MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir-İN
Aylin AKDOĞAN
YAZARLAR
29 Kasım 2017 Çarşamba

İzmir-İN

“Kedilerin dünyaya gelmiş periler olduğuna inanıyorum.”

 

Ben de aynen böyle düşünüyorum!

Ama…

Bir taraftan da bazı korkularım var benim. Yani ne bileyim. Son zamanlarda gazetelerde, televizyon kanallarında, dergilerde… Hep bi İzmir reklamı, Hep bi “yaşanılacak şehir” sloganı. Elbette ki İzmir’de yeni iş alanlarının çoğalması, istihdamın artması, ekonominin gelişmesi falan güzel haberler. Ama bu şehrin beton yığını olmasından, üçüncü sayfa haberlerinin artmasından, trafik sıkışıklığından (aslında daha çok var ama)… Korkuyorum işte.

 Bu korkumda şimdilik burada böyle dursun bakalım.

İzmir- İN rehberimize gelince!

Konserler:

Nukos Antrikos konseri 30 Kasım’da Aziz Vukolos Kilisesi’nde,

Anna RF konseri 1 Aralık’ta Container Hall’da,

Sesversus Acapella konseri 1 Aralık’ta Bostanlı Suat Taşer’de,

Vega konseri de 1 Aralık’ta Hayal Kahvesi Optimum’da,

Ooze Venue’de, 1 Aralık’ta Ceylan Ertem ve 2 Aralık’ta Levent Yüksel konseri var.

Konserlerinde Puşkin, Pir Sultan Abdal, İndeborg Bachmann, Karacaoğlan gibi şairlerin, şiirlerini şarkılaştıran Teoman Kumbaracıbaşı 1 Aralık’ta solo performansla Güzelbahçe Academico’ da,

Pink Floyd’u canlı dileyemesek de 7 Pink Floydlar ve 2 Prenses Grubu, Pink Floyd’un eserlerini orijinallerine en yakın şekilde çalmak ve söylemek için 2 Aralık’ta 232 Park Bornova Sahne’de olacak. (Elbette ki bütün şarkıları güzel ama “Wish You Were Here” bi başka sanki)

“Dünya Gönüllüler Günü” kapsamında “İzmir’de İyilik Var” adıyla 2 Aralık’ta Gündoğdu Meydanı’nda İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası’nın konseri olacak.  

Manuş Baba konseri 3 Aralık’ta Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi’nde,

Viyolonsel sanatçıları Eren ve Emre Sayarı’nın konseri 5 Aralık’ta Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde,

Norm Ender konseri 6 Aralık’ta Bostanlı Suat Taşer’de.

Sergiler:

Galeri A Sanat Galerisi’nde “Ödünç Sayfalar” isimli resim, heykel ve seramikten oluşan karma sergiyi 3 Aralık tarihine kadar gezebilirsiniz.

Fotoğraf sanatının gelişimine katkıda bulunmak için Karşıyaka Belediyesi, Bremen Sanat Okulu ve Goethe Enstitüsü işbirliği ile yapılan “İzmir- Bremen Fotoğrafçı Değişim Projesi” kapsamında hazırlanan İzmir ve Bremen’deki kent yaşamı fotoğrafları 18 Kasım – 28 Aralık tarihleri arasında Karşıyaka Hamza Rüstem Fotoğraf Müzesi’nde,

İzmir Resim Heykel Müzesi ve Galerisi’ nde Turgut Pura Sergi Salonu’ nda  10 Aralık tarihine kadar Tamer Ersoy’ un Heykel ve Resim Sergisini, Şeref Akdik Sergi Salonu’ nda  10 Aralık tarihine kadar Ali Faik Uzdil’ in Yağlıboya Resim Sergisini ve Kültürpark Sergi Salonu’ nda 9 Aralık tarihine kadar Gülseren Güvenilir’in Resim Sergisi’ni ziyaret edebileceğinizi bu hafta da hatırlatalım!   

İzmir Mimarlık Merkezi’nde Hatice Boyamalar Akkaya’ nın “Derin Algı” isimli resim sergisi 5- 11 Aralık tarihlerinde ziyarete açık olacak.

Vizyondakiler:

Aile Arasında (Komedi)

Yarını Yok (Gerilim, Aksiyon)

Papatya (Dram, Komedi)

Aşka Geldik (Komedi)

Körfez (Dram)

Çizgi Ötesi (Bilim Kurgu- Korku)

Geçmişteki Sır (Dram)

Jüpiter’in Uydusu (Dram, Bilim Kurgu)

Bu hafta vizyonda!

Yeniden Sinematek 2017 etkinlikleri kapsamında “Meçhul Bir Kadının Mektubu” filmi 1 Aralık’ta İzmir Sanat’ta ve 13 Aralık’ta Seferihisar Kültür Merkezi’nde.

1- 7 Aralık tarihleri arasında vizyondayken kaçıranlar ya da tekrar izlemek isteyenler için Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde Amerika’da tüm zamanların en çok izlenen Türk filmi “Kedi” (belgesel) gösterimde olacak. Aslında Desem Sinema’yı sosyal medya adreslerinden ya da web sayfalarından ara ara kontrol ederseniz her hafta gösterimde olan filmleri de yakalayabilirsiniz.

Kino 2017 programı kapsamında Alman filmlerinin gösterimleri 29 Kasım- 2 Aralık tarihleri arasında Karaca Sineması ve Fransız Kültür Merkezi’nde.

Tiyatrolar:

Aysa Organizasyon’un geleneksel hale getirdiği “2. Alaittin Eraslan Tiyatro Günleri” 16 Kasım’da başladı ve 21 Aralık tarihlerine kadar devam edecek. 48 oyunun sahneleneceği etkinlik kapsamındaki oyunlar İsmet İnönü Kültür Merkezi, İzmir Sanat, Bostanlı Suat Taşer, Tepekule Kültür Merkezi, Sabancı Kültür Merkezi ve Güzelbahçe Kültür Merkezi’nde olacak. Kaçırmayın, yakalayın derim!

Sahne Tozu Tiyatrosu Haldun Dormen Sahnesi’nde Aralık ayı boyunca Cuma- Cumartesi ve Pazar günleri “Kamp 17” oyunu sahneleniyor.

Vol: 5 Tiyatronun yeni çocuk oyunu “Oyunbozan” 2- 3- 17 Aralık’ ta Kuzguni Sanat’ta.

Bilginize!

İyi dost;

Sosyal antropolog- yazar Prof. Dr. Tayfun Altay’ın yeni kitabı “Görüyorum O Halde Varım/ Meşhuriyet Çağı”,

Çevirmenliğini Ayşegül Gürsel Duyan’ın yaptığı “Resim Sanatında Kediler: Kedi Kitabı”,

Türk sinema ve tiyatro oyuncusu Göksel Arsoy’ un, kendi çocukluğunu, ailesini, gençlik yıllarını, sinema ve sahne hayatını, dostlarını ve özel yaşamını anlattığı kitabı “Altın Çocuk” bu haftaki önerilerimiz. 

UNUTMAYALIM!

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi 25 Kasım- 10 Aralık tarihlerini toplumsal cinayete dayalı şiddeti önleme ve bu konuda farkındalık yaratma günleri olarak belirledi. “Dünyayı turuncuya boya” sloganı ile başlattığı kampanyayı İzmir’e taşımak için, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ticaret Borsası, Göztepe ve Karşıyaka Spor Kulüpleri, Sabancı Üniversitesi’nin desteği ile “İzmir’i Turuncuya Boya Platformu” kuruldu. Kampanya süresince İzmir’i turuncuya boyuyoruz. Unutmayalım! 10 Aralık saat 14: 00’ da Cumhuriyet Meydanı’nda başlayacak yürüyüş etkinlikleri finali olacak.

DESTEĞİNİZE İHTİYAÇ VAR!

Dünyanın en büyük flamingo kuluçka alanlarından biri İzmir’ in Gediz Deltası. Yani bir başka deyişle dünyadaki her 10 flamingodan biri İzmirli. Ancak İzmir Körfez Geçiş Otobanı projesi onların yaşamlarını tehdit ediyor. İzmirliler, Sivil Toplum Kuruluşları bu güzel ve narin canlılar için bizlerden destek bekliyor. #İzmirKuşlaraMezarOlmasın #FlamingomaDokunma

Çok Sevdim!

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, Tazelenme Üniversitesi’ni açtı. Üniversite de 60 yaş üstü 120 öğrenci, 4 yıl boyunca teorik ve pratik eğitim görecek. Eğitim programı kapsamında da örgü öremeyen erkek öğrenci bir üst sınıfa geçemeyecek.

Karşıyaka’da evlenme teklifi, sürpriz doğum günü kutlamaları, bekarlığa veda partisi, yıldönümü kutlamaları, kahvaltı, fotoğraf çekimleri… gibi organizasyonlarınıza hizmet vermek üzere hazırlanan “Mutluluk Teknesi” hazır ve müşterilerini bekliyor.

Uluslararası Emmy Ödülleri’nde, pembe dizi kategorisinde ülkemizde yayınlanan Kara Sevda dizisinin ödül almasını ve bu organizasyon kapsamında ödül kazanan ilk Türk dizisi olması haberini pek sevdim. Yani elbette ki bu ödül dizinin bütün ekibine gelen ve hak edilmiş bir ödül. Ama bana göre Kaan Urgancıoğlu farkı diye bir şey de var. :)   

Hiç Sevmedim!

Eğer sevgilinizden ayrılırsanız onunla beraber çekilip, sosyal medyada paylaştığınız fotoğraflarları (ayrıldıktan hemen sonra) silmeniz/ silmemiz gerekiyor. Yoksa Yargıtay Ceza Kurulu’nun kararı gereği 1- 4 yıl hapis cezası olabilir. Ne bileyim! Gerçekten bu haberi hiç sevmedim/ sevemedim.

El sallayan sarı kafa emojisi.

Sizde İzmir-İN için önerilerde bulunmak isterseniz [email protected] adresine gönderebilirsiniz

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz