MENÜ
İzmir 16°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Her yerde İzmir’e yakışan isimler olmalı, gastronomide de…
Nedim ATİLLA
YAZARLAR
1 Şubat 2017 Çarşamba

Her yerde İzmir’e yakışan isimler olmalı, gastronomide de…

Okurlarımız bilirler, bu kentte bir yere birisi gelmek, seçilmek istiyorsa benim-bizim tek parametremiz var: İzmir’e yakışması… İzmir’e yakışan adamın-kadının ille de İzmirli olması şart değil… Önce “temiz” olduğundan kimsenin şüphesi olmayacak, sonra da kimse o kişi için, “vicdansız” ya da “adaletsiz” demeyecek… Çalışkanlık da önemli ama o sonraki ölçüt… Bu şehirde öyle “pis” adamlar var kı bu köşede adlarını anıp, portali kirletmek istemiyorum.

Gelecek Pazar (12 Şubat) yapılacak olağanüstü genel kurulda İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası’na (İLGO) Başkan Adayı olan Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası üçüncü kuşak temsilcisi Alpay Okyay’ın adaylığını duyunca yazdım bunu… İzmir’de her konuda olduğu gibi gastronomide de temiz insanların duruma hakim olmasını istiyorum…

2018 olağan seçimlerine aday olduğunu ancak mevcut oda başkanının “yangından mal kaçırır gibi” seçimlere 10 ay kala olağanüstü genel kurul kararı aldığını belirten Okyay, “Amacı niyeti, hedefi ne olduğu belli değil. Korku dağları bekler. Ben ve yönetim kurulum 12 Şubat tarihinde yapılacak olan olağanüstü kongrede adayız, varız ve hazırız. Biz bu işi daha iyi yaparız” diyor.

Lokantacılar olarak kötü yönetilmeyi hak etmediklerini dile getiren Alpay Okyay 2002 yılından beri odanın nakit ve mal varlıklarının kaybedildiğini 14 senedir aidat, ustalık belgesi, hijyen belgesi vs. gelirleri olan odanın, icralık, hacizlik ve maddi açıdan iflas etmiş durumda olduğunu söylüyor.

Söz Alpay Okyay’da : “Komilikten bu mesleğe başladım. Sorunlarımızı biliyorum. Ben bu sorunları çözmeye geliyorum. Sorunları bilen ve var gücüyle çalışacak ekip kurdum. Yönetim kurulu üyelerim dışında sektörün duayen isimleri de bizlerle beraber sahada mücadele ediyor. Dediğimiz gibi heba olan 14 senemizi kurtarmak için geliyoruz.  Sloganımız “Biz Bu işi Daha İyi Yaparız”. Üyelerimizin desteği ile başaracağız…”  .

Dedesi Adil Müftüoğlu’nu tanırdım, yıllarca yaptığım İzmir Mutfağı kitaplarında hep başköşeye oturttum. Alpay’ın da bu işi hakkıyla yapacağından zerrece kuşkum yok. Neden mi? Çünkü her zaman işinin başında görüyorum… Alpay İzmir’e yakışan bir insan…

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz