MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İstifa
Mahmut YILMAZ
YAZARLAR
19 Eylül 2018 Çarşamba

İstifa

CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçtaroğlu, Cumhur Başkanı’na “İstifa diye onurlu bir müessese vardır. İstifa et” dedi.

Söyledikleri doğruda olsa, muhatabı bunu hak etmiş olsa da ilk defa Sayın Kılıçtaroğlu’nun ağzına yakıştıramadım. Doğruları yanlış kişiler söyleyince eğreti duruyor, inandırıcı olmuyor. Bir CHP üyesi olarak bana bile inandırıcı gelmedi.

Girdiğin her seçimi kaybettikten sonra istifa denen müesseseyi ısrarlara rağmen kullanmayan sizin, başkalarını istifaya davet etmeniz artık inandırıcı olmuyor.

Şimdi bana sizin diğer parti liderlerinden farkınızı söyler misiniz?  Önce demokratik görüneceksiniz, seçildikten sonra delege ayarlamaları ile kendinizi garantiye alacaksınız. Sonra parti küçülse de yok olsa da siz orada kalacaksınız. Bari tüzüğe ölünceye kadar genel başkan kalacaktır maddesi koydurun da boşu boşuna anlamsız kongreler yapıp partiyi masrafa sokmayın.

Deniz Baykal’dan sonra sizin lider olmanızı isteyenlerdenim. Yazıp destek verenlerdenim. Ama artık desteklenecek hiçbir yanınız kalmadı. Bu partide genç, başarılı çok insan var,(İnce değil) onlardan birine seçilme fırsatı vermeniz hem partiyi hem de sizi büyütür ama bunun farkında değilsiniz.

Sayın Kılıçdaroğlu, döneminizde yapılan Cumhur Başkanlığı seçimlerine aday olamadınız. Bence de doğru yaptınız. Çünkü ülke gerçekleri sizin kazanmanıza fırsat vermiyor. Ama aynı gerçekler yarattığınız algı nedeniyle partinin kazanmasına da fırsat vermiyor, vermeyecek.

Aldığınız oyların çoğu gidecek yeri olmayanların oyudur. Özellikle yerel seçimlerde aldığınız oyların çoğu bu tür oylardır.

Madem siz istifa denen onurlu davranışı göstermiyorsunuz, ben göstereyim örnek olsun.

 

                        AÇIK İSTİFANAME

 

            SAYIN GAZİEMİR CHP İLÇE BAŞKANLIĞINA

           

            2013 sonu veya 2014 yılı başlarında, bir Belediye Başkanı Aday Adayının vitrininde yer almak için partinize kayıt olmuştum. Gördüğüm lüzum üzerine istifa ediyorum.

Telefon numaram her kime verildiyse mesaj göndermemeleri için iptal ettirilmesini, ayrıca ilçenizden gönderilen üyemiz falanın kaynanasının yengesinin kocası ölmüştür türü mesajlara da son verilmesini, saygılarımla talep ederim. 19.09.218

                                                                                                          Mahmut Yılmaz

 

MESAJLAR VE VİDEOLAR

Bir çok dost ahbap fotoğraf ve videolar gönderiyor. Sağ olsunlar, eksik olmasınlar. Ancak bazıları var ki kendisinin hoşuna gittiği her mesajı yorulmadan başkalarına gönderiyor.

Özellikle Cuma günleri gönderilen videolar samimiyet sınırlarını aştı. Herkes video gönderiyor. İşin kolayını bulmuşlar. Arkadaşlar dostlar mesaj yazıdır. Samimiyetle yazacağınız “Cumanız mübarek olsun” türü bir yazı bütün o en şaşaalı videolardan iyidir. Hele kişiye özel yazılığında daha sıcaktır. Oysa klişe bir mesajda samimiyet yoktur. Bu samimiyetsizliği gören çoğu insanın kimin gönderdiğine bakmaksızın tümünü okumadan sildiğini biliyorum.

Bu WatsApp tan gelen videolar ve resimler açıldığında galeriye de düşüyor. Gelen mesajı açmasam gönderene ayıp oluyor, açsam galeriye giriyor. Sonra saatlerce galeriyi temizle.

Gerçi bu kutlama mesajları kapitalizmin halkları soyma yöntemlerinden biridir. Gereksiz her mesaj için her ay para ödüyoruz. Şu yokluk günlerimizde bir tasarruf yeri de burası olabilir.

Biraz samimiyet diyorum……..

 

YARIŞMA

Bir garip dil olmuş bizim dilimiz

Duruşmaya geldik duruşma yazar

 

Derdimiz adalet sözümüz silah

Vuruşmaya geldik vuruşma yazar

 

Bir sorun var idi danışılacak

Vardık daireye danışma yazar

Bakanlığın işi sosyal güvenlik

İsminin başında çalışma yazar

 

Dinleyici hazır hatip kürsüde

Baktım ki metinde konuşma yazar

 

Sorulacak soru ödül tamamda

Fakat programda yarışma yazar

 

Görüşelim diye vardık adrese

Kapının üstünde görüşme yazar

 

Hasımlar toplanmış barışılacak

Sözleşme yapmışlar barışma yazar

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 recep songün
 1 Kasım 2018 Perşembe 15:25
İstifa konulu yazınız çok güzel.Yeter artık demek bizim de hakkımız,değil mi?Selam ve sevgiler Girne'den...
 hasan hüseyin elma
 22 Eylül 2018 Cumartesi 13:56
değişim konusunda ben de artık kılıçtaroğlu gitsin diyenlerdenim. Ancak partili olduğunuzu söylerken istifa dilekçenizde sanki partiye aday olmanın zorunluluğu dışında asla üye olmayacağınız iması, mesajlarına dahi tahammülünüz olmadığını yazmanız "çok iyi partili olduğunuzu" anlattı.Niye aday olduğunuz da belli olyor; daha çok partiye emek vermeyenleri atıyor bu değişmesini istediğimiz şahıs aşikar
 Cengiz cansız
 20 Eylül 2018 Perşembe 08:34
Sn yılmaz chp ye giriş amacınız ikbal peşinde olduğundandır istifa etmeniz normal biz bunlara çürük elma diyoruz
 Sarı Çizmeli Memed'A.
 19 Eylül 2018 Çarşamba 20:42
Sn.YILMAZ'a telgraftır. stop. 'Açık İstifanameniz" nedeniyle sizi kutluyor ve bir CHP seçmeni olarak altına imzamı atıyorum. stop. Ancak. stop. koltukçu kemal ve avanesinden böyle onurlu bir davranış beklemeniz boşuna. stop. Çünkü. stop. suratlar köseleye dönmüş durumda. stop.
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz