MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hiç mi hatırları yok?
Fatih YAPAR
YAZARLAR
30 Ocak 2019 Çarşamba

Hiç mi hatırları yok?

Yerel seçim ateşini adayları belirleyerek alevlendiren ve  “milletin bekası” diye bu süreci yürüten iktidar partisi karşısında 1 Nisan sonrasının  “koltuk bekasını” düşünen Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de iki ilçe hariç şimdilik noktayı koydu!

Neden “koltuk bekası” diyorum?

Çünkü CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi özellikle 24 Haziran sonrasında başlayan “olağanüstü kurultay” taleplerine karşılık ciddi önlem almak zorunda kalmıştı. Milletvekili aday listelerini kendi iradesi üzerinden şekillendiren parti yönetimi yerel aday listelerinde de bu tavrından vazgeçmedi.

Elbette genel seçimler ile yerel seçimler aynı değil!

Çünkü görevde olan belediye başkanlarını bir çırpıda kenara koymanın da bir adabı olmalıydı. Ne yazık ki parti yönetimi İzmir’de adayları belirlerken bir sistem, yöntem, çalışma şeklini net bir şekilde ortaya koyamadı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 15 yıldır oturduğu koltuğun yeni adayı Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in durumunu bir kenara bırakırsak özellikle ilçe adaylarının belirlenmesi konusu parti örgütünde ciddi kırılmalara, küskünlüklere, motivasyon düşüklüklerine neden olmuştur. Parti, ilk olarak aday gösterilmeyen ve seçim sürecini resmi olarak yürütecek belediye başkanlarına hızlıca durumu izah etmeli, gönlünü kazanmalı, yeni adayın yanında durmasını sağlamalıdır.

Büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyelerinde aileleriyle birlikte 200 bine ulaşan çalışan/hizmet eden geniş bir kitle an itibariyle “pasif” duruma geçmiştir. Kamu gücünü elinde bulunduran iktidar partisinin karşısında ilçelerde yapılan operasyon böyle giderse kenti “altın tepside sunulacak” duruma getirecektir.

Mesela, Türkiye’de iktidarı hedefleyen, İzmir’de yerelde iktidar olan CHP, Buca gibi 500 bin nüfuslu ilçede 5 yılda önemli işlere imza atan Başkan Levent Piriştina’ya durumu izah etmelidir. Pırlanta merkezleriyle çocuklara ulaşan, üniversite öğrencilerine kendi evlerinde sunulmamış hizmetleri vererek genç nesli kucaklayan, sosyal ve fiziki projelerle fark yaratan bir isme hiç olmazsa merhum babası Ahmet Piriştina’nın hatırına iki çift lafı esirgememelidir.

Memleket stat ve spor alanları tartışması içindeyken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da desteğiyle Bornova’da stadı tamamlayan, dost market projesiyle binlerce kişiye ulaşan, kurumsal ve sosyal birliği simgeleyen “evimiz” sloganını herkesin kalbine yerleştiren Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya da durumu anlatmak zorundasınız.

İzmir Barosu Başkanlığı yaptığı dönemden itibaren İzmir’in o dik duruşunu simgeleyen eylem ve söylemlere imza atan, kendi partisinin ayak oyunları ve iç muhalefetine rağmen 1 milyon nüfuslu  metropolün tek kadın yerel yöneticisi Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı kenara koymamalısınız.

Her apartmanın öğrenci okutmasını sağlayan Karşıyaka’nın Filizleri başta olmak üzere sayısız sosyal ve kültürel çalışmalara imza atan, partinin hafıza ismi Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’a da neden aday olmadığını anlatmalısınız.

Kırsal kalkınma kapsamında iyi tarım uygulamaları yapan, enginar başta olmak üzere köy görünümündeki Urla’yı Büyükşehir’in Yarımada Kalkınma Projesi’yle birlikte dünyaya tanıtan Urla’nın kadın Belediye Başkanı Sibel Uyar’a ne diyeceksiniz?

Menemen’in ilçede efsane olmuş, halk ile özdeşleşmiş Belediye Başkanı Tahir Şahin’e, belediyeyi göreve başladığında 250 milyon TL borç batağında devralmış, taşınmazları hacizli olan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’a, 60 yıl sonra seçim kazanarak CHP’yi iktidar yapan, insanların ilçeye göç etmesini sağlayan projeleri hayata geçiren Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’a hiç mi bir şey söylemeyeceksiniz?

Elbette parti yarın sandıktan en iyi sonucu alabileceğini düşündüğü isimleri aday yapmıştır. Yeni isimler, taze tohumlar, hızlı neferler düşünülmüştür.  Ama bu partide aday belirlenirken Parti Meclisi’nden istifa eden Milletvekili Sevda Erdan Kılıç’ın da dediği gibi hiç mi hafıza yoktur?

Anadolu’da vefayı anlatan şöyle bir söz söylenir:

“Eşeğin hatırı yoksa sahibinin hatırı vardır”

Evet; eşek burada birçok olumsuzluk yaşansa bile 5 yıl boyunca partiyi sırtlayan, taşıyan, yaptığı hizmetler nedeniyle yargılanan, ailesi, yaşamı, özel hayatı didik didik edilen belediye başkanlarının ta kendisidir.

Hatır ise İzmir’de bu başkanları göreve getiren, Cumhuriyet Halk Partisi’ne öyle ya da böyle gerekçelerle oy vermiş, gönül vermiş seçmenlerdir.

Kimsenin de bu seçmenlerin iradesine ipotek koymaya, oyları çantada keklik görmeye hakkı da yoktur.Siyasi açıdan kendisinden çok şey beklenen, ülkenin kurucu iradesi bir partinin içinde bulunduğu durum hızlıca ortadan kaldırılmalıdır.

Bunu yapacak olanlar da pazarlık masasında kenti bölüşen, paylaşan iradenin ta kendisidir!

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Ece
 3 Şubat 2019 Pazar 00:09
Buca Belediye başkanlığına Suat Nezir gibi eğitimsiz birimim getirilmesi Buca ya hakarettir. Bu ilçede sadece göçmenler yoktur. Hiç mi isim kalmadı !!! Bunu getireceğinize Piriştina devam etseydi.oyum ilk defa akp ye bay kemal!!!!!
 murat
 1 Şubat 2019 Cuma 11:27
yazınız çok güzel. bizde çeşme chp olarak burda ekrem oran ı görmek istemiyoruz. üzerinde bu kadar şaibeler olan birini sırf tuncay özkan cı olduğu için aday gösterdiler. yazık oldu çeşmeye
 mehmet
 31 Ocak 2019 Perşembe 23:23
Evet size katılıyorum 2015 Ön seçimlerinde Genel Başkan Kılıçtaroğlundan sonra Menemende enyüksek oyu alıp, kontejanlarla 11 sıraya atılam kılpayı Millet vekilliğini kayıp eden. Toplumun herkesimi tarafından sevilen Ali Kemal Elitaşı yok sayarak Menemeni hiç bir vizyonu olmayan birine teslim etmek seçimi baştan kayıp etmektir. sokataki insanların sesini duyurun Şu Genel Merkeze Menemende yoksa 5 yıl CHP yok demektir.
 Gördüklerimiz
 31 Ocak 2019 Perşembe 11:23
Çiğlide Hasan Arslan gelmeden önce belediye işcileri hergün gırevdeydi çöpler toplanmıyor pazar yerleri temizliyonmiyor mikrop saçıyordu işciler maaş alamıyolardı borç batağında diye tv lerde haber yapıyordu adam düzelti veya gelir gider düzéni oturtdu girev felan görmedik temizliği vs yapıldı kentlilere telefonla sosyal ağ purogramlarıyla anında sorun çözen ekip kurmuştu hayırlısı olsun..
 Yazık oldu
 31 Ocak 2019 Perşembe 11:00
İzmir’de gösterilen adayların hemen hepsinde problemler var olduğunu işin içinde üçlü Papaz’ın var olması yüzünden izmirimize hainlik ve haksızlık yapıldığını düşünüyorum çok temiz işini severek ve halkına hizmet etmeyi kendine adamış kendini sevdirmiş çok güzel projelere imza atmış belediye başkanlarımızı resmen harcadılar bu kaybın sonuçları çok ağır olacak genel merkez geçte olsa farkına varıcak ama iş işten geçmiş olacak umarım bizler yanılırız ama görünen köy kılavuz istemiyor ne yazık ki ...
 Gerçekçi olalım
 31 Ocak 2019 Perşembe 10:35
Gaziemir' e NAZMİ YILMAZ geliyor hemde uzak ara fark atarak...
 KAZİM EMİR
 31 Ocak 2019 Perşembe 10:22
EN BÖYÜK HATIR GEÇEN DÖNEM BELEDİYE BAŞKANI OLMALIRIDIR
 HASAN
 31 Ocak 2019 Perşembe 10:06
BURDAN ÇOK İYİ BİR SONUÇ ÇIKMIŞ OLUYOR.VATAN SEVER ATATÜRK İLKELERİNE BAĞLI OLAN PARTİLİLER VE KENDİ ÇIKARLARINA HİZMET EDENLER AYRILMIŞTIR CHP İKİYE BÖLÜNMÜŞTÜR. VATANI SATANLAR İLE VATAN İÇİN CANINI FEDA EDENLER.
 ayhan
 31 Ocak 2019 Perşembe 09:49
kalemine sağlık tesbitlerinizin hepsi doğru malesef chp bu tür hatalar yapılıyor umarım yeni başkanlar daha iyi projelerle gelir bizi yanıltır...
 Burhan
 31 Ocak 2019 Perşembe 09:17
Bu Aday Belirleme Yöntemi Partiyi Yıpratıyor ve Sarsıyor: ÖN SEÇİM OLSA KİMSE İTİRAZ ETMEZ; Kritik Noktalarda da MERKEZ YOKLAMASI YAPILIR; Parti Çizgisini Korur Herkes de Rahat eder.
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz