ın davetine uyan çok sayıda basın mensubu arasında bende yerimi aldım. Toplantının içeriğine geçmeden önce edindiğim izlenimlerden bahsetmek istiyorum. Gençlik Kolları Başkanlığı döneminden bu yana izlediğim Dağ, siyasette olgunluk dönemini yaşıyor.

Basın açıklamasına geçmeden toplantıda dağıtılan “15 Yıllık İzmir İcraatlarımız” isimli yaklaşık 100 sayfalık kitabın sunumunu yaptı. Sunum sırasında ve sonraki basın açıklamasında konulara hakimiyeti, kürsüdeki rahatlığı ve sorulara verdiği cevaplar ile siyasi deneyimini ve atandığı görevi hak ettiğini gösterdi. En önemlisi ise Gençlik Kollarından, Genel Başkan Yardımcılığına uzanan süreçte mütevaziliğinden, beyefendiliğinden bir şey kaybetmediğini göstermesi oldu. O hala Ak Parti içerisinde bazılarının kardeşi, bazılarının abisi olmaya devam ediyor. Bu tavrı dilerim bazı siyasetçilere de örnek olur.

Toplantı da dikkatimi çeken bir başka konu ise Hamza Dağ ile İl Başkanı Bülent Delican arasındaki uyum oldu. Toplantının açış konuşmasını yapan Delican ile Dağ iyi bir diyalog ortamı oluşturmuşlar. Toplantının içeriğine baktığımızda her iki ismin de iyi hazırlandığını gördük. Başkan Delican, meclis üyeliğinden bu yana edindiği deneyimle CHP ve Kocaoğlu’na hatırı sayılır eleştirilerde bulundu. Delican’ın gündemi ve İzmir’in sorunlarını yakından takip ettiğine şahit olduk.

Hamza Dağ ise önce yaptığı sunumla 15 yılda Ak Parti hükümetlerinin yaptığı icraatları sıraladı. Daha sonra da eleştiri düzeyini düşürmeden CHP’ye yönelik eleştiri ve önerilerini açıkladı. Dağ’ın açıkladığı 15 yıllık icraatların bazıları şunlar:

İzmir’e son on beş yılda 1.74 milyar TL eğitim yatırımı, 1.5 milyar TL sağlık yatırımı, 2.3 milyar TL gençlik ve spor yatırımı, Ulaştırma ve haberleşme alanında 8.48 milyar TL yatırım, Aile ve Sosyal Politikalar alannda 2.99 milyar TL yatırım, 3.99 milyar TL Orman ve Su İşleri yatırımı, 2.3 milyar TL Toplu Konut ve Sosyal Donatı yatırımı, KÖYDES Destekleri kapsamında 83.1 TL yatırım, 86.95 milyon TL Bilim ve Teknoloji yatırımı, Adalet projelerine 832.3 milyon TL yatırım, Kültür ve turizme 203.7 milyon TL yatırım, Gıda Tarım ve Hayvancılık alanında 2.8 milyar TL yatırım, Çevre ve Şehircilik alanında 878.8 milyon TL yatırım

Yaklaşık 100 sayfalık kitapta öne çıkan başlıklar bunlar. Buradaki her kalem hizmetin detaylandırılıp isim isim belirtilmesi yapılanları anlatmak adına iyi düşünülmüş. Son yıllarda AK Parti adına hazırlanmış en derli toplu çalışmalardan birisi. Yapılanları anlatmak için AK Parti Teşkilatına faydalı olacaktır.

Toplantının ikinci bölümünde ise Hamza Dağ, CHP tarafından yapılan sataşmalara cevap vermek için böyle bir toplantı düzenlemek gereği duyduğunu söyledi. CHP’li belediyelerin en iyi yaptığı şeyin şehrin problemlerini çözmek yerine “ bu sorunlardan nasıl kaçabilirim veya suçu nasıl başkalarına atarım” mantığıyla hareket ettiğini vurgulayarak, “acaba bunu hangi bakanlığın üzerine yıkarız da burada siyasi sorumluluktan kurtuluruz” anlayışı ile davrandıklarını belirtti. CHP Belediyelerinin bir taraftan “Belediyemizin borcu yok” dediğini, diğer taraftan “kredi vermiyorlar ki hizmet üretelim” diyerek propaganda yaptıklarını ifade eden Dağ, bu sorumsuz siyaset anlayışının altında “ biz nasıl olsa ideolojik kaygıları öne çıkartır ve tekrar seçimi kazanırız. İzmirli her halukarda bize oy verir” anlayışının yattığını söyledi.

Toplantının son bölümünde CHP’li siyasetçilere çağrıda bulunan Dağ, önce hamaseti bırakmalarını, şehrin çığ gibi büyüyen sorunlarına çözüm üretmelerini, belediyeleri hizmet üretecek yapıya kavuşturmalarını ve kendi siyasi ikballeri için kullanmamalarını, halka tepeden bakmak yerine sorunlarını dinlemeleri gerektiğini kaydetti.

Gösterdiği performans ile önümüzdeki dönemde İzmir’de en çok konuşulan siyasetçilerin başında geleceğini ortaya koyan Dağ, Ak Parti’de de taşların yerine oturmasını sağlayacak isim olarak öne çıkıyor. 2019 yılında yapılacak yerel seçimlerde adaylık düşünen AK Partililere tavsiyem Hamza Dağ’ın performansına ayak uydurabilmek için kampa girmeleri ve performanslarını yükseltmeleri. Yoksa yüksek çalışma temposuna ayak uydurmakta zorlanabilirler.

Aylar sonra ilk defa gittiğim AK Parti İl Başkanlığındaki toplantıdan notlarım bu kadar. İl Başkanı Bülent Delican konuşmasında her hafta ya da 10 günde bir basın toplantısı düzenleyerek gazeteciler ile bir araya geleceklerini söyledi. Bu gazeteciler için iyi bir haber, bilgi akışının bundan sonra daha sağlıklı olacağını gösteriyor. Aynı zamanda İzmir de siyasetin ısınacağını ve seçim havasına girildiğini ortaya koyuyor.

Notlar: 1- Toplantı da AK Partili 5 belediye başkanı vardı. Teşkilat ile Belediye Başkanları arasındaki sorun devam ediyor. Hasbelkader başkan seçilen bazı isimlerin uygulamalarına büyük tepki var.

2- AK Parti Genel Merkezi’nin İzmir’deki bazı belediye başkanlarını görevden alacağı konuşuluyor. Gelişmeleri ilgiyle takip ediyoruz.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz