MENÜ
İzmir
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir-İN
Aylin AKDOĞAN
YAZARLAR
9 Ağustos 2017 Çarşamba

İzmir-İN

“Her şey sende gizli:

Yerin seni çektiği kadar ağırsın,

Kanatlarının çırpındığı kadar hafif…

Kalbinin attığı kadar canlısın,

Gözlerinin uzağı gördüğü kadar genç…

Sevdiklerin kadar iyisin,

Nefret ettiklerin kadar kötü…

Ne renk olursa olsun kaşın gözün

Karşındakinin gördüğüdür rengin…

Yaşadıklarını kar sayma:

Yaşadığın kadar yakınsın sonuna ne kadar yaşarsan yaşa,

Sevdiğin kadardır ömrün…

Gülebildiğin kadar mutlusun,

Üzülme, bil ki ağladığın kadar güleceksin.

Sakın bitti sanma her şeyi, sevdiğin kadar sevileceksin.

Güneşin doğuşundadır doğanın sana verdiği değer

ve karşındakine değer verdiğin kadar insansın…

Ay ışığındadır sevgiliye duyulan hasret

ve sevgiline hasret kaldığın kadar ona yakınsın.

Unutma yağmurun yağdığı kadar ıslaksın,

Güneşin seni ısıttığı kadar sıcak.

Kendini yalnız hissettiğin kadar güzelsin…

İşte budur hayat!

İşte budur yaşamak, bunu hatırladığın kadar yaşarsın.

Bunu unuttuğunda aldığın her nefes kadar üşürsün.

Ve karşındakini unuttuğun kadar çabuk unutulursun.

Çiçek sulandığı kadar güzeldir,

Kuşlar ötebildiği kadar sevimli.

Bebek ağladığı kadar bebektir.

Ve her şeyi öğrendiğin kadar bilirsin bunu da öğren,

Sevdiğin kadar sevilirsin… “

Can YÜCEL

Aramızdan ayrılalı 18 yıl oluyor!

Bende saygıyla ve sevgiyle anmak istedim…

Geçtiğimiz Pazartesi günü yılın en önemli doğa olaylarından kısmi Ay tutulması gerçekleşti. Bilimsel adı Penumbral Ay Tutulması ve bir sonraki tutulma 27 Temmuz 2018’de olacakmış. Yani inanırsınız, inanmazsınız, uygularsınız, uygulamazsınız bilemem. Ancak bu tutulma ile birlikte karşıma çıkan (gazete, dergi, televizyon, internet gibi platformlarda) bir öneriyi sizinle paylaşmak istedim!

“Kim olduğunuza ve nerede olmak istediğinize karar verin.” (bence çok havalı)

Sizler için yine minik bir rehber hazırladık.

Konser sevenler;

9 Ağustos’ta Ahmet Aslan- Erkan Oğur ve İsmil Hakkı Demircioğlu, 10 Ağustos’ta Zuhal Olcay konserleri Bostanlı Suat Taşer’ de,

Jolly Joker Alaçatı’da ilgilenenler için 10 Ağustos’ta Hakan Altun konseri,

10 Ağustos’ta Nea Efessos Hotel’de Birsen Tezer konseri var.

9 Ağustos’ta 1888 Bar & Lounge , “Live Music But Pizza First” sloganıyla yeni bir konsept partisi düzenleniyor. 9 Ağustos’taki ilk partinin konuğu sıra dışı müzikle ülkemizde adından çok söz ettiren Eren Dutlu. Konseptin içeriği gereği bol bol pizza yiyip, doya doya müzik dinlemek için rezervasyon yaptırmanızda fayda var! (detaylar için sosyal medya hesaplarına bakabilirsiniz)

İzmir Optimum Alışveriş Merkezi’nde Ağustos ayı boyunca Cumartesi Konserleri devam ediyor. 12 Ağustos’ta Can Gox var.

Ayrıca Lehar ve Musumeci birlikte çıkardıkları son albümün ardından (ep albüm) 11 Ağustos’ta Maia Alaçatı’da!

Sergi sevenler;

Alaçatı’da Peri Art Galeri’de İz Bırakanlar- Resim, Heykel ve Seramik Sergisi’nin 11 Ağustos’a kadar açık olduğunu hatırlatalım! 12 Ağustos’ ta yine Peri Art Galeri’de Evşen Çelik’in Algı isimli resim sergisinin açılışı var. Sergi 18 Ağustos’a kadar açık.

Buca Belediyesi’nin Halk Eğitim Merkezi’de fotoğrafçılık eğitimi alan 12 kursiyer, ilk sergilerini Yaşamdan İzler adıyla Buca Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’nde açtı! Sergide ilçenin tarihi mekan ve eserlerine ait fotoğraflar var.

Film sevenler;

Hizmetçi (dram- gerilim)

Organik Aşk Hikayeleri (yerli yapım, dram- komedi) Bu filmdeki rolüyle Furkan Kızılay’ın Madrid Uluslararası Film Festivali’nde “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü” ’nü aldığını hatırlatalım!

Model (dram)

Mezarcı (yerli yapım, dram- komedi)

Bas Gaza (aksiyon- gerilim)

Amigos Meksika Hazinesi (yerli yapım, komedi)

Bilim Kurgu Bölüm 1: Son Savaşçı (bilim kurgu- aksiyon- macera)

Sevimli Emojiler (animasyon)

Her Şey (dram- romantik)

Çılgın Banka Soygunu (komedi)

Manifesto (dram) Cate Blanchett bu filmde evsiz bir adam, bir borsacı, bir ilkokul öğretmeni, bir haber spikeri… gibi 13 farklı karakteri canlandırıyor.

Bu hafta vizyonda!

Kitap severler;

Jojo Moyes’in “Yağmurdan Kaçarken” isimli kitabı çok satanlarda! (Anneler ve kızları arasındaki ilişkinin kitap şekline bürünmüş halini okurken ayraç yerine mendil kullanmamızı tavsiye ediyorlar)

Steve Olsher’in “Senin Olayın Ne” isimli kitabı da çok satanlarda!

Kitap, güçlü yönlerimizi ortaya çıkarıp, kendi koyduğumuz sınırların farkına varıp, ruhumuzu ateşleyen çağrıyı duyarak, yapmak için doğduğumuz o “bir şeyi” hayata geçirme gücüne sahip olacağımızı iddia ediyor.

Ayrıca, mesleği gereği 25 yıldır moda alanında çalışan ve yine moda ile ilgili çeşitli dergilerde yazılar yazan Terry Newman, “ Legendary Authors And The Clothes They Wore” (Efsanevi Yazarlar ve Giydikleri Kıyafetler) adıyla bir kitap çıkardı. Kitap ülkemizde ingilizce baskı. Patti Smith, Sylvia Plath, Oscar Wilde… gibi 50 ünlü yazarın modaya ve giyim tarzlarına ilişkin şaşırtıcı anekdotları kaleme almış. Mesela; intihar ederek yaşamına son veren Sylvia Plath’ın giydiği kıyafetler, 50’lerin kadın imgesini muntazam yansıttığı gibi, yazara göre Plath’ın iç dünyasındaki gelgitleri gizlemek için kullandığı bir zırhmış.

Haberler…

Muzaffer İzgü İzmir’de Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi görüyor. Ben kendisine bütün kalbimle acil, çok acil şifalar diliyorum.

İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali ile Konak arasında 40 yıldır taksi dolmuşu ile yolcu taşıyan Nail Ersin, müşterilerine de yol boyunca klasik müzik dinletiyor. Yaklaşık 4 yıldır da piyano dersi alan Nail Ersin, eskiden arabesk dinlediğini ama artık klasik müzik dinlediğini ve bunun kendisine huzur verdiğini söylemiş.

Bayraklı Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, 12 Ağustos’ta Artvin’de düzenlenecek Gençler Türkiye Finali’nde şehrimizi temsil edecekler. Halk oyunlarını çok severim, orada olmayı ve izlemeyi isterdim. Kendilerine de gönülden başarılar dilerim.

Konak Belediyesi Aya Peraskevi Kilisesi’nin (Yanık Kilise olarak bilinen)Papaz Evi’ni restore etti ve artık çocuk kütüphanesi olarak hizmet verecek.

Bisiklet tutkunu Ahmet Süğlün 7 Ağustos’ta 80 günde, 81 ili bisikletiyle gezmek için İzmir’den yola çıktı. Ahmet Süğlün, yolculuğunu 25 Ekim’de sona erdirmeyi planlıyor ve bu turu www.bisikletname.com adresinden takipçileri ile paylaşacak.

İzmir’in köklü sanat okullarından Tiyatrohane, Bayraklı Ontan Rezidans bünyesinde, Modda Sahne adıyla yeni bir sahne açıyor. İzmir’in en donanımlı alternatif sahnesi olacak Modda Sahne’de ulusal ve uluslararası pek çok sanatçıyı görebilecekmişiz.

Karşıyaka Belediyesi daha temiz sokaklar için farkındalık yaratmak adına, ilk etapta 2000 adet “Karşıyakalıyız, çiğdem yeriz, çevreyi kirletmeyiz” yazılı kese dağıttı. Keselerden yaz boyunca da 10.000 adet dağıtmayı planlıyorlar. Bu uygulamayı İzmir’in her yerinde görmeyi isteriz doğrusu!

İzmir Enternasyonal Fuarı açılıyor!

18- 27 Ağustos tarihleri arasında açık olacak fuarda sokak gösterileri, çim konserleri, tiyatro, sergiler, Mogambo’da caz konserleri, Sinema Burada Festivali… var. Kaçırmayın, yakalayın derim.

Dünya Sağlık Örgütü yeni yaş dilimlerini açıklamış. Yeni yaş dilimine göre:

0- 17 yaş arası Ergen

18- 65 yaş arası GENÇ

66- 79 yaş arası Orta Yaş

80- 99 yaş arası Yaşlı imiş.

(Okuyunca şaşırdım, gözlerime inanamadım, bi ara genç kategorisinde olduğum için ve bunun 65 yaşına kadar yolu olduğu için çok sevindim, ama sonra ülke ve dünya koşullarını düşününce Dünya Sağlık Örgütü’ne “Hadi ama dostummm, fazla abartmıyor musun?” demek istedim)

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca yürütülen girişimler sonucunda yasadışı yollarla ülkemizden kaçırılan 4.272 tarihi eser ülkemize geri getirildi! Bu çalışma kapsamında en son Cenevre’deki Herakles Lahdi’ de Türkiye’ye iade edildi.

En son 2012 yılında katıldığımız Eurovision Şarkı Yarışması’na bu yıl katılıp katılmayacağımız henüz kesinleşmemiş.

New York’ta ünlü kuklacı ve film yapımcısı Jim Henson anısına, sanatçının efsane karakterlerine ait kuklaların sergisi açılmış. Sergide Susam Sokağı figürlerinden Kurbağa Kermit, Minik Kuş ve KURABİYE CANAVARI var. (Yani ya bende o sergiye gidebileyim, ya da o sergi İzmir’e gelsin.)

Son olarak Doğal Hayatı Koruma Vakfı’nın (WWF Türkiye) yaptığı bir açıklamaya göre 2 Ağustos 2017’de doğanın bize sunduğu tüm kaynakları tükettik ve yılın geri kalanını sonraki yıldan ödünç alarak geçiriyoruz. Bu çok üzücü!

Haberleri sunduk, iyi ve güzel gelişmelerle her daim karşınızda olmayı çok arzu ediyoruz.

Şimdilik hoşça kalın…

DUYURU!

İzmir İş Kadınları Derneği fotoğraf sanatının gelişmesi ve bu alanda çalışma yapan kadınların desteklenmesi amacı ile bu yıl üçüncüsü düzenlenecek “Zeytine Hayat Veren Kadınlar” teması ile fotoğraf yarışması düzenliyor. Amatör ya da profesyonel tüm kadınlara açık olacak yarışmanın son başvuru tarihi 10 Eylül ve detaylara www.izikad.org adresinden bakabilirsiniz.

El sallayan sarı kafa emojisi.

Sizde İzmir-İN için önerilerde bulunmak isterseniz [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 ayhan özergen
 9 Ağustos 2017 Çarşamba 14:23
süperbilgiler için teşekkürler
 hediyegürgün
 9 Ağustos 2017 Çarşamba 14:20
harika bilgiler
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz