MENÜ
İzmir
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir-İn
Aylin AKDOĞAN
YAZARLAR
7 Haziran 2017 Çarşamba

İzmir-İn

İyi günlere inanıyorsan, 

Üstelik hava da güzelse, 

Yaşamak güzel şey, 

Çok güzel şey doğrusu… 

                                                Melih Cevdet Anday 

Artık yaz geldi… 

Bol bol güneşi göreceğiz, çıplak ayak kumda yürüyeceğiz, kızgın kumlardan serin sulara atlayacağız, gün batımını yakalayıp, öz çekim ve “haberim yokmuş gibi çek panpa” konseptli fotoğraflar çekip, sosyal medyada paylaşacağız, ten rengimiz değişecek, kıyafetlerimiz ve ruhumuz hafifleyecek, daha fazla şarkı söyleyeceğiz, daha az uyuyup daha çok gezeceğiz. 

O yüzden yaşamak güzel şey hatta çok güzel şey doğrusu…  

(İyi ve Güzel Günlere İnanlar Derneği Başkanı Aylin ben [Simge]) 

Gezelim- görelim- bakalım- dokunalım- öğrenelim de bu hafta… 

30 Haziran tarihine kadar Konak Belediyesi Necdet Alpar Mask Müzesi’nde Meltem Çakmak’ın Tiyatrolar, Kostümler ve Kuklalar isimli mini sergisini gezebilirsiniz. 

Yine 30 Haziran tarihine kadar İzmir Neşe ve Karikatür Müzesi’nde Turan Selçuk Anısına Karma Karikatür Sergisi tavsiyelerimiz arasında. 

Ayrıca 41 yıl önce İzmir’de yaşamını yitiren ilk sualtı fotoğrafçısı Mustafa Kapkın’ın 60 yıl önce çektiği fotoğrafları Çeşme’de batırılan SG 68 botunca gezebilir, görebilirsiniz. Ancak sergiyi görebilmeniz için dalgıç olmanız gerekiyor.  

Ses Deneme  

Eski Anadolu türkülerini dinlemek isterseniz 7 Haziran’da Bornova Açık Hava Tiyatrosu’na Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu geliyor.  

8 Haziran’da Bostanlı Suat Taşer’de Della Miles olacak. 

10 Haziran tarihinde de Mavi Bahçe AVM’ de Birsen Tezer’ in ücretsiz konseri var. 

Ve Sahne… 

Nikolay Gogol’ un en sevilen öykülerinden biri olan “Bir Delinin Hatıra Defteri” Genco Erkal tarafından da sahneye uyarlandı. Oyun 12 Haziran’da Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu’nda. 

Bilginize…   

Televizyondan da beğenerek ve gülerek izlediğimiz Güldür Güldür Show 14 ve 15 Haziran tarihlerinde Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu’nda olacak. 

“Salonumuzda Film Başlamak Üzeredir” 

Başrollerde Tom Cruise, Russell Crowe ve Annabelle Wallis’in Mumya isimli filmi 9 Haziran’da vizyonda…  

Wonder Woman’ da izleyici hasılatında rekora koşuyormuş. Öyle diyorlar… 

İyi bir arkadaş önerisi 

Her sabah hayallerine koşmak yerine işe gitmek zorunda kalanların umuda yolculuk öyküsü… 

Kaan Sekban – “Tebrikler Kovuldunuz!” isimli kitabı. 

Yazar hakkında bazı bilgiler; Yıldız Teknik Üniversitesi’ nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler okumuş ama Konsolos olamamış. Bahçeşehir Üniversitesi’nde Marka Yönetimi üzerine yüksek lisans yapmış, 10 yıl bir bankada çalışmış ama bankacı olamamış. Amerika’da oyunculuk okumuş ama Oscar alamamış. Kendi evinde talk show, orada burada stand up, şirketlerde konuşma yapıyor. Torunlarına yetecek kadar umudu ve kıtalar ötesi hayalleri varmış.    

Haberler, haberler, haberler, haberler… 

Bültenimize öncelikle İzmir’den gelen iyi haberlerle başlıyoruz. 

Henüz 17 yaşında… 

 Altay Ticaret Meslek Yüksek Okulu öğrencisi Berivan Ballıoğlu kendi evinde, kendi başına, sadece internet üzerinden işitme engelli kardeşlerimize, arkadaşlarımıza faydalı olabilmek adına beden dili eğitimini geliştirdi. Engelleri ortadan kaldırıyoruz ve engelsiz müzik ismini verdiği projesiyle kendi sosyal medya hesabından birçok şarkıyı işitme engelli kardeşlerimiz-arkadaşlarımız için beden dili ile gösteriyor, seslendiriyor, söylüyor, yorumluyor, paylaşıyor…  

Hayallerinin başında da gönülden yaptığı bu çalışmalarını geliştirmek, ilerletmek ve daha fazla kitlelere duyurmak var. 

Başarılarının daim olmasını diliyoruz Berivan Ballıoğlu.    

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’ nca bu yıl 31. düzenlenen Uluslararası İzmir Festivali başladı. Festival kapsamındaki tüm etkinlikleri İzmir Kültür Sanat Eğitim Vakfı’nın internet sitesinden bakabilirsiniz. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, tarihi yapıların korunmasını teşvik amacıyla bu yıl 15. kez düzenlediği “Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri” yarışması başladı. Başvuruları 18 Ağustos tarihine kadar yapabilirsiniz ve detaylara İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin resmi sitesinden bakabilirsiniz.    

İzmir’e Doyamazsın isimli projenin tanıtımları, gazete ve televizyon kanallarında da sıkça karşımıza çıkarak hız kesmeden devam ediyor. 

1-31 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen, 52 Avrupa kentinin yarıştığı Avrupa Bisiklet Yarışları’nı 855 bin kilometre ile İzmir kazandı. 

Tebrikler İzmir… 

İzmir Milli Kütüphane Vakfı Başkanı Ulvi Puğ, 1 milyon 200 bin kitabın bulunduğu kütüphanede bir tane daha kitap koyacak yerlerinin kalmadığını söyledi. SGK bloklarının olduğu yerde hem gençlerin hem de turistlerin ilgisini çekecek, içinde yeme-içme-eğlenme alanlarının da olacağı yeni bir proje çalışmasına başladıklarını söyledi. 

Gündemden haberler; 

Procter & Gamble Türkiye 2009 yılına göre bu yıl CO salımını %27, atık miktarını da % 88 azaltarak Çevre Ödülü aldı… 

(Ne cici fabrikalarımız var…) 

Eserlerinin filmlerde ve reklamlarda kullanılmasına bu zamana kadar hiç izin vermeyen İlhan İrem müzik dünyasına yeni yollar açacağına inandığı için kendi yasağını kendi kaldırdı.   

(Benimde nedense aklıma Fi-Çi-Pi isimli önce kitaptan sonra diziden tanıdığım Deniz isimli karakter geldi. Eminim bu habere çok üzülmüştür. [Simge] ) 

Ve sırda ABD Başkanı Donald Trump var… 

İklim değişikliği ile mücadele konusunda 195 ülkenin 2015 yılında imzaladığı Paris Anlaşması’ndan ülkesini çektiğini resmen ilan etti. 

Bu haber bende, sizde ve eminim ki dünyada birçok ülkede büyük bir hayal kırıklığı, şiddetli bir öfke, kuvvetli bir endişe, gözle görülür bir tepki, derin bir mutsuzluk,  tarifsiz bir acı… Yarattı. 

Haberleri sunduk, gelişmelerle tekrar karşınızda olacağız. 

Şimdilik hoşça kalın… 

İzmir - Out  

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Pamukkale’de balon turizmi başladı, yerli ve yabancı turistler yüzlerce metre yükseklikte güneşin doğuşunu seyrediyor, seyre doyamıyor, bol bol fotoğraf çekiliyor, anı ölümsüzleştiriyor, mutlu oluyor… 

Bir dost ve arkadaşları olarak bizlerde İzmir’de balonlara binmek, İzmir’i tepeden seyretmek ve güneşin İzmir’de de nasıl doğduğunu görmek istiyoruz. 

Son olarak! 

İzmir’in gururu Göztepe artık Süper Lig’ de. 

Bu haber de burada şöyle bi dursun… 

Sizde İzmir-İn için önerilerde bulunmak isterseniz [email protected] adresine gönderebilirsiniz. 

 

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz