MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir-İN
Aylin AKDOĞAN
YAZARLAR
29 Temmuz 2020 Çarşamba

İzmir-İN

“İnsan ne yerse odur” (Ludwig Feuerbach)

Duyduk duymadık demeyin!

İlgiyle takip ettiğinize inandığım İzmir- İN bu hafta 29 Temmuz- 12 Ağustos arası olan dönemi kapsıyor. “Yazar burada ne anlatmak istiyor?” diye soracak olursanız da yazar bir süreliğine dinlenme için sizlerden izin istiyor.

Malûm önümüz bayram ve bayramınızı da gönülden kutlarım.

Konserler, etkinlikler, festivaller…

Hepsi aşağıda huzurlarınızda ancak özellikle eklemek isterim ki! Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Efes Opera Bale Festivali (elbette ki açık alanda, mesafe ve hijyen kurallarınada uygun bir şekilde) izleyicilere ve tabii ki bana da çok iyi geldi. Kendi adıma ilk kez Musa Göçmen orkestra şefliğinde izlediğim konseri hem hayranlıkla izledim/ dinledim hem de sevgili şefimizden çalan her eser öncesi sanatçıya ve esere ait müthiş bilgiler de edindik, iyileştik. Sağlıklı nice günlerde buluşabilmek dileğiyle…

İzmir’ de yaşıyorsun peki bunları biliyor musun?

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ nin katkılarıyla her Çarşamba düzenlenen üretici pazarında “Sanat Kültürpark’ ta” ismiyle düzenlenen etkinlikler kapsamında 29 Temmuz’ da da flüt ve gitar dinletisi, salsa gösterisi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası konseri düzenlenecek.

“Sanat Kemeraltı’ nda” ismiyle düzenlenen etkinlikler kapsamında 31 Temmuz’ da Cansu Ergin Modern Dans Gösterisi (kendisini K2 Güncel Sanat’ ta düzenlenen bir serginin açılışında gerçekleştirdiği performansıyla izlemiş ve çok beğenmiştim), pandomim gösteri ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası konseri düzenlenecek.

31 Temmuz- 2 Ağustos tarihleri arasında Fun Beach’ de Çeşme Electronica Festivali düzenlenecek. Biletleri Biletix’ te satışta.

Çeşme Açıkhava’ da 31 Temmuz’ da Sertap Erener,2 Ağustos’ ta Duman, 7 Ağustos’ ta Büyük Ev Ablukadave 8 Ağustos’ ta Can Bonomo konseri var.

Urla Kum Beach’ de 6- 9 Ağustos tarihlerinde İzmir Gençlik Karnavalı düzenlenecek. Etkinlik kapsamında Hayko Cepkin, Teoman, Ceza, Patron, Duman, Karsu, Babazula, Ati 242, Anıl Piyancı, Son Feci Bisiklet, Can Bonomo, Büyük Ev Ablukada ve Emir Can İğrek konser verecek. Karnavala katılmak için günlük ya da kombine bilet satın alabiliyorsunuz.

Müştemilat Kumpanya’ nın “Sahilde Tango” etkinliği devam ediyor. 3 Ağustos’ ta Özdere Meydanı, 5 Ağustos’ ta Yeni Foça Belediye Sosyal Tesisleri, 6 Ağustos Urla Kum Plajı, 11 Ağustos Selçuk Pamucak Sahili ve 12 Ağustos Mordoğan Cumhuriyet Meydanı’ ndaki konserler 20: 30’ da başlıyor ve ücretsiz. 

28 Temmuz’ da “İyi Kötü Çirkin” tiyatro oyunu Bostanlı Suat Taşer’ de.

“Bir Delinin Hatıra Defteri” oyunu 12 Ağustos’ ta Kültürpark Açıkhava’ da.

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyunlarına kaldığı yerden Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu’ nda devam ediyor. 29 Temmuz- 5- 6 ve 12 Ağustos’ ta “Radyo- Yu Hümayün” oyunu sahnelenecek. Biletlerini Biletinial’ dan temin edebilirsiniz.

Yılın galiba en çok beklenen filmi “Tenet” 12 Ağustos’ tan itibaren Karaca Sineması’ nda gösterimde. Ayrıca film ABD’ den önce ülkemizde vizyona giriyor. Bilginize!

İzmir’ de geçtiğimiz haftanın en iyi haberleri havai fişeklerin artık tamamen yasaklanması haberi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ nin katkılarıyla başlatılan “Askıda Kitap” kampanyası ve yine belediyenin katkılarıyla hayata geçen “Bizİzmir gönüllülerine sinema bileti” oldu.

Gelecek nesillerin eğitimine ve genel kültüre katkı sağlamak amacıyla başlatılanAskıda Kitap kampanyası; ülkemizde proje olarak bir ilk olma özelliğini taşıyor. Türkiye’ nin ve dünyanın her yerinden kitapsever bağışçılar farklı fiyatlardaki dörtlü paketlerden istediklerini ya da 55 kitaplık seçkiden istediklerini piyasaya göre %20 daha ucuza, istedikleri sayıda seçip askıya bırakıyor. Öğrenciler ya da aylık geliri 2.500 Tl’ nin altında olan vatandaşlar uygulamadan ayda bir kez faydalanmak şartıyla askıdaki kitapları alabiliyorlar. Kampanyaya destek olmak ya da faydalanmak isteyen herkes www.halkinkitapcisi.com adresini ziyaret edebilir.

Kapatılacak diye çok üzülmüştüm/ üzülmüştük ama ne mutlu bize ki 50 yıllık geçmişiyle şehrimizin en değerli yerlerinden Karaca Sineması hem kapatılmıyor hem de İzmir Büyükşehir Belediyesi’ nin başlattığı “Bizİzmir Gönüllülerine Sinema Bileti” projesiyle daha da güçleniyor. Büyükşehir Belediyesi, sosyal projelerde yer alan ve 300 BizPuan biriktiren 2.500 kişiye sinema bileti hediye edecek. Katılım, puan ve bilet bilgilerini www.Bizİzmir.com adresinden ya da mobil uygulamasından takip edebilirsiniz. 

Size bir de bayram tatilinizi sahilde geçireceğinizi tahmin ederek bir kitap önerisinde bulunmak isterim. Çok bilinen birçok moda dergisinde moda editörlüğü yapmış, Chanel, Lacoste, Burberry ve Harvey Nichols gibi çok bilinen pek çok markanın çekimlerinde kreatif direktör olarak da görev yapmış Zeynep Tarhan Muslu’ nun “Renk Şifresi” kitabını deniz kıyısında bir solukta okuyabilir, kendinize en uygun renkleri öğrenebilir ve renklerin dilini anlayabilirsiniz.

Haberin var mı?

TRT tarafından hazırlanan “Son Kabileler: Himbalar” belgeseli ABD’ den En İyi Uzun Metraj Film ve En İyi Belgesel Sinematografi ödüllerini kazandı. Belgeselin yapımcılığı Güven Aksu’ ya, yönetmenliği Ebru Çakırkaya’ ya ve görüntü yönetmenliği Mazlum Demirbağ’ a ait.

6. Balkan Panorama Film Festivali bu yıl 15- 21 Ekim tarihlerinde İzmir’ de gerçekleşecek. Festivale 14 Balkan ülkesinden 95 yabancı film, 453 yabancı kısa metraj film, 21 yerli uzun metraj film ve 122 yerli kısa metraj film başvurusu olmuş. Özetle festivale yoğun bir katılım olmuş.

Metin Akpınar’ ın hayatını konu alan “İyi ki Yapmışım” belgeseli İKSV tarafından düzenlenen İstanbul Film Festivali’ nde 28 Temmuz’ da Sakıp Sabancı Müzesi’ nde düzenlenen ödül töreninde gösterildi. Belgeselin yönetmenliği Selçuk Metin’ e ait ve festival kapsamında 9- 20 Ekim tarihlerinde de gösterime girecek.

Zeynep Bastık’ ın yeni teklisi “Bir Daha” YouTube’ da yayında.

Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen Taş Heykel Sempozyumu başladı ve 20 Ağustos’ a kadar Örnekköy Şantiye Tesisleri’ nde devam edecek. Sempozyum, heykeltıraş Ekin Erman koordinatörlüğünde gerçekleşiyor.

TRT 2 ekranlarında Ağustos ayı boyunca şahane filmler gösterilecek. Misal; Cannes Film Festivali’ nde dakikalarca ayakta alkışlanan “Ahlat Ağacı”, Altın Palmiye ödüllü “Turist”, yine Cannes Film Festivali’ n de En İyi Erkek Oyuncu ödülü sahibi “Dogman” ve daha nice ödüllü filmler…

Önümüzdeki yıl “Wannabe” şarkısının çıkışının 25. yılını kutlayacak Spice Girls grubunun özel arşiv videolarından oluşan görüntüleriyle “Girl Powered: The Spice Girls” ismiyle belgeseli hazırlanıyormuş.

Devrim Erbil’ in bir mobilya markası işbirliğiyle hazırlanan koleksiyonunu gördünüz mü? Ben çok beğendim de!

Görüşürüz dünyalı her nerede yaşıyor ve yaşatılıyorsan.  

El sallayan sarı kafa emojisi. İzmir-İN için önerilerde bulunmak isterseniz [email protected] adresine e-mail gönderebilirsiniz

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz