MENÜ
İzmir 15°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir-İN
Aylin AKDOĞAN
YAZARLAR
1 Ocak 2019 Salı

İzmir-İN

"Tiyatrosu olan bir ülkede kötülükler, çirkinlikler, yanlışlıklar sürüp gitmez.” (William Hazlitt)

Her şey 14 yıl aradan sonra (bu bilgiyi ben de yeni öğrendim) “Zengin Mutfağı” oyunu ile tiyatroya dönüş yapan Şener Şen röportajını okuyunca başladı!

Hemen internetten oyun günlerine, boş yerlere, bilet fiyatlarına ve uçak bileti fiyatlarına bakmaya başladım. Bir de ne göreyim! Oyun kapalı gişe… Hayır ben zaten Mecidiyeköy’ deki sergiye gitmek istiyordum ve gitmişken oyunu da izlerim demiştim ama ‘hayaller ve hayat’ yine aynı dili paylaşmadı/ paylaşamadı!

Tam bunun sıkıntısını hayır yaa dibine kadar acısını yaşarken Serenay Sarıkaya (ki hayranıyım)“Alice” (ki hastasıyım) müzikalindeki performansına ilişkin minik bir video paylaştı.

Hadi bakalım eller yine cebe! Yani cep telefonuna (müzikal ne zamanmış? bilet fiyatları ne kadar? boş yer var mı? ... bitmez). Tabii bütün bunları şöyle bir düşününce kendimi sürekli İstanbul’ a, yine İstanbul’ da düzenlenen ve gitmeyi çok istediğim türlü etkinliklere katılmanın yollarını ararken buldum. Aklıma bir anda Kutlukhan Perker’ in çizimleriyle can bulan (ki onun da hastasıyım) “Ece’ nin Hikâyesi” geldi ve ben de Ecespor kıvamında türlü hayallerle (para çıksın, hemen Nişantaşı civarında bir ev, bir araba falan)Milli Piyango bileti almaya gittim. Çıkarsa hayallerime ortak olacak seni de yanıma alırım merak etme. Ama bir anda içinde bulunduğum durum için “bir de büyük fotoğrafı gör Aylin” dedim kendi kendime! Neden sürekli İstanbul’ a gitmek zorunda kalıyorum/ kalıyoruz ki? Neden bu etkinlikler İzmir’ e de gelmiyor? Hayır yani neyimiz eksik? 2019 Başak burçları için yeni gelir kapıları bulmanın yollarını aramak ile geçecekmiş. Belirtileri de sağlam sağlam, sallı sollu geliyor görüldüğü üzere. Ben yeni yıla bu kafayla girdim. Ama tabii ki ne içimi ne de içimden geçenleri karartmış değilim. Hayallere ve onları gerçekleştirmenin yollarını aramaya bu yıl da tam gaz devam.  Bu vesile ile hepimize de bir kez daha mutlu seneler…

Bu arada!

Ben gerçekten sinema sektöründe yaşanan ‘ yapımcı- salon işletmecisi krizini’ tam anlamıyla anlayabilmiş değilim. Ancak yine bu köşeden geçtiğimiz hafta 1 Ocak’ ta vizyona gireceğini duyurduğumuz “Organize İşler 2: Sazan Sarmalı” filmi Yılmaz Erdoğan’ ın kesin kararı neticesinde vizyona girmiyor ve giriş tarihi de belli değil. Yeni bilgiler geldikçe buradan yazarım.

 

Haberin Var Mı?

Anadolu’ daki adı ‘allı turna”, kuş türlerinde ‘flamingo’. İzmir Körfez Geçiş Projesi yaklaşık 20 bin flamingonun kullandığı alandan geçiyordu ancak Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Ege Çevre ve Kültür Platformu, Doğa Derneği ve pek çok duyarlı vatandaşlarımızın verdiği mücadele sonunda  projenin iptali kararı verildi. Hem flamingolar hem de o alanda bulunan diğer tüm kuşlar kurtuldu! Yaşasın…

                                  

İzmir- İN de bu hafta!

Konserler

Bostanlı Suat Taşer

4 Ocak Türkülerle Yeni Yıl Konseri

5 Ocak Teyfik Rodos ile Tanju Okan Şarkıları

 

Ahmed Adnan Saygun Kültür Merkezi

5 Ocak TRT İzmir Radyosu Çok Sesli Çocuk ve Gençlik Korosu Yeni Yıl Konseri

 

Hikmet Şimşek Kültür Merkezi

7 Ocak  KODA ile Ölüm Yıldönümünde Ahmed Adnan Saygun

 

Ooze Venue

4 Ocak Gaye Su Akyol

5 Ocak Berkay

 

Sergiler

İzmir Resim Heykel Müzesi Turgut Pura Sergi Salonu’ nda Ejmel Yalçıntaş’ ın “Anasanat Özgün Baskı Resim Atölyesi Mezuniyet Sergisi” 3- 21 Ocak tarihleri arasında. Melek Küçükoğlu’ nun Akrilik Sergisi 4- 28 Ocak tarihleri arasında Kültürpark Sanat Galerisi’ nde ve Deniz Toprak’ ın Yağlı Boya Resim Sergisi 8- 17 Ocak tarihleri arasında Şeref Akdik Sergi Salonu’ nda.

Galeri A’ da Sevinç Hüseynova Kahveci’ nin “İnsan Nedir?” isimli Resim Sergisi 3- 17 Ocak tarihleri arasında ziyarete açık olacak.

Sizyetersiniz Derneği’ nin “Umut Sensin” isimli Karma Fotoğraf Sergisi kanser hastası çocuklara umut olmak adına bu kez 5 Ocak- 3 Şubat tarihleri arasında Urla Fotoğraf Sanat Evi’ nde.

Dilek Yurt’ un “Masalların Ötesinde” isimli Resim Sergisi 7 Ocak’ a kadar Çetin Emeç Sanat Galerisi’ nde.

 

Vizyona Girecekler

Kız (Dram)

3 Hayat (Dram)

Kimsesiz Çocuk Remi (Dram)

Bekârlığa Feda (Komedi)

Araf 2 (Korku)

Maşa ile Koca Ayı’ nın Maceraları (Animasyon)

Süper Ayı (Animasyon)

3 Ocak’ ta vizyonda.

3- 4 dalda Oscar adaylığı beklenen “Yangın Yeri” filmi 4 Ocak’ tan itibaren Karaca Sineması’ nda. Başka Sinema Karaca’ da.

Yeniden Sinematek etkinliği kapsamında gösterilecek olan “Berlin Büyük Bir Şehrin Senfonisi” isimli film 4 Ocak’ ta İzmir Sanat’ ta, 8 Ocak’ ta Aliağa Kültür Merkezi’ nde ve 9 Ocak’ ta Seferihisar Kültür Merkezi’ nde.

9 Ocak’ ta Bağımsız Türkiye Sineması İzmir Buluşmaları etkinliği kapsamında “ “Güvercin” filminin Türkan Saylan Kültür Merkezi’ nde gösterimi olacak ve gösterim sonrası filmin yönetmeni Banu Sıvacı ile söyleşi olacak.

Nazım Hikmet Kültür Merkezi- Konak Sineması’ nda “Eşitlik Savaşçısı” filmi gösterime girdi.

 

Yeni Çıkanlar

Müzik yazarı Serhan Bali’ nin yeni kitabı “Müzikte Romantik Dönem Bestecileri” çıktı! Kitapta klasik müziğin en bilinen 73 bestecinin hayatlarından kısa bilgiler yer alıyor. (Misal; Brahms gençlinde para kazanmak için genelevlerde ve tavernalarda her gece piyano çalıyormuş) Bu arada kitap Vakıfbank Kültür Yayınları’ ndan çıktı. Ben kültür hayatına bomba gibi, fişek gibi bir giriş yaptıklarını düşünüyorum.

Yeni yılın galiba ilk günlerinde Azra Kohen’ in yeni kitabı “Gör Beni” çıkacakmış. Yine bu köşeden duyurmak için sabırsızlanıyorum.

 

Tiyatro

Nazım Hikmet Kültür Merkezi

4- 5 Ocak “Nâzım’ ca Bir Çınar’ ın Hikâyesi”

Sahne Tozu Tiyatrosu

4- 5- 6 Ocak “Kaç Baba Kaç”

 

Sahne Terminal

4 Ocak “Sırf Cinayet”

 

Lokomotif Tiyatro

5 Ocak “Sarhoştum Hatırlamıyorum”

 

Vol 5 Tiyatro- Boyoz Akademi

5 Ocak “Hiç Kimse”

 

Toy İzmir

5 Ocak “Niyahet Makamı”

 

İzmir Devlet Tiyatrosu

8- 9 Ocak “Paraya Hayır”

 

İzmir Sanat

8 Ocak “Şarkıcı”

 

İzmir Devlet Opera ve Balesi

5 Ocak “Yarasa”- Opera

8 Ocak “Fındıkkıran”- Bale

El sallayan sarı kafa emojisi.

İzmir-İN için önerilerde bulunmak isterseniz [email protected] adresine e-mail gönderebilirsiniz
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz