MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-İN
Aylin AKDOĞAN
YAZARLAR
20 Eylül 2017 Çarşamba

İZMİR-İN

“İnsanın hayatı, insanın hayalidir.” (Andre GİDE)

Her şey, Japonya’ da banliyö treninin bir günlüğüne sokak kedilerine hizmet verdiğinin haberini televizyonda izleyince başladı…

Trene Halkapınar istasyonundan binmiştim. İki gün önce gazeteden haberi okumuş (Aliağa – Tepeköy arasında hizmet veren İzban’ a Çarşamba günkü seferlerinde sokak kedileri konuk olacak. Onları sevmek, yemeğini paylaşmak ya da sahiplenmek isteyen tüm İzmirlileri seferlerimize bekliyoruz.)  hazırlıklarımı yapmıştım. Ortalardan bir yerden bindim trene. Davete iştirak etmiş kalabalık kedi ordusu içinden önce sarman bir kediyle göz göze geldik. Bence adı kesinlikle Garfield olmalı. :) Çift kişilik koltukta sanki bana; dostum bak ben fazla sevilmekten pek hoşlanmam ama varsa yemeğin paylaşabiliriz der gibi bir bakış attı. Yemeğimi paylaşmak için oturdum yanına. Garfield yemeğini yerken elbette ki diğer kediler de doluştu etrafımıza. Hepsi birbiriyle pek samimi sanki aynı mahallenin uzun süredir tanışan komşuları gibi. Patileriyle tek hamlede yemek kapmalar, birbirlerine miyavlamalar falan filan… Sonra bir anne kızıyla beraber geldi yanımıza. Annenin adı Yasemin ve kızının adı da Buket imiş. Buket yedi yaşında ve tam bir kedi delisi. Hem onlardan korkmuyor hem de onlara kocaman içtenlikle sarılıyor, kucaklıyor. Yasemin Hanım, Buket’ in zaten hep kedileri hatta gördüğü bütün hayvanları çok sevdiğinden bahsediyor. Çok seviniyorum bu habere çünkü hayvan sevgisi olan bir çocuk bana göre gelecekte de pek çok özelliği ile farklı bir yetişkin olur. Ayrıca Buket’e hediye etmek üzere kedi sahiplenmeyi de düşünüyorlarmış. Sahiplenmenin detaylarını ve inceliklerini konuşuyoruz beraber. Aslında konuşurken, cam kenarında durup yol boyunca geçtiğimiz manzaraya hiç kıpırdamadan durup bakan bir kedi daha ilişiyor gözüme. Duruşu o kadar asil ki onunda adı Lady olsun diye geçirdim içimden. Sanki halkı selamlıyormuş gibi bir duruşu vardı çünkü. (bi ara gidip onu da seveceğim) Yolculuk, Kediler Orkestrası’nın Miyav Miyav isimli eserini dinleyip, devam ederken yaşlı bir teyze daha katıldı aramıza. Teyzemizin adı Ayşe. Ayşe teyzem tek başına yaşıyormuş ve aslında o da bir kedi sahiplenmeyi düşünüyormuş. Sahiplenmenin detaylarını ve inceliklerini onunla da konuşuyoruz ve yine konuşma esnasında bir kedi daha ilişiyor gözüme. Bence bu kedi yeni geldi yanımıza çünkü onu daha önce fark etmemiş olmam imkansız. Gri renkteki tüyleri kadife gibi. Duruşunda da bir durgunluk var sanki. Yani karnı doymuş, bol bol sevilmiş ama bir zamanlar sahibi varmış, bu trene de sahiplerini bulmak için binmiş ve şu ana kadar bulamayınca pek bi üzülmüş gibi. :( Onun da adı Umut olsun istedim. (konuşmamız biter bitmez Umut’ u da seveceğim) Ayşe teyzem çok güzel bakarım ben onlara, birbirimize yoldaş oluruz diyor bende hemen Umut’ u gösteriyorum. Çok seviyoruz Umut’ u. Ayşe teyzem de onu sahiplenmeye karar veriyor. Umarım bu habere Umut’ ta çok sevinmiştir…

Yolculuk esnasında öğreniyorum ki trende, kedilerin kontrollerini yapmak üzere 3 gönüllü veteriner varmış, tedaviye ihtiyacı olan kedilerin bakımlarını bir grup cici insanlar üstlenmiş, makinistimizin de bahçeli bir evi varmış ve bahçesinde 2 kedisi varmış, o gün sokak kedilerini sahiplenmek isteyen pek çok cici insanlar olmuş, sahiplenmek isteyenlere konunun detayları ve incelikleri uzun uzun anlatılmış, farkındalık oluşturmak adına yapılan bu organizasyonun devamı da olacakmış…

Yolculuğun bana ayrılan süresinin sonuna geliyoruz. Daha nice güzel organizasyonlarda buluşmayı diliyoruz…

Hayal değil mi?

Kurdum işte!

(Kurgu kabiliyetimi Ayfer Tunç’ un “Bir Deliler Evinin Yalan Yanlış Anlatılan Kısa Tarihi” isimli kitabı okurken geliştiriyorum. Kişiler, isimler ve karakteristik özellikler tamamen şahsıma ait :) )

Gelelim bu haftaki etkinlik ve öneri rehberimize!

Konser sevenler;

Ooze Venue’de 20 Eylül’de Aydok Moralıoğlu, Tezgah ve Yaygara konseri, 22 Eylül’de Hayko Cepkin konseri ve 23 Eylül’de Hakan Altun konseri,

22 Eylül’de Hayal Kahvesi Optimum’da Can Gox konseri,

23 Eylül’ de Buca Hasanağa Bahçesi’nde Kurtalan Ekspres ve Umut Kuzey konseri,

25 Eylül’de Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde Egiad’ın ortak sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Dokuz Eylül Senfoni Orkestrası ve İdil Biret konseri,

İzmir Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda 22 Eylül’de Sertap Erener, 23 Eylül’de MFÖ ve 25 Eylül’de Fazıl Say ve Serenad Bağcan konserleri var.

Sergi sevenler;

Arkas Sanat Merkezi’nde Arkas Koleksiyonu’ndan “Su Manzaraları” isimli sergi 20 Eylül’de açılıyor.

21 Eylül’ de Çetin Emeç Sanat Galerisi’ nde Erhan Meço “Venedik Karnavalı “ isimli fotoğraf sergisinin açılacağını bu hafta da hatırlatalım!

İzmir Sanat’ta 15 Eylül’de açılan Atilla Ağırbaş’ın “Denizin Gözleri” isimli resim sergisi 30 Eylül’e kadar açık.

Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde 18 Eylül’de açılan Klasik Sanatlar Derneği’ nin “Rengahenk” isimli resim sergisi 27 Eylül’e kadar açık.

Türkan Saylan Kültür Merkezi’ nde Meksikalı fotoğraf sanatçısı Fernando Franco’ nun “Oaxaca Ölümsüz Tanrılar Toprağı” isimli fotoğraf sergisi 12 Ekim’e kadar açık.

Film sevenler;

Atçalı Kel Mehmet (Aksiyon, Tarih)

Ay Lav Yu Tuu (Komedi)

Elly Hakkında (Dram)

İz (Dram, Gerilim)

Kaçış Odası (Korku)

Kingsman: Altın Çember (Aksiyon, Komedi)

Tarla (Dram)

Bu hafta vizyonda!

Ayrıca “Başka Sinema” etkinlikleri kapsamında Karaca Sineması’ndaki filmlere bakmayı unutmayın!

Yeniden Sinematek 2017 etkinlikleri kapsamında gösterilecek filmler 18 Ekim tarihine kadar devam edecek ve gösterimler Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi ve Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde olacak.

Bilginize!

Detaylara İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinliklerinin sayfasından bakabilirsiniz.

Tiyatro sevenler;

Günay Karacaoğlu’nun “Aşk Ölsün” isimli oyunu 22 Eylül’ de Bornova Açıkhava Tiyatrosu’ nda.

Sumru Yavrucuk’ un “Shirley” isimli oyunu 23 Eylül’de Güzelbahçe kültür Merkezi, 24 Eylül’de Bornova Açıkhava Tiyatrosu ve 25 Eylül’de Bostanlı Suat Taşer’ de olacak.

İyi Arkadaş Önerisi;

Caner Yaman “Güzel Kaybettik”

Tom Robbins “Parfümün Dansı”

Hürer Ebeoğlu “Kulağakaçan Böceği”

bu haftaki önerilerimiz arasında.

Haberler…

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 2. Uluslararası Edebiyat Festivali 15 Eylül’de başladı ve bir ay sürecek.

Bilginize!

Buca Belediyesi’ nin düzenlediği 6. Uluslararası Balkan Festivali 22 ve 23 Eylül tarihlerinde Şirinyer’de.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi ve Selçuk Belediyesi tarafından düzenlenen “Efes Opera Bale Günleri” etkinliği kapsamında 22 Eylül’de “Romeo ile Juliet “ balesi olacak. Etkinlikler Efes Antik Tiyatrosu’ nda.

20 Eylül’de Ege Perla Alış Veriş Merkezi’ nde Candan Erçetin konseri var.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ nin düzenlediği Körfez Festivali 22- 24 Eylül tarihleri arasında olacak ve detaylara belediyenin resmi web sayfasından bakabilirsiniz.

Avrupa Hareketlilik Haftası 2017 etkinlikleri kapsamında 24 Eylül’ de Süslü Kadınlar Bisiklet Turu var. Tur saat 17: 00’ da Konak Saat kulesi önünden başlayacak. Katılmak için süslü olmanız şart. :)

Ayrıca 23- 24 Eylül tarihlerinde Türkiye’nin en eğlenceli Frizbi Festivali ve Frizbi Şapka turnuvası Çeşme Dharma Beach Club’ ta olacak.

İlgilenenlere duyurulur!

İyi ve güzel gelişmelerle her daim karşınızda olmayı çok arzu ediyoruz.

İzmir OUT

İstanbul Bienali

Contemporary İstanbul derken…

İzmir’ de Balon Turizmi’ni istediğimizi unutmadık! 

Şimdilik hoşça kalın…

El sallayan sarı kafa emojisi.

Sizde İzmir-İN için önerilerde bulunmak isterseniz [email protected] adresine gönderebilirsiniz.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Zafer Zafer
 21 Eylül 2017 Perşembe 12:25
Hayal güzeldi... Teşekkürler. :)
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz