MENÜ
İzmir 15°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir-İN
Aylin AKDOĞAN
YAZARLAR
10 Ocak 2018 Çarşamba

İzmir-İN

“Dokunulmasa da, görülmese de; kalpte yer verilir bazısına, nedensiz...”

                                                                     Cemal Süreya

Cemal Süreya aramızdan ayrılalı 28 yıl olmuş.

Saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz...

 

Aslında üzücü bir hafta geçirdik.

Turşucu Kazım Efendi, Yaşar Usta, Mahmut Hoca...

Türk sinemasının gerçekten en, en, en değerli isimlerinden Münir Özkul ve mimar, yazar, gazeteci, rakı ile birlikte söylenecek en güzel sözlerin sahibi Aydın Boysan artık aramızda değil...

Gerçekten çok üzgünüm. Ama hiç aklımdan çıkmayacak Yaşar ustanın, fabrikatör Saim Bey' e verdiği dersi ve  hiç unutmayacağım evlenme kararı almadan önce en az 10 sene kafayı çekmem gerektiğini.

Bu hafta yine dolu dolu içerikle karşınızdayız. Ama yazmadan duramayacağım. Bu haftaki yazımı hazırlamadan önce Folkart Gallery' deki Chema Madoz' un “Suskun Bakışın Aykırı Çığlığı” isimli fotoğraf sergisini gezdim ve sergiye bayıldım. Gündelik hayattaki sıradan nesneleri, gerçek üstü estetik anlayışı  ile kurgulayan sanatçının eserleri ülkemizde ilk kez Folkart Gallery' de sergileniyor ve gezmenizi gönülden tavsiye ediyorum. Bir sergi tavsiyem de Kemeraltı Abacıoğlu Han’ da bulunan Yolo Art & Lounge’ daki, gezgin- fotoğrafçı Hacer Aydın’ ın “Gizli Himalaya – Humla” fotoğraf sergisi. Sergide Nepal’ in en uzak ve yoksul bölgelerinden Humla’ daki insanların günlük yaşamları ve değişik kültürlerine ait fotoğrafları görebilirsiniz ve sergiyi 15 Ocak tarihine kadar ziyaret edebilirsiniz. Hatta ziyaretiniz esnasında Hacer Hanım ile karşılaşabilir, sergideki fotoğrafların zor ama bir o kadar da keyifli ve güzel hikayelerini dinleyebilir, sohbete eşlik edecek lezzetli bir kahve içebilirsiniz.

Kim bilir. Belki önümüzdeki hafta İzmir- İN' de Hacer Aydın' ı daha yakından tanıyabilirsiniz. :) 

İzmir- İN’ de bu hafta!

Konserler

Klarnet sanatçısı İlkay Ergül, “Çocuklar üşümesin” projesi kapsamından İzmir İz Performance’ de 13 Ocak’ ta konser verecek. Konserden elde edilecek tüm gelir İzmir Kadifekale’ deki Zübeyde Hanım İlkokulu’nda eğitim gören 164 çocuğa yardım için bağışlanacak.

Hayvan Hakları İçin Veteriner Hekimler Derneği ve Narlıdere Belediyesi’ nin katkılarıyla 10 Ocak’ ta Narlıdere Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’ nde “Sokaktaki Dostlarımız İçin Mama Yardımı Konseri” olacak. Giriş ücreti: 1 kg kedi ve 1 kg köpek maması bedeli.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde 12 Ocak’ta İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ”10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla Muammer Sun’ un “Nazım Destanı” konseri olacak. Konserde Şef Rengim Gökmen, Anlatıcı Murat Atak olacak. Ayrıca konsere Ankara Devlet Çoksesli Korosu da eşlik edecek.  15 Ocak’ ta Fazıl Say Resitali ve 17 Ocak’ ta Olten Filarmoni Orkestrası Konseri var. Şef: Cem Mansur Solistler: Renato Bizzotto (Obua), Leonardo Bizzotto (Fagot)

Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’ nde 11 Ocak’ ta Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası (KODA) sanatçılarından oluşan Erkin Quartet konseri var. 

7 Bilgeler’ de 13 Ocak Kerem Görsev Trio konseri,

232 Park Bornova Sahne’de 12 Ocak Evrencan Gündüz konseri,

Hayal Kahvesi Optimum’da 13 Ocak Yener Çevik konseri,

Ooze Venue’ de 12 Ocak Yüzyüzeyken Konuşuruz, 13 Ocak Levent Yüksel konserleri var.

Ayrıca iki Romanyalı müzisyenin birleşmesiyle kurulan ve elektronik müzik türünde dünya çapında tanınan NTFO Grubu’nun konseri 13 Ocak’ ta 1888’ de.  

Sergiler

Ege Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği bünyesindeki Sokak Atölyesi’nin Cem Balkı koordinatörlüğündeki “Kabala” isimli fotoğraf sergisini Çetin Emeç Sanat Galerisi’nde 10 Ocak tarihine kadar gezebilirsiniz.

Karaca Kültür Merkezi’ nde, aramızdan ayrılan ve yaşayan İzmirli sanatçıların ağırlıklı olduğu yağlı boya eserlerinden oluşan karma sergi 11 Ocak’ ta açılacak ve bir ay boyunca ziyarete açık olacak. Sergide Cavit Atmaca, Enis Aktaş, Tanju Demirci, Fahri Sümer, Ergin İnan, Hasan Rastgeldi, Feriha Tuğran, Ünal Kuş, Soner Göksay, Serdar Leblebici, Arya Kamalı ve Hande Bilten’ in eserleri olacak.      

Galeri A’ da 12 Ocak’ ta Demir Kardaş’ ın “Özgün Baskıresim Sergisi” açılışı olacak ve sergiyi 26 Ocak tarihine kadar ziyaret edebilirsiniz. 

İzmir Devlet Resim Heykel Müzesi ve Galerisi Şerif Akdik Sergi Salonu’ nda Münire Kalkın’ ın Yağlı Boya Resim Sergisi’ni 8- 22 Ocak tarihleri arasında ve Turgut Pura Sergi Salonu’ nda Suna Altunay’ ın, oğlu Çağdaş Akyıl anısına düzenlediği resim sergisini de 10- 24 Ocak tarihleri arasında ziyaret edebilirsiniz.           

Alsancak Gt & Art Sanat Galerisi' nde Hikmet Çetinkaya' nın 48 özgün eserinden oluşan resim sergisini 15 Ocak tarihine kadar gezebilirsiniz.

Vizyondakiler

Daha (Dram)

The Post (Dram- Gerilim)

Deliha 2 (Komedi)

Aramızdaki Sözler (Dram- Aksiyon)

Çılgın Baskın (Aksiyon- Komedi)

Ruhlar Bölgesi: Son Anahtar (Korku)

Yolcu (Gerilim- Aksiyon)

Zirve (Dram)

Bu hafta vizyonda!

Yeniden Sinematek 2017 etkinlikleri kapsamında “Güvenlik Sonra Gelir” filmi 12 Ocak’ta İzmir Sanat’ta ve 17 Ocak’ ta Seferihisar Kültür Merkezi’nde gösterilecek.

Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Sinema Salonu’ nda  “Rock’n Roll” filmini 11 Ocak tarihinde izleyebilirsiniz.

Bağımsız Türkiye Sineması İzmir Buluşmaları kapsamında “ Misafir” filmi 10 Ocak’ta Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde. Film sonunda yönetmen Andaç Haznedaroğlu ile söyleşi olacak. Bu hafta da hatırlatalım.

Fransız Kültür Merkezi’nde 16 Ocak’ta “Satıcı” filminin gösterimi olacak.

İyi dost

Irvine Welsh’ in, bazı eleştirmenlere göre şimdiye kadar yazdığı  “en eğlenceli ve en müstehcen” kitabı “düzgün muamele” bu haftaki önerilerimiz arasında.

Seda Diker “Beni Ararken” isimli kitabına yeni ve özel yorumlar ekleyerek, kitabına yeniden can vererek “Yalnız Ben” ismiyle yeni kitabını yayımladı.

Murat Belge’ nin, Türkçe şiirin modernleşme serüvenini cesurca eleştirdiği yeni kitabı “Şairaneden Şiirsele” bu haftaki önerilerimiz arasında.

Tiyatro

İzmir Devlet Tiyatrosu- 13 Ocak “Çılgın Dünya Deliler Arasında” ve 14 Ocak “Kuzu Maydanoz’ un Maceraları” (Çocuk Oyunu)

Han Tiyatrosu- 11- 12 Ocak “Kadınları Anlama Kursu”, 14 Ocak “Çoban ve Lulu” (Çocuk Oyunu) ve 14 Ocak “Günebakan” (Çocuk Oyunu)

Bostanlı Suat Taşer- 17 Ocak “Ölün Bizi Ayırana Dek” ve 13 Ocak “Canım Kardeşim” çocuk müzikali

Sahne Tozu Tiyatrosu- 12- 13- 14 Ocak “Kamp 17”ve 10- 17 Ocak “Bir Daha Çal SAM”. Ayrıca Ocak ayı boyunca her Cumartesi “Kül Kedisi” Çocuk Oyunu

Sahne Terminal- 10- 17 Ocak “Tutunamayanlar”, 12 Ocak “Godot’ yu Beklerken Ya da Işıkçının Ölümü” ve 13 Ocak “Akçaburgazlı Yekta”

Tiyatro Kalemi- 13 Ocak “Kıpti Kumpanya” müzikali

Opera- Bale

İzmir Devlet Opera ve Balesi’ nde 11- 13- Ocak “Hekimoğlu” (Opera)

Karşıyaka Belediyesi Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde 15 Ocak’ ta, İzmir Devlet Opera ve Balesi’ nden bale sanatçılarının yer aldığı ve koreografisinin Melodi Sıcakyüz Olataş’ ın yaptığı “Bumerang” eseri sahnelenecek. 

Çok Sevindim

Fatih Akın' ın “İn the Fade” isimli filmi “Yabancı Dilde En İyi Film” kategorisinde Altın Küre aldı! Bence sırada Oscar var. :)

El sallayan sarı kafa emojisi.

Sizde İzmir-İN için önerilerde bulunmak isterseniz [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz