MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir-İN
Aylin AKDOĞAN
YAZARLAR
12 Şubat 2020 Çarşamba

İzmir-İN

“Bütün mesele, büyük görünmek değil, gerçekten büyük olmaktır” (Ludwig van Beethoven)

Tüm dünya ve bu yıl 48.’ si düzenlenecek (2- 25 Haziran) İstanbul Müzik Festivali, Ludwig van Beethoven’ ın 250. doğum yılını kutluyor. İstanbul’ daki festival kapsamında sanatçıya ait ikonik eserler ve ondan esinlenerek hazırlanan yeni projeler klasik müzik sahnesinin en başarılı müzisyenleri ve dünyanın en iyi orkestraları tarafından sahnelenecek/ yorumlanacak. Festivalin biletleri de 15 Şubat’ tan itibaren satışa çıkıyor ve ilgilenenler için ben de duyuruyorum. Bu alana da belki dünya için küçük ancak hem bu köşe hem de İzmir için büyük bir dilek bırakmak istiyorum. Bu derece önemli festivallerin İzmir’ e de gelmesini tüm kalbimle diliyorum ve biliyorum ki söz konusu festivali organize eden yetkilileri arasam ve “İzmir’ e neden gelmiyorsunuz?” desem bana; “İzmir’ de yeteri kadar büyük sahne yok!” diyecekler. Ben de tam o anda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’ in bana/ bize verdiği müjdeli haberi hatırlayıp (İzmir’ de hem ülkemizin hem de komşu ülkelerin içerisindeki en büyük sanat merkezinin açılacağı müjdesi) şükredeceğim, umut var diyeceğim.

Gelelim Oscar’ a!

Son kulvarda herkesi şaşırtarak kopup gelen (ülkemizdeki vizyon tarihine istinaden) “Parazit” filmi izleyiciyi resmen ters köşeye yatırıyor, dışarıdan sel gibi kopup gelip rakiplerine açık ara fark atarak listeleri alt üst ediyor ve ödülleri topluyor.  En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Uluslararası Film ve En İyi Orijinal Senaryo ödüllerini alıp töreni kapatıyor. Ne yalan söyleyeyim benim adayım kesinlikle “Joker” filmiydi ve başrol oyuncusu Joaquin Phoenix En İyi Erkek Oyuncu seçildi ve bu da beni kâfi ölçüde mutlu etti. Diğer ödül kazananlara gelince; En İyi Kadın Oyuncu Renée Zellweger (Judy), En İyi Orijinal Şarkı Love Me Again (Roketman), En İyi Film Müziği Joker, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Brad Pitt (Bir Zamanlar Hollywood’ da), En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Laura Dern (Marriage Story), En yi Makyaj ve Saç Tasarımı Bombshell, En İyi Uyarlama Senaryo Tavşan Jojo, En İyi Animasyon Toy Story 4, En İyi Görsel Efekt 1917, En İyi Kurgu Ford vs. Ferrari, En İyi Görüntü Yönetmeni 1917, En İyi Ses Miksajı 1917, En İyi Ses Kurgusu Ford vs. Ferrari, En İyi Prodüksiyon Tasarımı da Bir Zamanlar Hollywood’ da filminin oldu. Tören sakinlerinin milyon dolarlık elbiseleri ile çok şık oldukları işin dedikodu kısmı ve bu yılki törende hiçbir kadın yönetmenin aday gösterilmemesini protesto etmek amacıyla aday gösterilmeyen kadın yönetmenlerin isimlerinin işli olduğu (Dior marka) peleriniyle törene gelen Natalie Portman da işin tebrik ettiğim ve gönülden desteklediğim kısmı. 

İzmir için duyuru vakti!

İzmir’ de Radyo Romantik Türk organizasyonu ile Mahalle Güzelbahçe’ de 14 Şubat’ ta Love Fest düzenlenecek. Etkinlik kapsamında Dj 90 ve Reçete Grubu sahne alacak. Özel showlar, leziz yemekler, müzik ve eğlence olacak. İlgilenenler için duyurdum.

İzmir Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla “Süt Kardeşler- Asabi Komedi” oyununu 12 Şubat’ ta Gaziemir Atatürk Kültür Merkezi’ nde, 13 Şubat’ ta Güzelbahçe Kültür Merkezi Tuncel Kurtiz Salonu’ nda ve 14 Şubat’ ta da Tire Belediyesi Kültür Salonu’ nda ücretsiz sahnelenecek. Bilginize.

Bu yıl üçüncü kez düzenlenecek Karşıyaka Türkü Festivali 17 Şubat’ta başlıyor. Konserler Bostanlı Suat Taşer’ de, biletler satışta ve festivalin sıralı listesi aşağıda huzurlarınızda.

Ülkemizin en değerli yazarlarından Hasan Ali Toptaş 15 Şubat’ ta “Beni Kör Kuyularda” isimli kitabını imzalamak için 14: 00- 17: 00 saatleri arasında Alsancak Yakın Kitabevi’ ne gelecek. 

Ve biliyor musunuz?

İzmir Devlet Tiyatrosu tarafından geçtiğimiz hafta prömiyerini yaparak sahnelenmeye başlayan “Kafesten Bir Kuş Uçtu” oyunu tek kelime ile muhteşemdi. Gerçekten oyunu olabilecek en kısa zamanda izlemeniz tüm kalbimle tavsiye. Tiyatro bölümümüzden gösterim tarihlerine bakabilirsiniz.

Sevgililer gününüzü kutlarım. Sizi seviyorum, bilginize.

 

İzmir- İN de bu hafta!

Konserler

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi

12 Şubat Yaşar Üniversitesi Senfoni Orkestrası Sevgililer Günü Konseri

15 Şubat Barcelona Guitar Trio

17 Şubat İzmir Cello Club

 

Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası

13 Şubat KODA Aşk Şarkıları (Konser Bostanlı Suat Taşer’ de)

 

Çeşme Aya Haralambolos Kilisesi

14 Şubat Müştemilat Kumpanya (Arp sanaçısı Şirin Pancaroğlu- Klarnet Tolga Akşit- Vokal Bora Uymaz

 

Ooze Venue

12 Şubat Cem Belevi

14 Şubat Birsen Tezer

15 Şubat Cem Adrian

 

Sold Out

12 Şubat Okan Bayülgen ve Selin Atasoy ile Eğlenceli Cinayetler Kumpanyası-

14 Şubat Retro- Mantik

16 Şubat Velet

 

Hangout Performance Hall

14 Şubat Feridun Düzağaç

15 Şubat Dolu Kadehi Ters Tut

 

Kaya Thermal & Convention

14 Şubat Berkay

 

Bios

14 Şubat Ozbi feat Gülce Duru

 

6:45 Alsancak

14 Şubat Mehmet Güreli Sevgililer Günü Özel

 

Khaan Moto

14 Şubat Suavi

 

No 1903- Moremu Sahnesi

14 Şubat Çelik Konseri (Sevgililer Günü Gala Yemeği ile)

 

Drop Bornova

16 Şubat Defkhan

 

3. Karşıyaka Türkü Festivali- Bostanlı Suat Taşer

17 Şubat Kardeş Türküler ve Hüsnü Arkan

18 Şubat Ezginin Günlüğü ve Dilek Türkan

19 Şubat Yeni Türkü

20 Şubat Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu

5 Mart Edip Akbayram

 

Sergiler

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’ nde “İzmir Levantenleri“ Sergisi’ ni 10 Şubat- 10 Mayıs tarihleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Sergi Levanten kültürüne ait fotoğraf, bilgi ve materyallerden oluşuyor.

Sanatçılar Güler Yıldız, Hatice Çamtepe ve Gülin Çatır’ ın eserlerine ait Baskı Resim Sergisi 14 Şubat’ a kadar Çetin Emeç Sanat Galerisi’ nde ziyarete açık olacak.

 

Vizyona Girecekler

Küçük Kadınlar (Dram)

Sonsuzluk Üzerine (Dram)

Yeni Baştan (Dram- Komedi)

Ağır Romantik (Romantik- Komedi- Dram)

The Gentlemen (Suç- Aksiyon)

Nasipse Olur (Romantik- Komedi)

Masallardan Geriye Kalan (Romantik)

Kiki: Lanet- i Cin (Korku)

Kirpi Sonic (Animasyon- Macera)

Akıllı Balık (Animasyon)

14 Şubat’ ta vizyonda.

 

Karaca Sineması’ nda Sevgililer Günü’ ne özel olarak 12 Şubat’ ta “Artist” (5 Oscar ödüllü) filmi 21: 00 seansında ve “Cesaretin Var mı Aşka” filmi de 20: 30 seansında gösterimde olacak.  

 

Yeniden Sinematek etkinliği kapsamında komedi- suç- dram türündeki Jim Jarmusch yönetmenliğindeki “Jim Jarmush ile Sıra dışı Yolculuklar 1- Sadece Aşıklar Hayatta” filminin gösterimi 12 Şubat’ ta Seferihisar Kültür Merkezi Çağan Irmak Salonu ve 14 Şubat’ ta İzmir Sanat’ ta gösterimde.

Bağımsız Türkiye Sinemaları İzmir Buluşmaları etkinliği kapsamında “Kovan” filmi 12 Şubat’ ta Türkan Saylan Kültür Merkezi’ nde 19: 00 seansında gösterilecek. Bu hafta da hatırlatalım.

İzmir Fransız Kültür Merkezi’ nde 18 Şubat’ ta Ciné- Club etkinliği kapsamında “Bedenimi Kaybettim” filmini 19: 00 seansında izleyebilirsiniz.

Yeni çıkanlar

Çağdaş edebiyatın en gizemli ve en güzel örneklerinden biri desek sanıyorum doğru tanımlamış oluruz. Lewis Carroll’ un “Alice” isimli eseri açıklamalı notları, daha önce hiç yayımlanmamış Alice hikâyesi, ilk baskıdaki John Tenniel’ in illüstrasyon çizimleri, Lewis Carroll uzmanı Martin Gardner’ ın kitaptaki bilmece/ şifre/ kelime oyunları ve gizli mesajları deşifre ettiği, Everest Yayınları tarafından Müge Sözen’ in çevirisiyle yeniden yayımlandı ve bu haftaki tavsiyemiz.

Tiyatro

İzmir Devlet Tiyatrosu

12- 13- 14- 15 Şubat “İkimizin Dünyası” (Konak Sahne)

12- 13- 14- 15- 18 Şubat “Arf Sabiti” (Karşıyaka Sahne)

12- 13- 14- 15 Şubat “Kafesten Bir Kuş Uçtu” (Bornova Bozkurt Kuruç Sahnesi)

16 Şubat “İki Köyün Masalı” (Karşıyaka Sahne)

18 Şubat “Sandalım Kıyıya Bağlı” (Konak Sahne)

18 Şubat “İkimizin Dünyası” (Bornova Bozkurt Kuruç Sahnesi)

 

Sahne Tozu Tiyatrosu

12 Ocak “7 Kocalı Hürmüz”

15 Ocak “Romeo ve Juliet Ya Ölmeseydi?”

15 Ocak “Karlar Ülkesi” Müzikali

 

Sahne Terminal

13 Şubat “Fü”

14 Şubat “Tekinsiz”

15 Şubat “Thom Pain”

16 Şubat “Don Kişot”

 

Tiyatro Salt

14- 15 Şubat “Üç Deniz”

 

Atatürk Kültür Merkezi

14 Şubat “Romantizma” (Yunus Emre Salonu)

15 Şubat “İkinci Bahar” (Yunus Emre Salonu)

16- 17 Şubat “Ağaçlar Ayakta Ölür” (Yunus Emre Salonu)

 

Torbalı Belediyesi Kültür Merkezi

14 Şubat “İkinci Bahar”

 

Bostanlı Suat Taşer

14 Şubat “Ölü’ n Bizi Ayırana Dek”

15 Şubat “Ağaçlar Ayakta Ölür”

 

Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi

15 Şubat “Ölü’ n Bizi Ayırana Dek”

 

Tiyatro Pınarı- Ünal Gürel Sahnesi

16 Şubat “12 Öfkeli Adam”

 

İzmir Devlet Opera Balesi

13 Şubat “Kanlı Nigar” Müzikal

15- 17 Şubat “La Boheme” Opera

 

El sallayan sarı kafa emojisi. İzmir-İN için önerilerde bulunmak isterseniz [email protected] adresine e-mail gönderebilirsiniz

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz