MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir-İN
Aylin AKDOĞAN
YAZARLAR
21 Şubat 2018 Çarşamba

İzmir-İN

“Sevgi, doğanın ikinci güneşidir .”

                                                                           G. Chapman

 

Aslında bazı konularda konuşmayı/ yazmayı sevmiyorum. Bunu hemen duyarsız olmakla kıyaslamayın olur mu? Sorun duyarsızlık değil, sorun bazen bazı şeylerin neresinden başlayayım, neresinden tutayım, neresinden bakayım, nesini anlatayım, nasıl yorumlayayım… Bilemiyorum, kafam almıyor, dilim varmıyor, gördüklerime, okuduklarıma, duyduklarıma inanamıyorum. Artık delirmek üzereyim. Yani ben çocuklara yapılan istismarlara ne diyeceğimi bilemiyorum yaa! Bu nasıl bir şey? Öz baba!!! Kendi öz çocuğuna!!! Ne ara benliğimizi kaybettik? Ne ara babalık gibi kutsal bir duygunun önüne kirlenmiş hormonlar geçti? Nasıl bir boşluktayız? …

Baba...

Çoğu zaman ulu bir çınar gibi gördüğümüz, gölgesinde kendimizi güvende hissettiğimiz, “babam olsun bana bir şey olmaz” dediğimiz yegane insanlardır babalar.

Ne zannediyoruz baba olmayı?

Aslında hukuka olduğu kadar dini inançlara da fazlaca bağlı biriyim ben yani mutlaka yapılanların karşılığı bulunacaktır ama inanın ki bu yapılanların karşılığını öylece beklemek bile beni deli ediyor ve sürekli sabır diliyorum.

Yalvarıyorum ben!

Bu yazıyı okuyanlara, okuyupta başkalarıyla paylaşanlara, duyanlara, bilenlere, görenlere…

Yalvarırım çocuklarımıza seslerini çıkarmayı öğretelim. Çocuklarımız korkmasın ve susmasın, sesini çıkarsın. Sahip çıkalım onlara, arkalarında olalım, koruyalım, kollayalım ama yeter ki susturmayalım.

Olur mu?

Biliyorum sadece çocuklarımızı susturmamak, konuşturmak çare değil. Bir kez daha yalvarıyorum ben!

Bu gibi suçlar yalvarırım cezasız kalmasın, bunu yapanlar yalvarırım salını verilmesin...  (aslında yazmak istediğim çok şey var ama)

Yani bilmiyorum toplum olarak, ülke olarak tam manasıyla nasıl biliçleniriz, nasıl öğreniriz, nasıl öğretiriz, nasıl uygularız, nasıl aydınlanırız ama çok acil bir çıkış yolu bulalım artık.

Çocuk olmanın karşılığı böyle olmamalı ya. Olmamalı.

 

İzmir- İN de bu hafta!

Konserler

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde 22 Şubat Schubert ve Beethoven yorumlarıyla Saygun Quartet, 24 Şubat caz, pop, folk ve şiiri kendine has tarzıyla yorumlayan Anna Maria Jopek

Karşıyaka Belediyesi- Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’ nde 26 Şubat Gizem Aksoy (Arp) ve Hasan Niyazi Tura (Keman) ile Keman- Arp Konseri ve 28 Şubat Karşıyaka Belediyesi Konservatuarı Vefa Gecesi Konseri

7 Bilgeler’ de 24 Şubat Dilek Türkan

Hayal Kahvesi Optimum’da 23 Şubat Selçuk Balcı, 24 Şubat Gökhan Türkmen ve 27 Şubat Manga 

Ooze Venue’ de 23 Şubat Manuş Baba, 24 Şubat Levent Yüksel

232 Park Bornova’ da 23 Şubat Sattas

İz Performance’ da 24 Şubat Umut Kuzey

Sold Out Performance Holl’ de 21 Şubat Jehan Barbur, 24 Şubat Feridun Düzağaç ve 28 Şubat Bülent Ortaçgil

Bios Bar’ da 23 Şubat Bulutsuzluk Özlemi

Sergiler

Swiss Otel’ de 23- 25 Şubat tarihleri arasında bu yıl dördüncüsü düzenlenen Büyük Efes Sanat Günleri başlıyor.  Etkinlik kapsamında Prof. Mehmet Kavukçu’ nun (çılgın doçent olarak tanınıyor) yaklaşık iki bin parçadan oluşan”Evrensel Devinim” isimli eserini ziyaret etmeyi, Belkıs Balpınar’ ın “Modern ArtKilim’s” serisine ait modern dokuma halı eserlerini görmeyi, dört kitabı ingilizceye çevrilen “100 Yılın Fotoğraf Sanatı” isimli kitabını 12 ciltte kaleme alan Çerkes Karadağlı’ nın imza gününe katılmayı unutmayın ve bu etkinliği kaçırmayın.

İzmirli 4 gazeteci Aynur Tattersall, Lütfü Dağtaş, Mehmet Kurt ve Nurhayat Talay’ın Eylül 2017’ de Yunanistan’da bir fırını, bir marketi, bir şarap imalathanesi, pek çok taverna ve şirin konaklama tesisleriyle “Sakin Şehir” yerleşimine örnek küçücük bir ada olan Lipsi’ye giderler ve bol bol fotoğraf çekerler. Çektikleri fotoğraflardan oluşan sergi “İki Yaka Dostluk- Lipsi Fotoğrafları Sergisi” ismi ile, Lipsi Belediye Başkanı Fotis Maggos’ un katılımı, Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu, İzmir Ticaret Odası ve İzmir Fotoğrafçılar Odası Desteği ile 19- 26 Şubat tarihleri arasında,  İzmir Ticaret Odası’ nda.

Birgül Ergün’ ün Resim sergisi’ ni 15- 27 Şubat tarihleri arasında Resim Heykel Müzesi Kültürpark Sanat Galerisi’ nde ziyaret edebilirsiniz.

K2 Güncel Sanat Merkezi’ nde 19- 26 Şubat tarihleri arasında “Kısa Seyir” isimli karma sergiyi ziyaret edebilirsiniz. Katılımcı sanatçılar: Ebru Baş, Burak Taşdemir, Gizem Güler, Nesrin Yılmaz, Ayşe Yıldırım, Tuğçe Temiz, Filiz Kaya Uğur Karataş. 

Dünyaca ünlü ebru ustası Hikmet Barutçugil’ in “Ebru Sanatı Sergisi” 3 Mart’ a kadar Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’ nde ziyaret edebilirsiniz.

Türkan Saylan Kültür Merkezi' nde Sabahattin Ali' nin Hayatı ve Eserleri “Arşiv Sergisi” 20 Şubat- 9 Mart tarihleri arasında.

Vizyondakiler

The Florida Project (Dram)

Beni Adınla Çağır (Dram- Romantik)

Samson (Aksiyon- Dram)

Görevimiz Tatil (Komedi)

Alem-i Cin (Korku)

Kırlangıçlar Susamışsa (Dram- Belgesel)

Vahşiler (Dram- Aksiyon)

Tavşan Peter (Macera)

Dünyanın Bütün Parası (Gizem- Suç)

Bu hafta vizyonda!

Yeniden Sinematek 2018 etkinlikleri Şubat ayında “Sosyal Çevre ve Adaptasyon” temalı olacak. “Benim Babam Benim Oğlum” filmi 23 Şubat’ ta İzmir Sanat’ta.

 Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Sinema Salonu’ nda  “Aman Doktor/ Djam” filmini 21- 22 Şubat tarihlerinde izleyebilirsiniz.

Bağımsız Türkiye Sineması İzmir Buluşmaları kapsamında “ Benim Varoş Hikayem” filminin 21 Şubat’ta Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde olduğunu bu hafta da hatırlatalım. Filmin sonunda yönetmeni Yunus Ozan Korkut ile söyleşi olacak.

Fransız Kültür Merkezi’ nde 27 Şubat’ ta “Paramparça/ İn The Fade” filmini izleyebilirsiniz. Film “2018 Golden Globes Yabancı Dilde En Film” ödülü kazandı.

İyi dost 

Enis Batur’ un büyüteç altına aldığı hayvanların ve o hayvanların dünyasını kültürel kodları üzerinden yokladığı/ deştiği kitabı “Zoo’m Harflerden Hayvanat Bahçesi” bu haftaki önerimiz.

Fransa’ da kung-fu şampiyonu olmuş özsavunma hocası Alexandra Ahouandjinou’ nun filozof düşünceleriyle özsavunma ilkelerini kaynaştırdığı kitabı “Hayatta Kalmak İçin Küçük Felsefe Seti” bu haftaki önerimiz.

Tiyatro

İzmir Devlet Tiyatrosu 21- 22- 23- 24- 27- 28 Şubat “Yanık”

Kuzgini Sanat Cafe- 22 Şubat’ ta Metin Uca ile “Aleksandır Telefonu Kaldır” isimli tek kişilik gösteri olacak.

Bostanlı Suat Taşer- 23 Şubat “Şen Makas”, 25 Şubat “Leyla’nın Evi”, 28 Şubat “İki Bekar”

Han Tiyatrosu-  23 Şubat “Memleket İsterim” ve 25 “Çoban ve Lulu” (Çocuk Oyunu)

Sahne Tozu Tiyatrosu- 21 ve 28 Şubat “2 Kadın 1 Erkek”, 23- 24- 25 Şubat “Kaç Baba Kaç”, 24 Şubat “Külkedisi” çocuk oyunu

Sahne Terminal- 24 Şubat “Akçaburgazlı Yekta”, 25 Şubat “Godot’ yu Beklerken Ya Da Işıkçının Öümü” oyunları var. Ayrıca Süreyya Karacabey ile “Brecht Tiyatrosu Üzerine Söyleşi” etkinliği 25 Şubat’ta olacak.

Toy İzmir- 23- 24 Şubat “İstila”, 25 Şubat “Lesli Karavil ile Stand Up 

Tiyatro Hane Sahne Modda- 23 Şubat “Şirket”, 24 Şubat “Shakespeare Öldü Aş Bunları” ve 26 Şubat “Kiralık Katiller Jerry & Tom”

Lokomotif Tiyatro- 24 Şubat “100 Yıl Önce 100 Yıl Sonra”

Bu yıl ikincisi düzenlenen “İzmir Çocuk Tiyatroları Festivali başladı! Tamamı profesyonel sanatçılardan oluşan oyunlar İzmir Sanat’ ta sahnelenecek ve 20- 21- 26- 27- 28 Şubat tarihleri arasında olacak. Kaçırmamanızı tavsiye ederim. Oyunları tarihleri ile birlikte aşağıda paylaşıyorum. Rezervasyon için telefon: 0532 516 0797- Alper Akdeniz.

20 Şubat “Prens ve Rapunzel”, “Ağaç Ev”

21 Şubat “Şirinler”, “Alican ve Şekerli Draje”

26 Şubat “Zarfsız Kuşlar”, “Nasreddin Hoca”

27 Şubat “ Nasreddin Hoca”, “Testi Ailesi”

28 Şubat “ Sakar Mucitler”, “Oyuncaklar Ülkesi”

İzmir’ de bu yıl ikincisi düzenlenen “İzmir Tek Kişilik Oyunlar Festivali” 20 Şubat’ ta başladı ve 28 Şubat’ a kadar devam edecek. Etkinlikler İzmir Sanat, İz Performance ve Sahne Salt’ ta olacak. Detaylı bilgi için: 0232 464 60 69  

Opera- Bale

İzmir Devlet Opera ve Balesi- 22 Şubat “Romeo İle Jülyet (Bale)

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi- 27 Şubat Genç Saygun Konserleri- Opera Gecesi

Opus Kitap Atölye Alsancak’ ta 31 Ocak tarihinden itibaren 13 hafta boyunca (31 Ocak- 25 Nisan) her Çarşamba dünya sahnelerinde sahnelenmiş en gözde operaların büyük perdede ve HI-FI ses sistemiyle gösterimi, sunumu ve açıklamaları oluyor.

El sallayan sarı kafa emojisi.

İzmir-İN için önerilerde bulunmak isterseniz [email protected] adresine e-mail gönderebilirsiniz

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz