MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir-İN
Aylin AKDOĞAN
YAZARLAR
20 Aralık 2017 Çarşamba

İzmir-İN

“Sanatsız kalmış bir milletin, hayat damarlarından biri kopmuş demektir.”

                                                         Mustafa Kemal Atatürk

                                                    

2018'de daha fazla sanat diyeceğim.

Ayrıca cep telefonuma da iki uygulama yükledim. Birincisi "Paramı Yönet" ( yönetilmeye gerçekten çok ihtiyacım var) ve ikincisi de "HabitMinder" isimli günlük yeme- içme- spor- yürüyüş- esneme... gibi alışkanlıkları düzene sokmaya yarayan uygulama.

 Beni tanıyanlar bilir. Mevsimlerden yazı severim ben. Kışla pek barışık değilim. Kışın tek sevdiğim şey (sevgililer günü değil) yeni yıl heyecanı, kutlamaları ve yeni alınan kararları.

İzmir- İN rehberimize bu hafta!

Konserler:

20 Aralık’ta İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde Nursal Ünsal Türk Müziği Korosu “Bahar Geldi Gül Açıldı Aşka Geldi Bülbül Şimdi” konseri var. Konuk sanatçı ise Hüner Coşkuner.

Atatürk Kültür Merkezi’ nde 21 Aralık’ ta T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu konseri var. 

Ooze Venue'de 22 Aralık’ta Adamlar- Pentagram konseri var. Konsere Demir Demirkıran ve Ogün Şanlısoy da konuk sanatçı olarak katılacaklar. 23 Aralık'ta da Hakan Altun konseri var.

Shukar Muzika 22 Aralık'ta İzmir İz Performance' da ve aldığımız her bilet “Başka Bir Okul Mümkün” projesi kapsamında eğitime destek olacak.

Pişman İnsanlar Cemiyeti 22 Aralık’ta Jazz House’da dansı ve isyanı bir arada yaşatacak bir parti veriyor.

Container Hall'de 23 Aralık'ta Mabel Martiz konseri,

Hayal Kahvesi Optimum'da 23 Aralık'ta Elif Nun konseri var!

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde, 20 Aralık’ta Olten Filarmoni Orkestrası, Klazz Brothers ve Cuba Percussion ile Yeni Yıl Konseri, 23 Aralık’ta Beril Zorlu Konseri 25 Aralık’ta Altuğ Dilmaç ve TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası ile Frank Sinatra Şarkıları ve 27 Aralık’ta Kerem Görsev solistliğinde Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrası Yeni Yıl Konseri olacak.

Güzelbahçe Academico İzmir’ de 23 Aralık’ta Oğuz Atik konseri var.

İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde 22 Aralık’ta piyanist Dicle Talayhan ve Ayten Baysal şefliğinde Çocuk Korosu Konseri ve 24 Aralık’ta “Çocuk Ritim ve Dans Topluluğu Yıl Sonu Gösterisi” olacak.

Ege Perla AVM’de 24 Aralık’ta MFÖ, 26 Aralık’ta Mabel Matiz ve 27 Aralık’ta Pinhani konserleri olacak.

 

Opera ve Bale

İzmir Devlet Opera ve Balesi Elhamra Sahnesi’ nde 21 Aralık’ta Madama Butterfly operası var. (2 perde)

 

Sergiler:

Koleksiyoner Ercüment Tahtakıran’ ın 200 civarında orijinal eserinin yer aldığı, her karpostalda özel özet bilgilerin verildiği ve İngiltere’de ki 2017 Spring Stampex Milli Pul Sergisi’nde Büyük Venye Ödülü’ne layık görülen “Gezdim İzmir’in Sokaklarını 1895- 1910 Sergisi” Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda 19 Aralık’ ta açıldı ve 3 Ocak tarihine kadar gezebilirsiniz.

İzmir Resim Heykel Müzesi ve Galerisi’ nde Turgut Pura Sergi Salonu’ nda 25 Aralık- 8 Ocak tarihlerinde Mustafa Peker- Resim Sergisi’ni ziyaret edebilirsiniz.

Ege Bölgesi Görsel ve Plastik Sanatlar Derneği’nin bu yıl yedincisini düzenlediği “Küçük İşler (Small Art)”  15 Aralık- 15 Ocak tarihleri arasında olacak. Sergide birçok sanat disiplininden 51 sanatçının 200’den fazla eseri olacak.

Hanzade Güngören’in “Mermer Sanatı Sergisi” ve Sevtap Şirin’in “Ebru Sanatı Sergisi” 18- 30 Aralık tarihleri arasında Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde.

 

 

Vizyondakiler:

Martıların Efendisi (Romantik- Dram)

Sera (Gerilim)

Dönme Dolap (Dram)

Eyvah Annem Dağıttı 2 (Komedi- Macera)

Acı Tatlı Ekşi (Romantik- Dram)

Pes Etme (Dram)

Ferdinand (Animasyon)

Bu hafta vizyonda!

Yeniden Sinematek 2017 etkinlikleri kapsamında “Sineklerin Tanrısı” filmi 22 Aralık’ta İzmir Sanat’ta gösterilecek.

Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Sinema Salonu’ nda 18- 22 Aralık tarihlerinde “Siyah Beyaz Hollywood Filmleri Haftası” olacak ve etkinlik kapsamında sabah 10’ dan akşam 22’ye kadar film gösterimleri olacak.

Başka Sinema etkinlikleri kapsamında da Karaca Sineması’na bakmayı unutmayın derim!

Fransız Kültür Merkezi’nde 26 Aralık’ta “Yeni Yıl Tehlikede” filmini yakalayabilirsiniz.

Bağımsız Türkiye Sineması İzmir Buluşmaları kapsamında “ Genç Pehlivanlar” filmi 27 Aralık’ta Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde.

22 Aralık’ta Tepekule Kongre Merkezi’nde “Zer” filminin İzmir Özel Gösterimi olacak ve gösterim sonrası filmin yönetmeni Kazım Öz ile söyleşi yapılacak. 

Otuzbeslik.com ve Birikim Atölyesi’nin düzenlediği “Alternatif Kısa” film etkinliğinin üçüncüsü 22 Aralık’ta ve Fransız kültür Merkezi’nde. Etkinlik kapsamında İzmir’de kısa filme gönül vermiş sinemacılar ve sinemaseverler bir araya gelecek, kısa filmler gösterilecek ve söyleşiler düzenlenecek.

 

Tiyatrolar:

İzmir Devlet Opera ve Balesi’ de sahnelenecek oyunlar arasında “Çakırcalı Efe” Dans Tiyatrosu 23- 24 Aralık’ ta Sabancı Kültür Sarayı’nda. “Değirmendeki Hazine” isimli müzikli çocuk oyunu ise 25 Aralık’ ta İzmir Devlet Opera ve Balesi’ nde.

Bostanlı Suat Taşer’de 22 Aralık’ta “Anlatılan Senin Hikayendir” müzikli oyunu, 23 Aralık’ta “Eksiği Var Fazlası Yok”, 25 Aralık’ta “Yetersiz Bakiye” ve 26 Aralık’ta “Sunay Akın İle Görçek” gösterisi var.

Sahne Tozu Tiyatrosu’nda 20 ve 27 Aralık’ta Woody Allen’in yazdığı ve Çağrı Turnalı’nın yönettiği “Bir Daha Çal Sam” oyunu var. Yine Sahne Tozu Tiyatrosu Haldun Dormen Sahnesi’nde 20 Aralık’ ta “Nilgün Belgün’le Aşk ve Komedi” isimli müzikli ve danslı gösteri olacak.

Tiyatro 4’ün organizasyonu ile sahnelenilecek “Shakespeare Öldü Aş Bunları” oyunu 21 Aralık’ta Atölye Açıkapı Bornova’da.

Lokomotif Tiyatrosu’nun 20. Sanat yılı etkinlikleri kapsamında “Sarhoştum Hatırlamıyorum” oyunu 23 Aralık’ta Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nde.

Aysa Organizasyon’un geleneksel hale getirdiği “2. Alaittin Eraslan Tiyatro Günleri” 21 Aralık’ta bitiyor. Etkinlik kapsamındaki oyunlar İsmet İnönü Kültür Merkezi, İzmir Sanat, Bostanlı Suat Taşer, Tepekule Kültür Merkezi, Sabancı Kültür Merkezi ve Güzelbahçe Kültür Merkezi’nde gösterimde.

    

İyi dost:

Ünlü seramik sanatçılarının tanıtıldığı, seramiğin yüzyıllar boyunca geçirdiği aşamaları ve seramik yapımıyla ilgili bilgilerin paylaşıldığı “Türk Sanatları- Seramik” kitabı,

Serhat Kansu’nun narsist bir adamın hikayesini anlatan ve gerçek yaşamdan da izler taşıyan “En Güzel Adam” kitabı bu haftaki önerilerimiz arasında.

Ve ölümünün 40. Yılında kocaman ama kocaman sevgi, özlem ve saygıyla andığımız Oğuz Atay’ın bütün kitaplarını gönülden tavsiye ediyoruz.

  

DUYURU!

Kuzguni Sanat Cafe’de 21 Aralık tarihinde usta aktör Altan Gördüm, Nazım Hikmet, Atilla İlhan, Can Yücel, Cemal Süreya, Ahmed Arif gibi usta şairlerin şiirleri ile karşımızda olacak.

Buca Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’nde 20 Aralık’ta “Yaşayan Şairler ve Kış Dinletileri” etkinliği olacak ve Şair küçük İskender konuk olacak. 21 Aralık’ta da Buca Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenecek “Emek Edebiyat Buluşması Buca’nın Şair Konukları” etkinliği kapsamında Ahmet Telli konuk şair olacak.

Bornova Belediyesi ilçenin tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerini tanıtmak amacıyla her Cuma 09:30- 15:30 saatleri arasında kent gezileri başlattı! Katılmak isterseniz 0530 395 41 19’u aramanız yeterli. Bilginize!

 

Çok Sevdim- Çok Sevindim- Bir Türlü Sevinemedim!

İzmir Kordon’da engelli geçişini kapatacak şekilde park eden bir otomobile İzmirliler çok tepki gösterdi, otomobilin üzerini boydan boya yapışkanlı kağıtla kapattı, bu anın fotoğrafını sosyal medyada paylaştı. Bu haberi sevmek ne kelime, bayıldım!!!

Şambali ve lokmamızın ardından İzmir Kumrusu’ da coğrafi işaretle tescillendi. Sırada tulum ve boyozumuz varmış, çok sevindim. Hepsi için ayrı ayrı festival isteyebilir miyim? :)

“Ayla” filmi, Oscar’ da 92 ülkenin başvurduğu “Yabancı Dilde En İyi Film” kategorisinde ilk 9’a giremedi. :(

Çok üzüldüm! 

Carla Bruni’nin sadece İstanbul’da konser vermesini, dünyanın en büyük ve en kapsamlı Leonardo Da Vinci eskizlerinden oluşan 100 replika, el yazmaları, tablo ve çizimlerinden oluşan “Leonardo da Vinci Expo” sergisinin sadece İstanbul’da olmasını, Füreya Koral’ın en kapsamlı retrospektif sergisinin yine sadece İstanbul’da olmasını hiç sevmedim, bir türlü sevinemedim.

El sallayan sarı kafa emojisi.

Sizde İzmir-İN için önerilerde bulunmak isterseniz [email protected] adresine gönderebilirsiniz

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz