MENÜ
İzmir 10°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir-İN
Aylin AKDOĞAN
YAZARLAR
13 Aralık 2017 Çarşamba

İzmir-İN

“Bilgeliğin zirvesi, bugünde yaşamak, geleceği planlamak ve geçmişten kar sağlamaktır.”

                                                                               Anonim

 

Üretebileceğimiz kelimeler için harfleri paylaşıyorum:

A- B- C- Ç- D- E- F- G- Ğ- H- I- İ- J- K- L- M- N- O- Ö- P- R- S- Ş- T- U- Ü- V- Y- Z

Yeni yıl, yeni umutlar, yeni dilekler, yeni hediyeler, (hala yoksa) yeni aşklar, (hala yoksa) yeni işler, yeni projeler, yeni ortamlar, yeni hobiler, yeni keşifler, yeni hayaller, yeni yerler, yeni arkadaşlar, yeni ufuklar, yeni maceralar, yeni tatlar...

Y harfini bol bol joker olarak kullandım. :)

Aslında işlem yapasım da var benim.

10+10=20 (önce adım adım ekledim)

20+2000= 2020 (sonra her şey kontrolüm dışında bir anda eklendi ve ben hiç bir şey anlamadım)

2020- 02= 2018 :) (sonra Aylin bi dur dedim kendi kendime ve bugüne geri geldim)

Yani ben hazırım!

Seninle de paylaşmak istedim.

 

 

                                                    

İzmir- İN rehberimize bu hafta!

Konserler:

2015 yılında Roxy Müzik Günleri’nde ikincilik ödülü kazanan Ayanbeyan grubunun konseri 13 Aralık'ta Volume Alsanca'ta!

Arena'da 14 Aralık'ta "Rap Mahal Birlikte Güzel" konser serisi İstanbul, Eskişehir, Ankara ve Bursa’dan sonra 14 Aralık'ta Arena’ da İzmirli rapseverlerle buluşacak. Konserler kapsamında rap müziğin yükselen isimlerinden Allame, Kamufle, Tahribad-ı İsyan ve DJ Hırs 14 Aralık'ta İzmir Arena'da olacak. Konserlerin sürpriz ismi ise CEZA. Ceza bu etkinlik kapsamında sadece İzmir'deki konserlerde sahne alacak. Bilginize!

İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde 14 Aralık’ ta Yolcu Bilginç şefliğinde Türk Halk Müziği konseri,

232 Park Bornova Sahne'de, 15 Aralık'ta Oğuzhan Uğur, 16 Aralık'ta Gökhan Birben konserleri,

Hayal Kahvesi Optimum'da, 15 Aralık'ta İlyas Yalçıntaş konseri,

Bios' da, 15 Aralık'ta Kökler Filizleniyor, 20 Aralık'ta Can Gox konserleri, 

Ooze Venue'de 15 Aralık' ta Feridun Düzağaç, 19 Aralık'ta Haluk Levent, 22 Aralık'ta Adamlar- Pentagram konserleri var.

Hüsnü Arkan konseri 15 Aralık'ta İzmir İz Performance' de!

Bu yıl 11. albümleri The Optimist'i çıkaran rock grubu Anathema, Avrupa turnesinden hemen sonra dinleyicileri ile buluşmak için 16 Aralık'ta Arena'da konser verecek.

Container Hall'de 16 Aralık'ta Kalben ve 23 Aralık'ta Mabel Martiz konseri var!

7 Bilgeler’ de 16 Aralık’ ta Dilek Türkan konseri var.

Bostanlı Suat Taşer' de, 17 Aralık'ta Can Bonomo konseri var. Sevenlerine duyurulur!

Atatürk Kültür Merkezi’ nde 19 Aralık’ ta T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu konseri ve 21 Aralık’ ta T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korusu konseri var. 

 

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde, 13 Aralık’ ta Sevil Ulucan ve Gülru Ensari ile Keman ve Piyano Resitali olacağını bu hafta da hatırlatalım. Ayrıca yine Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde 14 Aralık’ta Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosluğu Yeni Yıl Konseri, 16 Aralık’ta Borusan Quartet Yeni Yıl Konseri, 20 Aralık’ta Olten Filarmoni Orkestrası Yeni Yıl Konseri, 23 Aralık’ta Beril Zorlu Konseri olacak.

Güzelbahçe Academico Aralık ayı boyunca “Jazz Çalıyor” ve bu kapsamda 15 Aralık’ ta Maraz ve 23 Aralık’ta Oğuz Atik konserleri var.

 

Sergiler:

Aslında seramik sanatçısı ancak halen tedavi gördüğü hastalığı dolayısıyla sol kolunu kullanamadığı için resim yapmaya başlayan Gonca Sağnak’ ın, dizlerinin üzerine oturarak yaptığı 50 eserinden oluşan “Tutunanlar” isimli resim sergisini 14 Aralık tarihine kadar Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde ziyaret edebilirsiniz. Gonca Sağnak, sergiden elde edilecek geliri de ALS Derneği ve İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu’ na bağışlayacağını söyledi.

Seramik sanatçısı Müge Aygıt’ın “Sevgi Sergisi” Alsancak Gt Art İnterios Sanat Galerisi’nde açıldı! 120 eserden oluşan sergide 30 yıllık çalışmaların birikimi var. Sergisi 14 Aralık’a kadar ziyaret edebilirsiniz.

Siz Yetersiniz Derneği tarafından zihinsel yetersiz çocukların eğitimine katkı sağlamak amacıyla “Mutluluk Çocuk İşi” isimli fotoğraf sergisi 14 Aralık’ta Tarihi Havagazi Kültür Merkezi’nde açılacak. 16 Aralık tarihine kadar açık olacak sergiden elde edilecek gelir eğitim gören çocukların okullarına müzik, oyun odası ve kütüphanelerine kitap desteği sağlamak amacıyla kullanılacak. 

Ekol Sanat Galerisi’nde çağdaş Türk sanatının tanınmış sanatçılarından İbrahim Balaban ve oğlu Hasan Nazım Balaban’ın farklı tekniklerden oluşan “Baba- oğul Balaban” isimli resim sergisini 31 Ocak tarihine kadar ziyaret edebilirsiniz.

Ege Üniversitesi İzmir Araştırma ve Uygulama Merkezi Sergi Alanı’nda “Hamza Rüstem Fotoğrafhanesi Objektifinden- Mert Rüstem Koleksiyonu- İzmirli Çocuklar” isimli fotoğraf sergisini 31 Ocak tarihine kadar ziyaret edebilirsiniz. Sergideki fotoğraflar en az yarım asır öncesine ait. Bilginize.

İzmir Resim Heykel Müzesi ve Galerisi’ nde Şeref Akdik Sergi Salonu’ nda 12- 23 Aralık tarihlerinde Yusuf Çamca’ nın Resim Sergisi’ni ve Kültürpark Sergi Salonu’ nda 11- 23 Aralık tarihlerinde Selma Destanoğlu’ nun Baskı Resim Sergisi’ni ziyaret edebileceğinizi paylaşalım!  

Karabağlar Belediyesi Hizmet Binası Sanat Galerisi’nde Alev Akın’ın Ebru Sergisi’ni 14 Aralık- 14 Ocak tarihleri arasında gezebilirsiniz.

Ünlü ressam Hasan Rastgeldi’nin resim sergisi 5 Aralık- 3 Ocak tarihleri arasında Türk Amerikan Derneği’nde.

Cumhuriyet döneminin değerli sanatçısı Prof. Dr. Tankut Öktem’in “Tankut Öktem’in Ardında 10. Yıl” isimli retrospektif sergiyi hala gezmediyseniz 27 Aralık tarihine kadar gezebileceğinizi hatırlatalım.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Kütüphanesi’nde 11- 31 Aralık tarihleri arasında “İsveç Çocuk Edebiyatı Sergisi” olacak. Sergide çocuk edebiyatında önemli yere sahip olan İsveçli yazarların hayatı ve yarattıkları karakterlerin resimleri yer alacak. Ayrıca çocuklara yönelik okuma atölyeleri de olacak. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sağlıklı Yaş Alma ve Dayanışma Merkezi’ne bağlı üyelerin eserlerinden oluşan “Karma Resim Sergisi” 5 Aralık’ta açıldı ve 18 Aralık’ a kadar ziyaret edebilirsiniz.

İzmir Karabağlar Eserkent Ortaokulu 6. Sınıf öğrencileri ve velileri oturdukları semtteki sokak kedileri için özellikle soğuk havalarda üşümesinler diye ahşap malzemelerden ev yapıp, boyayıp, süsleyip “Minik Canlar Üşümesin” adıyla örnek  olabilecek bir proje geliştirdiler ve bu proje kapsamında hazırladıkları evleri de 11- 15 Aralık tarihleri arasında İzmir  Sanat Kültür Merkezi’nde sergileyecekler.

Haberi okurken ve burada yazarken gözlerim doldu. Ben öğrencilerimizi gönülden tebrik ediyorum ve duyarlılıklarından ötürü teşekkür ediyorum. Benzer haberlerin ülke genelinde çoğalmasını diliyorum, yazın “Bir Kapta Sen Koy” dedik, kışın da üşümesinler diye “Sevgini Koy” diyebilmemizi istiyorum. Elbette ki sadece demekle olmuyor sevelim, düşünelim, sahip çıkalım, yardımcı olalım… istiyorum.

Ve hayvanlara yapılan eziyetlerin (işkence yazmaya elim varmıyor) artık kabahat değil suç sayılmasını istiyorum. 

 

Vizyondakiler:

Star Wars: Son Jedi (Bilim Kurgu- Macera)

13 Aralık’ta vizyonda!

Yeni Yıl Tehlikede (Komedi- Aile)

The Party (Dram- Komedi)

Poyraz Karayel: Küresel Sermaye (Aksiyon)

Godard ve Ben (Komedi- Dram- Biyografi)

Somali Korsanları (Dram- Biyografi)

Papatya (Dram- Komedi)

Altitude (Aksiyon)

Bu hafta vizyonda!

Yeniden Sinematek 2017 etkinlikleri kapsamında “Lolita” filmi 15 Aralık’ta İzmir Sanat’ta gösterilecek.

Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Sinema Salonu’ nda 08- 14 Aralık tarihleri arasında “İşe Yarar Bir Şey” filmini izleyebilirsiniz. Filmin seanslarına Desem’ in sosyal medya adreslerinden de bakabilirsiniz.  

Yine Desem’ de 18- 22 Aralık tarihlerinde “Siyah Beyaz Hollywood Filmleri Haftası” olacak ve etkinlik kapsamında sabah 10’ dan akşam 22’ye kadar film gösterimleri olacak.

Başka Sinema etkinlikleri kapsamında da Karaca Sineması’na bakmayı unutmayın derim!

Fransız Kültür Merkezi’nde 12 Aralık’ta ünlü Avusturyalı yazar Stefan Zweig’ ın sürgün yıllarının anlatıldığı “Şafak Sökmeden” filmini ve 19 Aralık’ta 2017 Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye Ödülü’ne sahip “Kare” filmini yakalayabilirsiniz.

 

Tiyatrolar:

Oyunun adı: “Hizmetçiler”

Yazan: Jean GENET

Çeviren: Salah BİRSEL

Yöneten: Yılmaz TÜZÜN

Oyuncular: Çok sevdiğim hocam Hülya SAVAŞ :)

                     Yasemin Şimşek TÜZÜN

                     Aslıhan IŞIK

Yer: İzmir Sanat

Tarih: 16 Aralık

Not: Gitmeyi çok isteriz diye! :)

 

1997 yılında Erden Büke ve Gaye Büke tarafından Karşıyaka’da kurulmuş olan Lokomotif Tiyatrosu bu yıl 20. yılını kutluyor. Yıl da da en az üç prodüksiyon hazırlayan ekibin  “Çevre Yolu” oyunu 16 Aralık’ta Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nde ve “Sarhoştum Hatırlamıyorum” prömiyeri de 17 Aralık’ta Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nde.

 Erden Büke benim lise arkadaşım :) ve başarıları ile gurur duyuyorum, tebrik ediyorum ve daha nice başarılı yıllar diliyorum.

6. Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali 18 Aralık tarihlerine kadar devam edecek. 40’ya yakın sahne alacak oyunların detaylı bilgilerine www.izmirtiyatrofestivali.org adresinden bakabilirsiniz. Kaçırmamanızı tavsiye ederiz.

Aysa Organizasyon’un geleneksel hale getirdiği “2. Alaittin Eraslan Tiyatro Günleri” 21 Aralık tarihlerine kadar devam edecek. 48 oyunun sahneleneceği etkinlik kapsamındaki oyunlar İsmet İnönü Kültür Merkezi, İzmir Sanat, Bostanlı Suat Taşer, Tepekule Kültür Merkezi, Sabancı Kültür Merkezi ve Güzelbahçe Kültür Merkezi’nde olacak. Kaçırmayın, yakalayın derim!

Bostanlı Suat Taşer’de 18 Aralık’ta “Cimri”, 22 Aralık’ta “Anlatılan Senin Hikayendir” müzikli oyunu, 23 Aralık’ta “Eksiği Var Fazlası Yok” oyunları sahnelenecek.

“Sandalım Kıyıya Bağlı” oyunu 19- 23 Aralık tarihleri arsında İzmir Devlet Tiyatrosu’ nda.

İzmir Devlet Opera ve Balesi’nin Aralık ayındaki etkinlikleri kapsamında sahnelenen “Sihirli Dünya” çocuk oyunu 13 Aralık’ ta Sabancı Kültür Sarayın’ nda.

    

İyi dost:

Grigory Petrov’ un 1920’li yıllarda yazdığı, Finlandiya’nın kuruluşunu ve o dönem yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen ülkenin nasıl beyaz zambaklar ülkesine dönüştüğünü yani destansı başarı öyküsünü anlattığı kitabı “Beyaz Zambaklar Ülkesinde” hem çok satanlarda karşımıza çıkıyor, hem de tavsiye ediyoruz.

Tillie Cole  “Bin Öpücük” isimli kitabı bu haftaki önerilerimiz arasında. Ruhunun diğer yarısı olan kişi bir açıklama yapmadan hayatından çıkar mı? :) 

Ayrıca raflarda ünlü sinema eleştirmeni Tunca Arslan’ ın “Eleştirmenleri Vurun” isimli sinemaseverler için arşiv sayılabilecek kitabı dikkatimizi çekti! Tavsiye ediyoruz.

  

DUYURU!

Güzelbahçe Belediyesi ve SNS Fuarcılık’ ın organizasyonu ile gerçekleşen “1. Güzelbahçe Kitap Günleri” 8 Aralık’ ta başladı ve 17 Aralık tarihine kadar devam edecek. Etkinlik Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi’nde olacak,  60 yayınevi, 150’ye yakın şair- yazar okurlarıyla buluşacak, kitaplarını imzalayacak ve söyleşiler yapacak. Bilginize!

Fransız Kültür Merkezi’nde geleneksel hale gelen Yeni Yıl Pazarı 14- 15- 16 Aralık’ta. Noel Anne ve Noel Baba görmek, biraz yeni yıl havasına bürünmek, hediyeler almak, değişik lezzetler tatmak…

İyi gelir diye düşünüyorum. ;)   

Çok Sevdim- Çok Sevindim!

İzmir’de geçtiğimiz günlerde çıkan yangına itfaiye ekipleri giderken Konak Tünelleri içindeki sürücülerin araçların sağa ve sola yanaşarak yol açmalarını (fermuar sistemi), bu davranışları ile örnek olmalarını, sosyal medyada ve haberlerde de yine “İzmirlilerden Örnek Davranış” başlığı ile yapılan tüm haberleri çok sevdim.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 15. Kez düzenlediği “Tarihe Saygı/ Yerel Koruma Ödülleri” geçtiğimiz günlerde sahiplerini buldu. Elbette ki pek çok değerli isim ve proje ödüle layık görüldü ve hepsini ayrı ayır tebrik ediyorum. Ancak benim en çok dikkatimi çeken ödüle gelince: “Geleneksel Zanaatların Yaşatılması Ödülü” oldu.

Ödülü kazananlar: Veli Mermerkaya, Osman Mermerkaya -  Yorgancı

Mustafa Pancar - Sepetçi

Birsen Cemile Gürel – Halı Dokumacı

Ahmet Silleli - Saraç

Çok sevdim…

 

İzmir’i Turuncuya Boya Platformu 10 Aralık’ta kadına yönelik şiddete farkındalık yaratmak için “Turuncu Yürüyüş” düzenledi, “Şiddete Hayır” dedi, yürüyüşe erkeklerden de katılım oldu ve olumsuz hava koşullarına rağmen yoğun katılım oldu.

Çok sevdim…

  

Akdeniz’e kıyısı olan 21 ülkenin ve Avrupa Birliği’nin taraf olduğu Barcelona Sözleşmesi kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen “İstanbul Çevre Dostu Şehir Ödülü” İzmir’in oldu. İzmir bu ödülü Akdeniz’deki 17 kent arasından seçilerek kazandı.

Ödüle çok sevindim.

Travel Turkey Fuarı bu yılda oldukça verimli, ilgili, yoğun ve güzel geçmiş.

Bu habere de çok sevindim.

Ben bu yıl fuarı maalesef ziyaret edemedim. İzmir’de Balon Turizmi hiç konuşuldu mu acaba?

El sallayan sarı kafa emojisi.

Sizde İzmir-İN için önerilerde bulunmak isterseniz [email protected] adresine gönderebilirsiniz

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz