MENÜ
İzmir
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir-İN
Aylin AKDOĞAN
YAZARLAR
16 Ağustos 2017 Çarşamba

İzmir-İN

“Hiçbir şey umurumda değil diyorum aşktan ve umuttan başka. “ 

Turgut Uyar

Eveeeetttt…

Şuraya da bir KALP çizelim.

Yanına da mutlu bir ÇİFT yapalım.

Ay mutlu çiftin yüzü yamuk oldu gibi. Kızın saçları kötü oldu, oğlanın da burnunu çizemedim bir türlü!

Elleri de tam birleşmedi mi ne?

Aynı boyda mı olsunlar acaba? Yok oğlan daha uzun olsun bence.

Ne giymiş olsunlar acaba. Yüzlerini de tam güldüremedim ki.

Pöff çok sıkıldım! KALP burada böyle yalnız takılsın şimdilik…

Harvard ve Vermont üniversitelerinden araştırmacılar 166 gönüllü instagram kullanıcılarının 43 bin 950 fotoğrafını incelemiş. Araştırmaya göre depresyon eğilimi olan kişiler daha fazla mavi, siyah ve gri görseller paylaşıyorlarmış. Depresyonda olmayanlar da parlak tonlarda ve “Valencia” (hiç sevmem) efekti kullanıyorlarmış. Depresyondaki kişiler de “Inkwell” (en sevdiğim) efektini kullanıyorlarmış.

Yani yakın (sayılabilecek) bir tarihte bende bu görseli paylaşmışım. Görselde gri ve siyah renkler ağırlıklı olabilir, ancak orada kırmızı renkte bir KALP var ve görsele “Valencia” efekti versem yırtar mıyım acaba?

(ellerini iki yana açmış sarı kafa emojisi)

Etkinlik ve öneri rehberimizde bu hafta!

Konser sevenler;

17 Ağustos’ta Birsen Tezer konseri Bostanlı Suat Taşer’ de,

Jolly Joker Alaçatı’da 18 Ağustos’ta Duman konseri,

18 Ağustos’ta Yaşar ve 19 Ağustos’ta Deha Bilimlier (Tanrım nereden sevdim, nereden düştüm bu beleya) konserleri Marina Yacht Club Çeşme’de

İzmir Optimum Alışveriş Merkezi’nde Ağustos ayı boyunca Cumartesi Konserleri devam ediyor. 19 Ağustos’ta Mehmet Erdem konseri var.

Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ücretsiz çim konserleri 17 Ağustos’ta başlayacak. Konserler Tarihi Havagazı Fabrikası, İnciraltı Kent Ormanı, Hasanağa Bahçesi ve Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda olacak ve Ekim ayına kadar devam edecek.

Hayal Kahvesi Optimum’da 18 Ağustos’ta Pilli Bebek ve 19 Ağustos’ ta Bahadır Tatlıöz konserleri var.

Sergi sevenler;

Alaçatı’da Peri Art Galeri’de Evşen Çelik’in Algı isimli resim sergisinin 18 Ağustos’a kadar açık olduğunu hatırlatalım. Ayrıca yine Peri Art Galeri’ de 19 Ağustos’ta “Önde Zeytin Ağaçları” teması ile Resim, Heykel, Seramik Grup Sergisi’nin açılışı var ve sergi 26 Ağustos’a kadar açık olacak.

Alaçatı Değirmenaltı Sergi Salonu’ nda 14 Ağustos’ta Sevtap Şirin ve Hanzade

Güngören’in seramik ve el yapımı dekorasyon malzemeleri sergisi var. Sergi 21 Ağustos’a kadar açık ve satıştan elde edilen gelirin bir bölümü Koruncuk Vakfı’na bağışlanacak. Bilginize!

Tiyatro Sevenler;

İrfan Değirmenci’ nin “Anne Ben Artist Oldum” isimli oyunu 16 Ağustos’ta Bornova Açıkhava Tiyatrosu’nda.

Film sevenler;

B Planı (Macera, Aksiyon)

Dangal (Dram, Biyografi, Aksiyon)

Son Portre (Dram, Biyografi)

Avcı’nın İntikamı ( Gerilim, Aksiyon)

Açık Deniz 3: Kafes Dalışı (Dram, Gerilim, Korku)

Doraemon: Buz Devri Macerası (Animasyon)

Belalı Tanık (Komedi, Aksiyon)

Annabelle: Kötülüğün Doğuşu (Korku, Gerilim)

Semur (Korku, gerilim)

Bu hafta vizyonda!

Yeniden Sinematek 2017 etkinlikleri kapsamında gösterilecek filmler, Tarihi Havagazı Fabrikası ve Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde ücretsiz olacak. Etkinlik 29 Temmuz’da başladı ve 29 Ağustos tarihine kadar devam edecek. Gösterilen filmler arasında: Elveda Berlin, Yeniden Başla, Lion, Aşıklar Şehri (La La Land), Blue, Frantz, Kırmızı Kaplumbağa, Vecide, Yaşamın Kıyısında ve Kaptan Fantastik var.

Bütün bunlara ek olarak 18 Ağustos’ta açılacak 86. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda bir sürü konserin, tiyatro oyunlarının, serginin ve 17. Sinema Burada

Festivali kapsamında film gösterimlerinin olduğunu bu hafta da hatırlatalım.

Ayrıca dünya çapında tescillenmiş dansçılardan oluşan Moscow State Ballet topluluğu, Kuğu Gölü koreografisini ve Klasik Rus Balesi’nin tüm ihtişamını unutulmaz bir gösteri ile sergilemek için 16 Ağustos’ta Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda olacak.

Kitap sevenler;

Sarah Jio - Mart Menekşeleri

Yıldız Dilek Ertürk – Davranışlarımız ve Biz (Sosyal Psikoloji Bakışıyla Kalabalık İçinde Ben Olmak) isimli kitaplar önerilerimiz arasında.

Ayrıca Sabahattin Ali’nin Kuyucaklı Yusuf romanı 80. yılında, özel baskıyla tekrar okuyucuyla buluştu. Bilginize!

Haberler…

Bayraklı Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Artvin’de düzenlenen Gençler Türkiye Finali’nde birinci oldu!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu geçtiğimiz hafta Avrupa Bisiklet Yarışması’ nda hem şehrimizi temsil eden, hem de birincilik ödülünü kazanan bisiklet grupları ile bir araya gelmiş ve İzmir’in her yerine bisiklet yolları yapacaklarını söylemiş. (çok cici haber)

Folkart Academy Ustalarla Tiyatro Atölyesi’nden eğitim alan 28 öğrencinin “Sersefil” isimli müzikali 26 ve 27 Ağustos’ ta Fuar Açıkhava Tiyatrosu’nda izleyiciyle buluşacak.

Geçtiğimiz hafta sonu Güzelbahçe Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi yapılan Payamlı Bardacık Festivali ve Dikili’ de bu yıl ilk kez yapılan Bamya Festivali oldukça renkli geçti.

Amerikan dergisi Variety, Fatih Akın’ın “Solgun” isimli filminin bu yıl Oscar’da “En İyi Yabancı Film” kategorisinde aday olabileceği yönünde haber yapmış. Filmin başrol oyuncusu Diane Kruger, 70. Cannes Film Festivali’ inde “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü kazanmıştı. Elbette ki Oscar’da da ödül almasını çok isteriz/isterim.

Mehmet Günsür, Nejat İşler ve Timuçin Esen’in başrollerini paylaştığı “Martıların Efendisi” filminin çekimleri tamamladı ve film yılsonunda vizyonda!

Luis Fonsi ve Daddy Yankee’nin herkese dans ettiren şarkısı “Despacito” YouTube’ da 4.6 milyar kez tıklanarak en çok dinlenen şarkı olmuş. (ben şarkıyı çok sevdim. Sevdim dedim dans ettim demedim.)

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sinema Genel Müdürlüğü’ nün destekleri ile, gazeteci Barbaros Tapan ve yönetmen Tekin Girgin’in organize ettiği “Hollywood Türk Film Festivali” 20- 21- 22 Ekim’de dünyaca ünlü Paramount Stüdyoları’nda yapılacak. Festivalde gösterilecek filmlerle ilgili bilgi geldikçe sizlerle paylaşacağım.

Ünlü oyuncu Leonardo DiCaprio yeni filminde Rönesans döneminin büyük sanatçısı ve bilim insanı Leonardo Da Vinci’yi canlandıracakmış. Aslında annesi, DiCaprio’ya ismini büyük sanatçı Da Vinci’den etkilenerek koymuş.

Disney’ de iki yılda bir düzenlenen D23 Festivali’nden edindiğimiz son bilgilere göre; animasyon kategorisinde gişe rekoru kıran Aslan Kral filmi 2019 yılında vizyonda olacakmış ve Alaaddin’in Sihirli Lambası filminin de gösterim tarihi 2019 yılında olacakmış. Hatta belki de “Cin” karakterini seslendiren oyuncu Will Smith olabilirmiş.

Güney Sudan Cumhuriyeti’nde görev yapan Türkiye Juba Büyükelçisi Hasan Sevilir Aşan arabasının içini çocuk kitapları ile doldurmuş. Kırmızı ışıkta beklerken para istemek için gelen çocuklara para yerine kitap dağıtıyormuş. Fikri çok beğendim ve arabam olunca benimseyeceğim!

Bu arada!

Geçen hafta Nasa “Gezegen Koruma Memuru” aradığına dair internete ilan vermişti.

Ne oldu o ilan?

Gezegen Koruma Memuru bulundu mu?

21 Ağustos’ta Güneş Tutulması olduğunu da hatırlatalım ve bu haftalık hazırladığımız haberleri sonlandıralım.

İyi ve güzel gelişmelerle her daim karşınızda olmayı çok arzu ediyoruz.

Şimdilik hoşça kalın…

DUYURU!

Gizem Kaya ve Samed Torun’un kurduğu “Others” isimli şirket ek iş yaparak para kazanmak isteyen öğrencileri kendi web sayfasında buluşturuyor. 12 binden fazla kullanıcısı bulunan Others’a web sitelerinden sizde bakabilir ve belki ek gelir de elde edebilirsiniz. Bilginize!

El sallayan sarı kafa emojisi.

Sizde İzmir-İN için önerilerde bulunmak isterseniz [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz