MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir-İN
Aylin AKDOĞAN
YAZARLAR
19 Ağustos 2020 Çarşamba

İzmir-İN

“Bir insan için bilmemek sormaktan daha kötüdür. Çok soran insan çok şeyi anlayabilir ancak." (Stefan Zweig)

Kendi adıma; ‘ekoturist’ tanımına uygun bir halde (çevre dostu seyahatler yapan turist), İngiliz biyolog- jeolog ve doğa bilimci Charles Darwin’ in evrim teorisinin temellerini attığı Pasifik Okyanusu’ ndaki Galapagos Adaları’ na gitmek ve onun ayak izlerini sürmek,

Masterpiece Hall Maslak’ taki Özge Günaydın’ a ait dünyanın altıncı büyük kitlesel yok oluşunu soyu tükenen gergedanlar üzerinden, resim, heykel, sergi, video art, dijital art, enstalasyon ve belgesel üzerinden işlediği, gezerken de görüp, dokunup, tadıp hatta Koku Kültürü Derneği tarafından tasarlanan koku sayesinde aldığım kokuyla da kendimi kırsal alanda gibi hissedeceğim “Gergedanlar Şehre Geri Dönüyor/ Rhinos Back İn Town” isimli sergisini gezmek,

Max Richter’ in “Mercy” isimli yeni şarkısını (şarkı bundan 10 yıl önce hazırlanmış ve birçok kez üzerinde değişiklik yapılarak bugünkü haline ulaşmış) kulaklıkla dinlerken gözlerimi kapatıp, iç sesime kulak verip, akıp giden yolda manzaraya bakmak ve geçtiğim ağaçları saymak,

Elime de Beth O’Leary’ nin Türkçe olarak ilk kez yayımlanan “Ev Arkadaşı” isimli ilk kitabını alıp, kitaptaki Tiffy ve Leon gibi aynı evi paylaşmamıza (hatta aynı yatağı da) rağmen çalışma saatlerimizden dolayı evde hiç karşılaşamadığım bir ev arkadaşımın olmasını, onunla iletişimimin sadece birbirimize yazdığımız notlardan ibaret olmasını ve bu notların zamanla kurulan bağlarla aşka dönüştüğünü hayal etmek isteyedurayım…

Siz de “bu şehirde yaşıyorsun ama bunları biliyor musun?” sorusunun yanıtları için listeyi aşağıya kaydırıp kendi sanat ajandanızı hazırlayabilirsiniz. Ancak eklemek isterim. Özge Günaydın’ ın sergisini www.studiomasterpiece.com adresinden de ziyaret edebilirsiniz ve Max Richter’ in “Mercy” şarkısının klibi de tıpkı şarkının kendisi gibi müthiş.

O zaman şarkı söylemek lazım avaz avaz…

Adamlar 19 Ağustos’ ta Arena’ da.

Müştemilat Kumpanya, Serap Tamay Quartet ile 19 Ağustos’ ta Urla Meydan’ da.

Metallica’ nın efsane şarkıları Şef Musa Göçmen’ in senfonik düzenlemeleriyle 20 Ağustos’ ta Bostanlı Suat Taşer’ de.

Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’ n da 21 Ağustos’ ta Candan Erçetin, 22 Ağustos’ ta Levent Yüksel, 23 Ağustos’ ta Koray Avcı konserleri olacak.

Kültürpark Açıkhava’ da da 24 Ağustos’ ta Gazapizm konseri var.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ nin katkılarıyla Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi Gençlik Yerleşkesi’ nde düzenlenen Çim Konserleri’ nde 20 Ağustos’ ta Aydın Esen ve Timuçin Şahin Duo Fest Kolektif Hayal Gücü Orkestrası konseri var.

Gelelim tiyatro oyunlarına!

Bostanlı Suat Taşer’ de 21 Ağustos’ ta “Kibarlık Budalası”, 24 Ağustos’ ta “Bir Delinin Hatıra Defteri” ve 25 Ağustos’ ta “İnsanlarım” oyunlarını izleyebilirsiniz.

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Radyo-Yu Hümayun” oyununu Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu’ n da 19- 20 Ağustos’ ta izleyebilirsiniz. Üstelik oyun sağlık çalışanlarına ücretsiz. Bilginize.

18 ve 19 Eylül’ de Çeşme Açıkhava’ da sahnelenecek “Cem Yılmaz- Diamond Elite Platinum Plus” için biletler satışta. Bilginize.

Sergi dolaşmak mı istediniz?

Alaçatı’ daki Kırmızı Ardıç Kuşu Çağdaş Sanat Galerisi, Pırıl Gündüz ve performans sanatçısı Damla Durman küratörlüğünde 1 Ekim’ e kadar pek çok sanatçının eserlerinden oluşan yeni bir seçkiyle ziyaretçilerini bekliyor.

Peki bunları biliyor musun?

Urla Caz ve Gastronomi Günleri 14- 20 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek ve detaylara sosyal medya adreslerinden bakabilirsiniz.

Yapımcı Mustafa Uslu, biyografi türündeki “Ayla”, “Çiçero”, “Müslüm” ve “Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu” filmlerinden sonra 2017 yılında şehit olan 15 yaşındaki Eren Bülbül ve Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’ in hayatlarını anlatan bir filmi TRT’ nin ortak yapımcılığında çekeceklerini açıklamış.

Geçtiğimiz hafta çekecekleri yeni film için mekân arayan Hint sinemasının ünlü oyuncusu Aamir Khan ülkemize gelmiş, İstanbul, Niğde ve Adana’ da incelemelerde bulunmuş ve elbette ki yine yoğun ilgiyle karşılaşmış. Aamir Khan’ ın bu zamana kadar yer aldığı filmlerde işlenen konuları düşündükçe acaba bizim ülkemizde neyi/ neleri çekip, bizi düşündürecek merak ettim doğrusu.

Bol Grammy ödüllü Billie Eilish’ in yeni teklisi “My Future” yayında!

Bu yıl 27.’ si düzenlenen İstanbul Caz Festivali 2- 14 Eylül tarihleri arasında açık hava alanlarında düzenlenecek ancak pandemi sebebiyle eğer isterseniz tüm konserleri iki gün arayla, 4- 16 Eylül tarihleri arasında, dijital platformlarından biletleri satın alarak çevrimiçi olarak web sayfaları üzerinden izleyebilirsiniz.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ nin katkılarıyla oluşan Gezici Kütüphane 15 Ağustos’ ta yola çıktı ve üye olan herkese 21 gün boyunca ödünç kitap veriyor. Proje, özellikle erişim güçlüğü yaşanılan bölgelerde 7’ den 70’ e herkes kitaplara ulaşabilsin diye hayata geçirildi.   

Yunus Emre Enstitüsü dünya çapında sanatçıların salgın dönemindeki duygularını anlattığı çalışmaları (fotoğraf- animasyon- çizim- resim- karikatür gibi çalışmalar) bir araya getirdi ve internet üzerinden yayınlanan Covidoscope ismiyle bir çeşit dijital hafıza oluşturdu. 40’ ı aşkın eserin yer aldığı projede ülkemizden de Gülse Birsel’ in “Jet Sosyete” dizisinin karantina günlerinde evde çekilip yayınlanan bölümleri de yer alıyor. Proje, Türkçe- İngilizce- Arapça ve İspanyolca dillerinde ziyarete sunuluyor. Ayrıca projeyi isterseniz dünya haritası üzerinden isterseniz de duygu ve temalara göre düzenlenmiş galeriler üzerinden ziyaret edebilirsiniz.

3. Uluslararası İzmir Artemis Film Festivali için aday filmler açıklandı ve bu yıl hem televizyon hem de dijital platformlardaki diziler de adaylar arasında. Oy kullanmak için www.izmirfilmfest.org/oylama adresine tıklamanız yeterli.

Görüşürüz dünyalı her nerede yaşıyor ve yaşatılıyorsan.  

El sallayan sarı kafa emojisi. İzmir-İN için önerilerde bulunmak isterseniz [email protected] adresine e-mail gönderebilirsiniz

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz