MENÜ
İzmir
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-İN
Aylin AKDOĞAN
YAZARLAR
5 Temmuz 2017 Çarşamba

İZMİR-İN

"Dünyada görmek istediğiniz değişiklik ne ise o olun." Mahatma GANDHİ

Geçtiğimiz hafta hem İzmir’de hem de ülkemizin çeşitli yerlerinde maalesef ciğerlerimiz yandı! Aslında biz bunları anlattık.

Doğa en güzel mirastır dedik.

“Yani öylesine ciddiye alacaksın ki yaşamayı, yetmişinde bile, mesela, zeytin dikeceksin” dedik…

Mart ayında badem ağaçlarının kar gibi beyaz açtığı çiçekleri bir görsen, bir daha, sonra bir daha… görmek, dokunmak, hissetmek istersin dedik.

Hatıra ormanlarımızın sembolü çam ağaçlarının, çevre kirliliğini önleme ve insan sağlığı açısından en önemli ağaç türü olduğunu söyledik. ( 1 çam ağacı 1 yılda yaklaşık 100 kilo toz emmektedir ve aynı oranda da oksijen üretmektedir)

“Bedenim üşür, yüreğim sızlar. Ah kavaklar, kavaklar…” dedik.

Yaprakları her mevsim yeşil kalan, 2000 yıllık ömre sahip servi için

“Bir servi der ki bana;

Rahat benim altımdadır.

Başını vurma dört yana

Rahat benim altımdadır” dedik.

Kabukları yaşamı boyunca çatlamadan düz ve pürüzsüz kalan kayın ağacı için;

“Karlı kayın ormanında

Yürüyorum geceleyin” dedik.

Lütfen!

Ormanlarımıza sahip çıkalım, çöplerimizi çöpe atalım, hele ki rant uğruna doğaya, bitkilere, ağaçlara ve onlarla beraber yaşayan canlılara kıymayalım!

İzmir'de sizin için seçtiklerimize gelince:

Hayal Kahvesi Optimum’da 7 Temmuz Cuma günü Kurtalan Ekspress ve 8 Temmuz Cumartesi günü Çelik ve 12 Temmuz Çarşamba günüde Necati ve Saykolar konseri var.

Jolly Joker Alaçatı’da 7-8 Temmuz’da Volkan Konak, 8- 9 Temmuz’da Yıldız Tilbe konserleri var.

Ayrıca Japonya İzmir Kültürler Arası Dostluk Derneği ve Japonya İstanbul Başkonsolosluğu iş birlikteliği ile gerçekleşecek Tanabata Konserinin 7 Temmuz’da Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde olduğunu paylaşalım.

(Tanabata Japonya’nın en önemli festivallerinden biri. Japonlar gökyüzünde yılda sadece bir kez 7 Temmuz’da Altair ve Vega yıldızlarının birbirine yaklaşmasını, birbirini çok severken ayrılmak zorunda kalan Orihime ve Kengyu’nun kavuşması olarak masallaştırmış.)

Dünyanın en iyi 100 ismi arasındaki DJ Tarkan 8 Temmuz’da 360 İzmir’de.

Aksiyon- macera türünde Örümcek Adam: Eve Dönüş ve animasyon türünde Doru bu hafta vizyonda…

İki perdelik trajedi türündeki Fareler ve İnsanlar isimli tiyatro oyunu 10 Temmuz’da Bostanlı Suat Taşer’de ve 11 Temmuz’da Bornova Açıkhava Tiyatrosu’nda…

Stefan Zweig’in “Bir Kadının Mektubu” isimli kitabı çok satanlarda ve Merthan Demir’in “Hayatımıza Yön Verecek Kurallar” isimli kitabı da yeni çıkanlar arasında. ( Kural 280: Sayısı kaderine yazılmış nefesini, değersiz şeyler için tüketme. )

İzmir Resim ve Heykel Müzesi’nde Mahdieh Shahmari’nin fotoğraf ve resim sergisini 9 Temmuz tarihine kadar ziyaret edebilisiniz.

Haberler…

Seferihisar Belediyesi’nin “Başka bir tarım mümkün” anlayışıyla başlattığı Mis Kokulu Lavanta Festivali 9 Temmuz’da Seferihisar Turgut Köyü’nde yapılacak.

18 aylıkken otistik tanısı konan 23 yaşındaki Arda Feroğlu, eylül ayında, Kanada yapılacak 8. Anca World Autism Festivali’nde ödül adayı olarak bizi temsil edecek. Arda Feroğlu’na gönülden başarılar diliyoruz…

Londra’da Dünya Bankası Uluslararası Finans Kurumu ve ünlü İngiliz dergisi The Economist’in birlikte düzenlediği Bağımsız Kentler Konferansı’nda İzmir Büyükşehir Belediyesi onur konuğu oldu.

Buca Belediyesi “Kültüre Hayat, Herkese Sanat” sloganıyla 3 yıldır sürdürdüğü Çadır Tiyatrosu’nu yaz sezonu ile beraber açıkhava tiyatrosuna dönüştürdü. 1200 çocuğun tiyatro ile tanışmasını hedefleyen etkinlik, her ay, her hafta sonu 4 ayrı mahallede kurulacak açıkhava tiyatrosu ile birlikte düzenlenecek.

Buca Tarık Akan Gençlik Merkezi, 17. Uluslararası Kısa Film Festivali’nin 19 seçkin filmin gösterimine ev sahipliği yapacak. Gösterimler Temmuz ayı boyunca ve ücretsiz olacak.

Forum Bornova Alışveriş Merkezi Forum Büs adıyla etkinlik otobüsü yaptı. Temmuz ayı boyunca her hafta sonu Forum Büs’te 5-12 yaş ve 3-4 yaş çocuklar için Çiçek atölyesi etkinliği düzenliyor. Etkinlik kapsamında çocuklar saksı boyamayı ve çiçek dikmeyi öğrenecek.

Haberleri sunduk.

Gelişmelerle tekrar karşınızda olacağız, şimdilik hoşça kalın...

İzmir- OUT

İzmir hala out kategorisinde sıcak.

Uçan Balon Turizmi mi?

Bekleyebilir...

DUYURU!

İzmir Enternasyonal Fuarı’nın, 17. Sinema Burada Film Festivali kapsamında düzenlediği İEF Kısa Film Proje Yarışması için son başvuru tarihi 10 Temmuz. Detaylara www.ief.izfas.com.tr adresinden bakabilirsiniz.

Sizde İzmir-İN için önerilerde bulunmak isterseniz [email protected]

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 gulsen altug
 5 Temmuz 2017 Çarşamba 14:14
aylincigim cok gizel yazmissin insallah gelecek kusaklara yesil bir dunya biraksbilir onlarin bizi sevgiyle anmalarini saglariz sevgi saglik ve mutluluk dileklerimle
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz