MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’e yeni bir hikaye yazıyor!
Mehmet KARABEL
YAZARLAR
1 Temmuz 2019 Pazartesi

İzmir’e yeni bir hikaye yazıyor!

Taaaa, 2018’in Aralık ayında söylemişti…

Tunç Soyer’i yakından takip edenler aklında tutmuştur…

Ne demişti?

Şöyle demişti:

“Bu kent bir amfi tiyatroya benziyor... Sahnesi körfez olan bir amfi tiyatro… Çok uzun yıllardır o amfi tiyatro ön sıradakilere hizmet etti… Biz perspektifi değiştireceğiz… Bu kentte bir de arka sıradakiler var... Denizi, sahneyi görmeyenler... İzmir’in pastasını arka sıradakiler ile beraber paylaşacağız…”

***

Nereyi tarif etti?

Kadifekale’yi…

Zaten…

19 Mart’taki “Üçüncü Cemre” projelerini…

Nerede yaptı?

Kadifekale’de…

Kararlıydı, zaten…

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak…

Koltukta henüz üçüncü ayını doldurmadan…

Soluğu Kadifekale’de aldı…

Önce, Allahı’na kadar bir “temizlik” mesajı verdi…

Naylon torbayı aldı, eldiven taktı…

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’la birlikte…

Kadifekale’de…

Üstelik sabahın köründe…

“Temizlik Seferberliği” başlattı…

Başkanları o halde gören…

Seferberliğe katıldı…

Muhtarlar bile çöp topladı…

Ekipler “vııın” diye Kadifekale’nin 23 mahallesine dağıldı…

Pırıl pırıl oldu her taraf…

***

Yapmacık değildi, temizlik operasyonu…

Şov diyen çarpılır, dahası süper bir mesajdı…

Nasıl bi’mesaj?

O’nu anlatacağım…

Biraz sabır, lütfen…

***

Şu sıralarda ekranda, gazetede…

Birbirine benzeyen haberleri hatırlayın…

Ağrı Belediye Başkanı…

Teşekkür turu atıyor, karşısına çıkan temizlik işçisinin…

Elinden fırçayı alıp sokağı temizliyor…

Bunu yaparken, bi’de fotoğrafı çekene bakıyor…

Geçiniz…

Hatay’ın Dörtyol Belediye Başkanı…

Yüklenici firma işi bırakınca…

Belediye çalışanları ile sokakta temizlik yapıyor…

Kim inanır sahiciliğine?

Bursa’nın Karacabey Belediye Başkanı…

Elinde süpürge belediyenin önünü temizliyor…

Gel de gülme…

Sivas’ın Zara İlçesi Başkanı elinde faraş…

Yağmur sularını boşaltıyor…

Fesuphanallah…

Uşak Banaz’ın Kızılcasögüt Başkanı…

Mazbatasını aldığı gün yerleri süpürüyor!

Kemal Sunal filmi gibi…

Maksat haber olsun; kalpler yağ-bal bağlasın…

İnanmayın…

Hepsi, “atraksiyonel” operasyon…

***

Tunç Soyer

Kadifekale’de önce “temizlik” işareti verdi…

“Temizlik imandan gelir” dedirtircesine…

Sonra…

“Tertemiz Kadifekale”de…

Neler yapacağını anlattı:

“İzmir evimiz… Sokakları da evimizin koridoru... İzmir’in parkları ise evimizin balkonu... Nasıl evimizi temiz tutuyorsak, kentimizi de temiz tutacağız... Bütün İzmir’i pırıl pırıl yapacağız… Temizlik seferberliğimize Kadifekale’den başladık… Bölgeyi tertemiz yapıp, canlandırıp İzmirli’yi davet edeceğiz!”

***

Sonra, bölgesel müjdeler geldi…

Hiç seslendirilmemiş cinsten:

“Kadifekale’nin sokaklarını bu bölgede oturan vatandaşlarımız süpürecek... Kadınlarımızı işe alacağız... Ayrıca bir midye restoranı açıp yine kadınlarımızın yaptıkları midyeyi satmalarını sağlayacağız... Temmuz ayında burada açacağımız üretici pazarında yine burada üretilen ürünler İzmirliler’le buluşacak…”

***

Bu ne demek?

Bu, İzmirliler’in belli günlerde…

Rotayı…

Kadifekale’ye kırmaları demek…

Daha ne olsun?

***

Ey, İzmir’in arka sıralarında yaşayanlar!

Hikayeniz değişiyor…

Haberiniz olsun…

Nokta!

Sonsöz: “Bir mum diğer mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez… / Hz. Mevlana…”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 sezarın hakkı sezara
 1 Temmuz 2019 Pazartesi 17:48
Tunç soyer geçen gün izmir ticaret odasındaki amerikan konsoloslugunun açılışına katıldı. Ahmet piriştina vari bir adam. kimseden hiç bir çekincesi yok. gözü yüksekler de değil. çıkışta güvenlik personelleri ile fotograf çekildi. yarıms aat durdu yoldan geçen vatandaş ile muhabbet etti ,fotograf çekildi. ben bir gün aziz kocaoğlunun vatandaş ile iç içe oldugunu görmedim. sabah koşuya çıkmış. pasaportta vatandaşın biri durduruyor başkanım gel çay içelim diyor. adma oturuyor. sıkıntıları dinliyor vs... yani arkadaş şu adam 4 aydır görevde sanki 4 senedir görevdeymiş ve başarısız olmuş gibi yorumlar yapmak niye? valla hani burası izmir 3-5 tane kötü konuşana saçmalayana bakmayız tabi ama allah Ekrem İmamoğluna sabır versin diyorum. cidden işi çok zor o adamın .bir arkadaş "arka sıradakiler böyle temizlikle düzelmez" yazmış. yani 5 milyonluk şehrin belediye başkanı bunu bilmiyordu zaten . olayları nasıl anlamak istiyorsanız öyle anlıyorsunuz. saygılar efendim.
 Alen35
 1 Temmuz 2019 Pazartesi 17:40
Arka sıralar için bazı bilgilendirmeler yapmak gerek. Dönemin belediye başkanı zamanında arka sıralara girdi. kadifekalenin arka kısmı milyonlarca TL harcanarak . belediyenin öz kaynaklarından harcanarak kamulaştırıldı. bugün yeşil alan yapılmak isteniyor. dikilen ağaçlar düzenli olarak kundaklanıyor! bu işlerikolay sanıyorsunuz. peki bu kamulaştırmanın onayının çıkması nekadar sürdü sizce? ben söyleyim tam 1.5 yıl sürdü. Tunç soyer göreve geleli 3 ay oldu. siz arka sıralara girmesini istiyorsunuz. bugün sasalı tarafından körfeze açıalcak kanal ve yapay akıntı adaları için halen daha onay çıkmış değil. tam 3 yıl oldu! soyer bunlar için uğraşıyor. Tunç soyer in çöp toplaması tamamen izmirliyi özendirmek için. acı ama gerçek! cumartesi günleri kordonun halini gören varmı? çimlerin üstü hep çiğdem kabukları ile dolu! dolayısı ile biryerden başlamak gerekiyor. halkı özendirmek gerekiyor. bunu anlayamıyorsanız lütfen yazmayın. muhalefet olmayın ! zamanın da ahmet piriştina için de aynı şeyleri yaptılar. 1 yılsonra adam yaptıkları ile bazı şeyleri insanların gözüne soktu. ucuz isyaset ile bir yere varamazsınız. Tunç soyer için bakarsınız 1 yıl sonunda hiç bir şey yapmamış, proje üretmemiş. ozaman eleştirirsiniz. Soyer çöp topladı diye eleştiriyorsunuz ama bazı yorumcuların desteklediği "nihat zeybekçi" nin kentsel dönüşüm değil. gecekonduları badana boya yapma projesi vardı. hatırlatayım dedim.
 muhalif
 1 Temmuz 2019 Pazartesi 14:10
güzelde yeter mi? yani midye restoranı ve üretici pazarı.. buradnın düenlenmesi hem büyükşehire hemde konak belediyesine büyük iş düşüyor, bir kere bölgede boşaltılmış ve yıkılmayı bekleyen komulaştırılmış binalar var bir an önce bunlarında yıkılıp, molozlarının taşınması gerek, yıkılan yerlerinde düzenlenmesi, seyir teraslarının yapılması bu teraslarda insanların bira dahil soğuk içecek ve sıcak içecek içebilecekleri, birşeyler atıştırabilecekleri kafeler, çayhaneler açılmalı..önceki belediyenin büyük ölçüde yaptığı işi, tamamlamaları gerekir. işte o zaman insanlar kafikaleye gidip, kafelerde oturup İzmirin nefis manzarasını izleyebilirler.ayrıca "arka sıradakiler" diye tanımladığınız grup zaten körfez çevresindeki gecekondularda yaşıyor ve denizi zaten görüyor...
 Ervan
 1 Temmuz 2019 Pazartesi 11:53
Deli bekir ben çok gittim ve giden de var merak etme.Git biraz manzara seyret gözün gönlün açılsın.Soyer dilerim o bölgeyi yepyeni bir vizyonla yapılacak duzenlemelerle izmirin çekim alani hâline getirtir.Çok kolay değil ama yapilamiyacak ta değil.Sayın kocaoglunun dokunuşlarıyla zaten bölgede farkedilecek değişimler başlamıştı.Is artik soyerde.Büyük bir imza imkânı onun adına
 Gürkan
 1 Temmuz 2019 Pazartesi 11:14
Yeni bir hikaye ... Buca-otogar arası açılan tünel projesinde sorun mu var? İhale yapılalı kaç yıl oldu ancak proje oldukça yavaş gidiyor. Hatta durduğu söyleniyor.
 Hikayeyi değiştirmek
 1 Temmuz 2019 Pazartesi 11:01
İzmir BB ‘si kamu hizmeti olan toplu ulaşımda sınırsız 90 dk aktarma hakkı uygulamasında 10.02.2016 tarihinden itibaren merkez ilçeler , çevre ilçeler ayrımcılığı yapıyor. Merkez ilçelerde toplu ulaşım aracına ilk binişten sonraki 90 dk. süresince binişler ücretsiz ( Bedava ) Çevre ilçe belediye otobüslerini kullanan halkın 90 dk . aktarma hakları İzmir BB Meclisince 10.02.2016 tarihinde iptal edildiğinden belediye otobüsleri dolmuş gibi indi bindi para para . İzmir BB ‘si İzmir’de ödenen vergilerden aldığı payın % 60-65 ‘ ni Torbalı , Kemalpaşa , Aliağa ilçeleri karşılıyor . Ancak hizmete gelince bu ilçe ve diğer çevre ikçelerin halkına aktarma hakkı yok. . İzmir ‘in çevre ilçeleri İzmir merkezinin can damarı . Tarım , hayvancılık , sanayi , turizm , deniz , hatta kullanma ve içme sularımızın çoğunluğu oralarda . Peki İzmir BB çevre ilçelerde yaşayan halk a toplu ulaşımda ne yapıyor . Aktarma hakkı vermeyerek ötekileştiriyor. 17 km mesafe Gaziemir - Ayrancılar arası 2 araç 2 bilet bedeli 6.00.- TL olur mu ? CHP li İzmir BB ‘nin hak, hukuk, adalet anlayışına göre oluyor. CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu adalet yürüyüşünü boşuna mı yaptı ? Kentin bir bölümüne ( merkez ilçelet ) toplu ulaşım aracına ilk binişten sonraki binişler için 90 dk süresince ücretsiz ( bedava ) biniş hakkı ver. Kentin diğer bölümünde ( çevre ilçeler ) belediye otobüsleri dolmuş gibi indi bindi para para .
 Arda MUT
 1 Temmuz 2019 Pazartesi 09:51
Arka Sıralar.... Kentsel Dönüşüm devam etmekte o bölgede yıkımlara hız verildi zaten...agoradan kaleye teleferik yapılacak bu dönem anfi tiyatro devreye girecek Kadifekale bambaska olacak destek verelim hemen yermeyelim başkan bu bölgelere öncelik veriyor..
 deli bekir
 1 Temmuz 2019 Pazartesi 09:34
30 yıla yakın kadifekale de geçti. yıllardır aynı şovlarla oyaladılar. aynı oyunlar... bir cacık olmaz. oldurmazlar. küçük surlarında doalaştığım kadifekaleye ben oğullarımı götürmem. kaç kişi gezmeye gitti ?
 Vatandaş
 1 Temmuz 2019 Pazartesi 09:22
Acaba başkan bizi de vizontelete de gibi görecek mi
 ibrahim
 1 Temmuz 2019 Pazartesi 09:14
Tunç Soyer'i günahım kadar sevmem. Ama temizlik konusunda başlattığı şey umarım işe yarar. Ayrıca sayın yazar, diğer belediye başkanlarından örnek vermiş ve inandırıcı değil demiş. Size ne. Sanki Tunç Soyer her Allah'ın günü elinde kürek sokak mı temizleyecek. Samimidir veya değildir, ama temizlik adına atılmış her adım desteklenmelidir. Niyet okumakla gazeteci olunmuyor.
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz