MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İnce belli bardak!
Fatih YAPAR
YAZARLAR
8 Ekim 2020 Perşembe

İnce belli bardak!

2011 yılının ilk zamanları soğuk kış günlerinden biriydi. CHP Genel Merkezi İzmir İl Başkanlığı’na Tacettin Bayır’ı atamıştı. Dönemin il başkanı şimdi Parti Meclis Üyesi olan Rıfat Nalbantoğlu’ndan boşalan koltuğu devralmıştı.  Sonrasında, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve dönemin en etkili ismi Alaattin Yüksel ile birçok alanda gerilim yaşasa da parti içinde başka bir etkili isim olan Milletvekili Mehmet Ali Susam’ı da tatmin edememişti. Bayır’ın “ne İsa’ya ne de Musa’ya yaranabilen” durumu uzun süre devam etti.  Zaten Bayır yaşadıklarını milletvekili sıfatıyla, “Benim En Güzel Hikayem-Hayatım” isimli kitapta topladı.

Dönelim hikayenin özüne!

Bayır, genel merkezden aldığı yetki ve güç ile İzmir’e geldiğinde şöyle dedi: “Artık İzmir’de atları arabaların önüne koyacağız…”

Çok derin anlamları olan bu cümlenin tarifi şuydu: “Belediye başkanları parti örgütüne müdahale ediyor. Partide başkanlar dahil yöneticilerin tamamına yakını belediyelerde çalışıyor. Belediyelerin ekonomik ve mali gücü örgütü dizayn ediyor. Buna son vereceğiz. Parti yetkilileri, belediyelerden önde olacak”

Aradan tam sekiz yıl geçti tartışmanın odağındaki karakterler değişti ama yöntem, şekil değişmedi. Bugün bile parti aynı konuları konuşuyor, üzerinde kafa patlatıyor.  Geçtiğimiz hafta sonu Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve Genel Sekreter Selin Sayek Böke’nin yönetiminde bir “çalıştay” gerçekleşti. Çalıştayın birçok konusu vardı ama en önemlisi “parti örgütü mü önde olur, belediye başkanı mı?” sorusuydu.  Yerel yönetimlerin patronu Torun bu konuda, “Herkesin yeri ayrı. Kimse kimsenin işine karışamaz, müdahale edemez” dedi.  Zaten Salıcı da, “Partiyi-belediyeyi eleştiren, görevlerde bulunsa bile görevinden alınacak, üye ise ihraç edilecek” uyarısında bulunmuştu.

Bir dizi mesajın, önemli uyarıların yapıldığı çalıştayın son günü gerçekleşen “ince ayar” zirvesinde parti tarihine geçen, bundan sonra da konuşulacak bir söz vardı. O da: ince belli bardak! Salıcı, parti kongrelerinde ve kurultaylarda aday olan fakat delegenin iradesi nedeniyle listelerde çizilen isimlerin partiye, örgüte küsmesi, darılması gibi konular için kullandı bu cümleyi. Ve,“arkadaşlar ne kadar ince belli bardaklarmış da kırılıyorlarmış” dedi.

Peki sonrasında ne oldu?

Üç gün sonra üzerinde ciddi bir hazırlığın yapılmış olduğu kesin olan CHP Genel Başkan Başdanışmanı İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın zehir zemberek mektubu kamuoyunun gündemine düştü. Özkan, Salıcı’nın işaret ettiği “ince belli bardaklar” dizisinde mi kendini gördü bilinmez ama mektubun içeriğinde inanılmaz mesajlar vardı. Özkan, kurultayda uğradığı çizik operasyonu sonrasında hakkında açıklama yapan başta CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu olmak üzere birçok kişiyi isim vermeden hedef almıştı.

“İyi ile kötüyü, doğru ile yanlışı, güzel ile çirkini ayırt edemeyen insanların kaderlerine ya da başka insanların kaderlerine hükmetmesi hali zulümdür. Zulme sessiz kalmak, zalimi onaylamak olur. Onaylamayacağım” diyerek operasyona katılanların yaptıklarına işaret etti.

“Kendi ikbal ve ihtiraslarının kurbanı olanların; değerli olan her şeyi değersiz kılan mücadelelerinin yanıltıcı sarhoşluğu geçtiğinde, yarattıkları tahribatı hep beraber göreceğiz” sözleriyle de gelecek günleri…

“Başkasına yaşam hakkı tanımayan kibirli, entrikacı korkaklık, devrimci tutumun düşmanıdır. Partim bu düşmanlığı kapısına dahi yaklaştırmamalıdır”

“Kurultay’dan önce Melih Gökçek başta olmak üzere AKP çevreleri benim bir kısım delege tarafından üstümün çizileceği iddiasında bulundular. Ardından üstüm çizilince de sevinç gösterileri yaptılar. Kahkahalarını bana ulaştırdılar”

Ve daha birçok açık-kapalı mesaj yağmuru!

Aslında yerel seçimde aday belirleme sürecinde masadan istediğini alan Tuncay Özkan, “Hayatımın her saniyesinin bedelini ödedim. Ergenekon’dan tam altı yıl hapis yattım. İki kez ağırlaştırılmış hapis ve yüz yılı aşkın ağır hapis cezası verdiler. Mücadeleye devam ettim. 16 kez MASAK soruşturması geçirdim. Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir milletvekiline, bana ABD vize vermedi. Tam iki yıl mücadele ettim ve aldım.Cezaevinden sonra sağlık sorunları yaşadım doktor kardeşlerim ölmeme izin vermedi. Minnettarım. Mücadeleden vazgeçmedim” diyerek anlattığı geçmişteki yaşadıklarının karşılığını partiden almamış mıydı?

Cezaevinden çıktıktan sonra Kemal Kılıçdaroğlu tarafından önce PM’ye sonra meclise sokulmamış mıydı? Üstüne genel başkan yardımcısı olmadı mı?

Özkan’ın kimileri tarafından medya yapılanmasının finans kaynağı olarak gösterilen “belediyelere asansör sözleşmesi” gönderme işi de çok tartışıldı. Söz konusu mektupta Özkan bu konuyla ilgili kullandığı , “Şahsi çıkar ve ikbal peşinde koşmadım. Küçük hesapların, aç gözlü, komisyoncu siyasetin ve siyasetçilerin hep karşısında durdum. Şirketim, ticari faaliyetim, iş takibim, komisyonculuğum yoktur. Partim görev vermedikçe, Genel Başkan’ım istemedikçe kimseyle parti çıkarları dışında asla bir görüşmede bulunmam. Hiçbir kuruma gitmem” cümleler tartışmalı asansör ziyaretlerine yorumlandı.

Mektup dikkatlice okunduğunda “ince belli bardak” söyleminin sahibi Salıcı başta olmak üzere birçok kişiye dolu mesaj var.

Kendisi için, “Ben bir mücadele adamıyım. Beni yeni tanımıyorsunuz” diyen, “Hiçbir zaman sizi ve kendimi utandırmadım. Utandırmam” ifadelerini kullanan,  “CHP’nin eksiklerini gidermeye adadım kendimi. Aşk ile yaptım bu işi. Aşk, eksik gidermek değil midir?Çok ağır suçlamalarda bile partimi tartıştırmamak için sustum. Sizlerle daha sıkı ve açıklayıcı bir iletişim kuracağım. Bu dünyada insan için keramet düştüğü yerden kalkıp yaşamı yakalamaktır. Onu yapacağım” diyen Özkan’ın yaşadığı süreçten çok büyük dersler çıkartacağı da kesin gibi görünüyor.

“Beni gönlünüzden, listelerden silmek için her yolu deneyebilirler. Yanıltabilirler, entrika içine girebilirler, hainin iğfasına uyan arkadaşlar da olabilir. Olsun… ama benim yoldaşlarıma ve halkıma inancım tamdır. Her şeyi düzelteceğimize inancım tamdır. Bundan sonra sizleri daha çok bilgilendireceğim. Gerekirse kapı kapı gezeceğim. Sonrasında takdir sizindir. Onu da tıpkı bugün yaptığım gibi kabul edip başımın üstünde taşıyacağım. Çünkü ben Türkiye’ye adanan ömrümü, “kırık bir aşk hikayesi” olarak bitirmeyeceğim” diyerek mektubu noktalayan Özkan’ın yapması gereken çok şey var.

Hiçbir şey bir anda olmuyor!

Yaşanan ne olursa olsun, başa gelen neyse çekiliyor.

Özkan da adı gibi biliyor ki bugün yaşadıkları dün yaptıklarının bedelidir. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Hasan Amca
 9 Ekim 2020 Cuma 15:35
T. Özkanın neden çizildiğini en iyi kendisi bilir. Ama T. Özkan'ın yalanladığı bir çok işe karıştığı yerel gazetelerde manşet olmuştu. O unutsa bile manşetler unutmaz. CHPde T.Özkan devri bitmiştir. Yeniden MV adayı olursa İzmirden olmasın chp oykaybedecek
 Yorumcu
 9 Ekim 2020 Cuma 09:08
Liste delerken hepsi delegeliz eeee çizilince noldu şimdi???
 Vatandas
 9 Ekim 2020 Cuma 09:04
Ne ekersen onu biçersin. Anladın sen onu;-)
 Berrin Gürçay Dilekçi
 9 Ekim 2020 Cuma 02:36
Partide dün yaptıklarının bedelini bugün ödeyecek! Doğanın kanunu bu..
 DELEGE
 8 Ekim 2020 Perşembe 18:34
Sayın YAPAR adı halk olupta içinde halk olmayan elit kesimin elinde olan CHP genel merkez atamaları ile partiyi idare ediliyor genel merkez den gelenler kendi bölgelerinde seçmeni tanımaz delege seçimleri olsa seçilemez izmir'e gelerek ahkâm kesiyorlar düşünün il başkanı il kongresinde tüm delegelerin oyunu alamadı atama adayı olduğu tek aday olduğu için seçildi bu partide iktidara değil koltukları korumak ve eşini dostunu seçilecekler yerlere belediye başkanları atama yapmak başka yaptıkları bir şey yok kendi bardaklarına baksın o bardaklar ile selfie çektirip sosyal medyaya koysunlar rekor tıklama beğenisi kazanırlar...
 Tayyar Önder
 8 Ekim 2020 Perşembe 16:57
Pandemi / Ekonomi / Sıkıntılı AB İlşkileri / Yunanistan İle Yaşanan Sorunlar / Doğu Akdeniz'de Yaşanılan Sorunlar / Libya Meselesi / Suriye İdlip Meselesi / Amerika'nın Güney'de Kurmaya Çalıştığı PKK/YPK Terör Devleti ve Ona İnanılmaz Silah Yardımı / Akdeniz ve Karadeniz'de Hidrokarbon Arama Çalışmaları / Ermenistan'ın Azarbeycan'a Saldırması ve Paşinyan'ın Türkiye'yi Hedef Alan Açıklamaları / S 400'lerin Bir Kısmının Sinop'a Yerleştirilmesi / KKTC'de Maraş'ın Açılması / Vs...Vs...Vs... Türkiye'nin Yakın Plan Birinci Derece Güncel Sorunları... Şimdi Hiçbiri Önemli Değil... Ama CHP'nin Belediye'leri Nasıl Arpalığa Çeviririz Adlı Menfaat ve Çıkar Çatışmalarını İçeren Dandik Gündemi Çok Önemli... Valla Size Hala Yüzde 23/25 Oranında Oy Veren İnsan Kitleyi de Tebrik Etmek Gerekir... Bu Partiye Hangi Mantıkla Bu Kadar Oy Veriyorlarsa...
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz