MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir-İN
Aylin AKDOĞAN
YAZARLAR
12 Şubat 2019 Salı

İzmir-İN

"Bu sabah yataktan kalktığımda kim olduğumu biliyordum, ama o zamandan bu zamana kadar öyle çok değiştim ki.” (Alice Harikalar Diyarında kitabından alıntı)

 

Sevgiliye Mektup…   

Merhaba sevgili!

Aslında pek çok vakitler sizi çok çağırdımdı. Romantik filmler vizyona girdiğinde, Fındıkkıran balesinde Clara ve Prensin ormandaki dansını izlediğimde, Kerime Nadir’ in “Solan Ümit” kitabını okurkene, yağmurlar yağdığında, gökler gürlediğinde, kayak yapmayı ben de öğreneceğim sevdasına tutulduğumda ancak aslında ‘sevgili ve kar’ ikilisinin çok daha havalı olduğunu Uludağ’ da gözlerimle gördüğümde, her şömineye denk gelişimde, ayın bazı dönemlerinde bol bol tatlı yerkene, ne zaman el ele bir çift görmüşkene, elbette ki her 14 Şubat geldiğinde, aşk şarkıları bestelendiğinde ve “olan var olmayan var” denilmeyip bir de utanmadan bu şarkılara klipler çektiklerinde, zindan gecelerin kucağında telefonun başında çaresiz beklerkene, yaz tatillerinde/ sunset saatlerinde, uçsuz bucaksız maviliklerde kulaç atarkene, bol gülüp, az ağlarkene, yeni yerler keşfedip, gidip yeni lezzetlerle kilo alırkene, duygusal açlığın sonuçlarında kalori hesabı yapmadan mideye indirirkene, kadeh tokuşturup, pasta mumları üfleyip, dilekler dilerkene, yılın her özel günlerinde kendi kendime hediyeler ve methiyeler düzerkene, WWF Türkiye’den bir panda yavrusu evlat edinirkene, artık doğaya ve doğadaki tüm canlılara daha fazla sorumluluk duymayı öğrenirkene…

Görüyorsunuz azizim neredeyse hayatımın her anında sizi çağırmışım. Ancak zatıaliniz hiçbir çağrıma cevap vermedi. Neydi sizi bana küstüren, getirmekten aciz kılan, şu acınacak kulunuzu yanıtsız bıraktıracak kadar mühim olan kuzum? Neydi bizi bir türlü bir araya getirmeyen? Nedendi bir tiyatro ya da sinema salonunda tesadüfen yanıma oturmanızı engelleyen? ya da bir sergi açılışında aynı tablonun önünde sanatı incelememize izin vermeyen! çok mu zordu bir tiyatroya (ki bu sezon onca oyuna gitmişken) yakanızda kırmızı bir gül ile gelip onca insan arasında bir fark yaratmanız? Hiç mi Dünya klasiklerinden bir eser okumadınız kuzum? Çok zor değildi yakaya kırmızı bir gülü iliştirecek bir davet bulmak ve bunu akıl edebilmek…         

Belki siz de haklısınız!

Aynı tarihlerde İtalya’ da Serra Yılmaz’ ı Don Kişot oyunun prömiyerinde Sancho Panza rolüyle izlemeyi ya da daha uzun zirvelerde, Alpler’ de kayak yapmayı, İstanbul’ da Alice Müzikali’ nde Nil Karaibrahimgil’ in şarkılarıyla coşmayı tercih ettiniz. Aslında iyi de etmişsiniz alâ… 

Dilerim gönlünüze göre hoş bir izdivaca da başlamışsınızdır. Zira henüz başlamadıysanız aşağıda zatıaliniz için bir haftalık bir liste yaptım. Yemek listesi değil azizim o işlerden hiç anlamam ben. Kültür/ sanat etkinlikleri için bir liste yaptım ve çoğu zaman listemdeki etkinliklere iştirak etmekteyim. Beklerim efendim.

Sevgililer Gününüz mesut olsun, bahtiyar olunuz. Pürneşeli ömürler dilerim…

                   

Duyuru!

Daha önce hatırlarsanız Sevgililer Günü’ne özel “Barbaros Şansal ile Aşka Dair Kabare” gösterisinden bahsetmiştim. Gösteri 14 Şubat’ ta İsmet İnönü Sanat Merkezi’ nde olacak. Gösteri öncesinde çok duyarlı bir davranış haberi geldi. Etkinlik mekânının önünde İzmirli Öykü Arın’a kan/ donör bağışında bulunmak isteyenler için Kızılay aracı olacak ve umarım uygun donör bulunacak. Hâlâ umut var!

Bu arada! Yolunuz düşerse Londra’ da Tate Modern’ de 27 Şubat’ tan itibaren soyut ve gerçeküstü resimler ve tasarımlar yapan Amerikalı sanatçı Dorothea Tanning’ in eserlerinin sergisi var. Eine Kleine Nachtmusik isimli eserini bir görseniz! Görürseniz bizimle de paylaşmayı unutmayınız.   

İki de müzik haberi paylaşalım. Barabar Grubu’ nu duydunuz mu bilmiyorum. Grupta Serkan Keskin, Fırat İkisivri, Taner Ölmez, Caner Malkoç, Cihan Tanrıverdi, Özgür Taş, Serkan Polat ve Sibel Altan var ve halk müziğini caz ve blues’la buluşturuyorlar. Çok da iyiler. Tavsiye ederim.

Yaşadığı aşk uğruna müziğe ara veren Rihanna da 2019’ da yeni albüm çıkartıyormuş.  

İzmir- İN de bu hafta!

Konserler

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi

13 Şubat Olten Filarmoni Sevgililer Günü Özel Konseri

14 Şubat Dilek Türkan ve Teyfik Rodos “Bir Tango Yolculuğu” Sevgililer Günü Konseri

15Şubat İZDSO Konseri

20 Şubat Flütist Öncü Uçar ve Piyanist Burak Çebi ile Duo Flamma Konseri

 

Bostanlı Suat Taşer

14 Şubat Sunay Akın- İlhan Şeşen ile Aşk Şarkıları ve Öyküler

15 Şubat Ata Demirer Gazinosu

 

Sold Out Performance Hall

13 Şubat Ahmet Kaya- Neşet Ertaş Gecesi

14 Şubat Ferhat Göçer

16 Şubat Zakkum

 

Ooze Venue

15 Şubat Berkay

16 Şubat Oğuzhan Uğur

 

Arena

16 Şubat Gazapizm

Çıngırock Performance Hall

14 Şubat Zeynep

16 Şubat Anıl Piyancı

 

Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu

16 Şubat Sıla

 

Sergiler

Hamza Saykan’ ın “Geldikleri Gibi Giderler” isimli Atatürk Resimleri Sergisi’ni Tarihi Havagazı Fabrikası’ nda ziyaret için son gün 13 Şubat.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ nde 18- 19- 20 Şubat tarihlerinde Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’ nin Resim, Takı ve El Sanatları sergisini ziyaret edebilirsiniz.

Galeri A’ da Cenkhan Aksoy’ un “Zaman Ayarlı” isimli sergisini 26 Şubat’ a kadar ziyaret edebilirsiniz.

Dünyaca tanınan seçkin seramik sanatçılarının eserlerinin yer aldığı “Çağdaş Seramik Sanatının Seçkin Sanatçıları” isimli sergiyi 22 Şubat tarihine kadar Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Kazım Türker Sanat Galerisi’ nde ziyaret edebilirsiniz.

Karaca Kültür Merkezi’ nde 28 Şubat’ a kadar “İzmir’ e Selam” isimli Resim Sergisi’ ni ziyaret edebilirsiniz.

 

 

Vizyona Girecekler

Van Gogh: Sonsuzluğun Kapısında (Biyografik- Dram)

Göç Mevsimi (Dram- Gerilim)

Destroyer (Dram- Polisiye)

Bir Aşk İki Hayat (Dram- Romantik)

Alita: Savaş Meleği (Bilimkurgu- Aksiyon)

Döndüm Ben (Komedi)

Hep Yek 3 (Komedi)

Cool Çocuklar Kampta (Komedi- Macera)

Şeytanın Büyüsü (Gerilim)

Asteriks: Sihirli İksirin Sırrı (Animasyon)

15 Şubat’ ta vizyonda.

 

İzmir Fransız Kültür Merkezi’ nde 19 Şubat’ ta “Soğuk Savaş” filminin gösterimi olacak.

Van Gogh: Sonsuzluğun Kapısında” filminin 13 Şubat’ ta (20: 30 seansında) Karaca Sineması’ nda ön gösterimi olacak. Film ile ilgili önemli bir not: başrol oyuncusu Willem Dafoe bu yıl Oscar’da “En İyi Erkek Oyuncu” adayı.

Yeniden Sinematek etkinliği kapsamında Japonya İstanbul Başkonsolosluğu işbirliği ile 2018’de Cannes Film Festivali’ nde “En İyi Film” ödülüne sahip ve bu yıl Oscar’ da “En İyi Yabancı Film” dalında aday olan “Arakçılar” filminin 15 Şubat’ ta İzmir Sanat’ ta gösterimi olacak. Ayrıca “Etki Altında Bir Kadın” isimli filmin gösterimi de 18 Şubat’ ta Selçuk Kültür Merkezi, 19 Şubat Aliağa Kültür Merkezi ve 20 Şubat Seferihisar Kültür Merkezi’ nde.

Bağımsız Türkiye Sineması İzmir Buluşmaları etkinliği kapsamında “Borç” isimli filmin gösterimi 13 Şubat’ ta Türkan Saylan Kültür Merkezi’ nde. Bu hafta da hatırlatalım! (Film yasalar gereği +18)

Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Sinema Salonu’ nda 10- 16 Şubat tarihleri arasında “Müze” filminin gösterimi var. 2018 yapımlı film Berlin Film Festivali’ nde Gümüş Ayı ödülüne layık görülmüştü. 

 

 

Yeni Çıkanlar

Yeni çıkanlarda bu hafta Şebnem İşigüzel’ in geçmişini sorgulayan, sevilmek ve ayakta kalmak isteyen, isyan eden ve elindeki tek umuda tutunup bu uğurda yalanlara sarılmaktan korkmayan bir kadının hikâyesini anlattığı kitabı “İyilik” var. 

 

Tiyatro

İzmir Sanat

11 Şubat “Bir Picasso Lütfen”

 

İzmir Devlet Tiyatrosu

13- 14- 15- 16 Şubat “Oğul”

14- 15- 16 Şubat “Kantocu”

10- 17 Şubat “İki Köyün Masalı”

10- 17 Şubat “Kuzu Maydanoz’ un Maceraları”

19- 20 Şubat “Nereye”

 

Bostanlı Suat Taşer

13 Şubat “Ferhangi Şeyler”

16 Şubat “Azizname”

20 Şubat “Alevli Günler”

 

Toy İzmir

13 Şubat “Tehlikeli Oyunlar”

14 Şubat “Shakesperare Öldü Aş Bunları”

15 Şubat “Bir Avuç Kül”

16 Şubat “Düğün”

20 Şubat “Yalnızlar Kulübü”

 

Nazım Hikmet Kültür Merkezi

13 Şubat “Ay Carmela”

16 Şubat “Haydi Masallara” Çocuk Oyunu

16 Şubat “Şvayk Harikalar Ülkesinde”

18 Şubat “Kıpti Kumpanya”

19 Şubat “Bugün Ne Yazsam”

20 Şubat “Deli Kadın Hikâyeleri”

 

İsmet İnönü Sanat Merkezi

14 Şubat “Barbaros Şansal ile Aşk Üzerine”

 

Atatürk Kültür Merkezi

15 Şubat “Çingeneler Zamanı” Müzikali

16 Şubat “İkinci Bahar”

 

Originn Gösteri ve Etkinlik Mekânı

16 Şubat “Thom Pain”

 

Narlıdere AKM

17 Şubat “İkinci Bahar”

Güzelbahçe Kültür Merkezi

17 Şubat “Fosforlu Cevriye”

 

Tepekule Kültür ve Kongre Merkezi

18 Şubat “Genco Erkal- Merhaba”

 

Sahne Tozu Tiyatrosu

Şubat ayı boyunca her Cuma- Cumartesi ve Pazar “Kaç Baba Kaç”

15- 16- 17 Şubat “7 Kocalı Hürmüz”

 

İzmir Devlet Opera ve Balesi

14 Şubat “Don Giovanni” Opera

20 Şubat İzmir Devlet Opera Balesi Mötbe Konseri

 

El sallayan sarı kafa emojisi.

İzmir-İN için önerilerde bulunmak isterseniz [email protected] adresine e-mail gönderebilirsiniz

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 besim toker
 14 Şubat 2019 Perşembe 14:52
yerel gazeteciliğin yerel yöneticilerin reklamını ya da tam tersini yapmakla sınırlı ve kültür-sanat etkinlikleri açısından ankara'nın, istanbul'un çok çok gerisinde olan kentimizdeki birkaç etkinliğin varlığından sayenizde haberdar oluyoruz, iyi ki varsınız ve yazıyorsunuz teşekkürler aylin hanım.
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz