MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir-İN
Aylin AKDOĞAN
YAZARLAR
26 Ağustos 2020 Çarşamba

İzmir-İN

“En büyük heyecan öldürmekte değil yaşatmaktadır” (James Oliver Curwod- “The Bear” kitabından alıntı)

Ben yine kendi adıma bir takım hayallerin peşindeyken!

Misal; Thomas More’ un “Utopia” kitabındakine benzer bir kitap yazmanın peşindeyken… Benzer diyorum çünkü ben içerikte sadece, insanların birbirleriyle kavgasız gürültüsüz geçindiği, şiddetin ‘ş’ sinin bilinmediği, herkesin ürettiği ve üretilenin adilce paylaşıldığı, hastalıksız kafalar, hastalıksız ruhlar ve hastalıksız bedenlerin olduğu ütopik bir ülke yaratmanın ve bunu sayfalara doldurmanın peşindeyken size de yine İzmir’ de yapılabilecekler listesini aşağıda huzurlarınıza sunuyorum. Tabii konusu açılmışken Platon’ un “Devlet” (konusuyla kendi alanında yazılmış ilk eser) eseri ya da Campanella’ nın “Güneş Ülkesi” ya da Bacon’ un “Yeni Atlantis” eserinin de bu konularla işlenmiş eserler olduğunu ekleyelim.

Ayrıca girişte yer verdiğimiz, yazar James Oliver Curwood’ un “The Bear” eseri aynı zamanda yönetmen Jean Jacques Annaud tarafından 1988 yılı Fransız yapımı bir film olarak da çekilmiştir. Film Kanada’ da çekilmiş, filminin kahramanı olan Bart isimli ayı başka filmlerde de rol almış, film César En İyi Yönetmen ve César En İyi Kurgu Ödülü’ nü kazanmış şahane bir filmdir. İzlemenizi gönülden tavsiye ediyor ve hem filmleri kitaba göre kıyaslamamanızı hem de kitapları filmlerine göre kıyaslamamanızı naçizane öneriyorum. Bu vesile ile de TRT 2’ de hafta içi her akşam müthiş filmler gösterimde. Bilginize.

Kültürpark Açıkhava’ da 27 Ağustos’ ta Cem Adrian konseri olacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ nin katkılarıyla Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi Gençlik Yerleşkesi’ nde düzenlenen Çim Konserleri’ nde 27 Ağustos’ ta Stalkband konseri var.

Arena’ da Perdenin Ardındakiler konseri 27 Ağustos’ ta. 

Çeşme Açıkhava’ da 28 Ağustos’ ta Ceza ve 29 Ağustos’ ta Kenan Doğulu sahne alacak.

Bostanlı Suat Taşer’ de 31 Ağustos’ ta Ahmet Aslan konseri olacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Deneme Sahnesi Topluluğu 29 ve 31 Ağustos’ ta İsmet İnönü Sanat Merkezi’ nde “Nazım Hikmet Kuvayi Milliye Destanı” oyununu sahneleyecek.

Foça Beşkapılar Kalesi Amfi Tiyatro’ da “Bu Aşk Beni Öldürüyor” oyununu 27 Ağustos’ ta ücretsiz izleyebilirsiniz.

Bornova Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu’ n da “Pir” oyunu 27 Ağustos’ ta sahnelenecek.

Bostanlı Suat Taşer’ de de “Bir Garip Orhan Veli” oyununu 28 Ağustos’ ta izleyebilirsiniz.

Bugüne kadar pek çok türde pek çok sergiye ev sahipliği yapan Urla’ daki Atölye Kırmızı’ da daha öncede sergilenmiş ve çok ilgi görmüş, Seher Altıner ve Çiğdem Arık Yazıcı’ nın mozaik ve patchwork sergisini ziyaret edebilirsiniz.

MTV Video ve Müzik Ödülleri 31 Ağustos’ ta Türkiye saatiyle sabaha karşı 03: 00’ de canlı olarak dijitalden yayınlanacak ve dünyaca ünlü Miley Cyrus yeni single’ ı “Midnight Sky” ile sahne alacak.

Lady Gaga “A Star İs Born” filminden sonra başrolünü Robert De Niro ve Al Pacino ile paylaşacağı, Ridley Scott’ ın yönetmenliğindeki Maurizio Gucci cinayetini anlatan bir filmle karşımıza çıkmaya hazırlanıyormuş.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl 48. kez düzenlenen Müzik Festivali bu yıl ilk kez “18 Eylül- 5 Ekim tarihleri arasında dijital üzerinden de yayın yapacak. Ayrıca 48’ inci yılına özel olarak yine ilk kez Festival Orkestrası’ nı kurdu ve farklı ülkelerden bestecilerin eserlerini de içeren bir programa yer verecek ve festival “Beethoven’ ın Aydınlık Dünyası” temasıyla tüm dünyada olduğu gibi Beethoven’ ın 250. doğum yılını kutlayacak.   

Christine and the Queens’ in son EP’ si “La Vita Nuova” karantina boyunca İngiltere ve Amerika’ da en çok çalınan eser olmuş. İlk albümü “Chaleur Humaine” ile 2015 yılında tanınan Christine, Prince gibi giyiniyor, Michael Jackson dansları yapıyor ve en önemli pop yıldızları arasında yerini almaya hazırlanıyor. Bilginize.

Görüşürüz dünyalı her nerede yaşıyor ve yaşatılıyorsan.  

El sallayan sarı kafa emojisi. İzmir-İN için önerilerde bulunmak isterseniz [email protected] adresine e-mail gönderebilirsiniz

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz