MENÜ
İzmir 17°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Katip Çelebi'de neler oluyor?
Cemil DİRİM
YAZARLAR
17 Şubat 2017 Cuma

Katip Çelebi'de neler oluyor?

15 Temmuz’dan sonra başlatılan FETÖ’ne yönelik soruşturmaların bir bölümü sürerken geri kalanıyla ilgili iddianameler hazırlanarak mahkeme safhasına geçildi. Bu yapının en güçlü olduğu İl olan İzmir’de ise bazı iddianameler hazırlandı. Bir kaçını okuma fırsatımız oldu. Örgütle ilişkisini herkesin bildiği isimler bile hiç ilgilerinin olmadığını, geçmişte bu yapılanma için birlikte çalışanlar da birbirlerini tanımadıklarını ifadelerin de belirtiyorlar. Bu soruşturmayı yürüten savcıları ise tebrik etmek gerekir. Bir taraftan masum insanların zarar görmesini önlemek için çaba gösterirken, diğer taraftan bu girift ilişkiler ağında kim suçlu, kim masum çözmeye çalışıyorlar.

İşin zor tarafı FETÖ’nün en güçlü olduğu bölge olan İzmir’de AK Parti ile sorun yaşamadığı dönemde pek çok AK Partili ve şehrin önde gelen isimlerinin yolu bir şekilde bu örgütle kesişmişti. 17-24 Aralık’tan sonra pek çok isim cemaatle arasına mesafe koyarken, bazı isimler ise bu örgütün gücünü bildikleri için birlikte hareket etmeye devam etti. Bu ikinci gruptan bazıları da 15 Temmuz darbe girişimi sonrası cemaate karşı tavır aldı. Şu anda sosyal tabanını kaybeden örgüt, kripto elemanları ve geçmişten kendisine minnet duyan küçük bir kesim tarafından desteklenmeye devam ediyor.

Örgütün bürokrasi deki gücü kırılsa da bazı olaylar hala devlet içinde ciddi ölçüde örgüt mensubunun bulunduğunu gösteriyor. Örneğin yürütülen bir soruşturma da gizli tanığın kimliği örgüt mensupları tarafından öğrenilebiliyor.  

Gelelim yeni üniversitemize. 370 öğretim üyesi bulunan Katip Çelebi Üniversitesi’nde ilk operasyonlarda 180’i açığa alınmış,70 kişi gözaltına alınmış, 58 kişi tutuklanmış ve 51’i de ihraç edilmiş. Daha sonra süren operasyonlarda bazı isimler gözaltına alınmıştı. Geçtiğimiz hafta da aralarında Tıp Fakültesi Dekanı’nında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. Bazıları tutuklanırken bazıları da serbest kaldı. Tüm bunları durumun vehametini ortaya koymak için yazma gereği duydum.

Üniversiteden son gelen haberle ise daha da ilginç. Soruşturma çerçevesinde savcılara ifade veren Prof. Dr. İbrahim Atilla Acar hakkında soruşturma açılmış. İşin ilginç yanı şikayetçi ise FETÖ üyeliği nedeniyle meslekten ihraç edilen Prof.Dr. M. Vedat Pazarlıoğlu. FETÖ hakkında savcıların talebi üzerine bildiklerini anlatan bir tanık hakkında soruşturma açılması bir ilk. Bu soruşturmanın önümüzdeki dönemde gündemde kalacağı, yönetimin bu tavrının diğer tanıklar üzerinde bir baskı unsuru oluşturacağı da üniversite çevrelerinde konuşuluyor.

Önümüzdeki süreçte Katip Çelebi Üniversitesi ile ilgili yazmayı sürdüreceğiz. Diğerleri ile kıyaslandığında bize bol yazı konusu çıkacak gibi görünüyor.

Not: son günlerde adı üniversite ile anılan bir ismi de yakından takip ediyoruz. Geçmişte İzmir’de FETÖ’nün önde gelen firmalarında müdürlük yapan bu isim birden akademik dünyanın cazibesine kapıldı. Şirketi aracılığı ile üniversitenin işlerini de kotaran bu isim aynı zamanda üniversitede de hızla kariyer edindi. Bir taraftan FETÖ’yü, bir taraftan AK Parti’yi idare eden bu şahsı tüm üniversite konuşuyor. Bizde merakla izliyoruz. 

=============================================================

KATİP ÇELEBİ'DEN AÇIKLAMA 
Katip Çelebi Üniversitesi'nden Rektör Prof. Dr. Galip Akhan imzalı açıklama geldi. "15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından hiç beklemeden harekete geçen İKÇÜ’de, 110 tanığın ifadesine başvuruldu, akademik ve idari kadrodan 63 kişi ihraç edildi. Yönetimin FETÖ/PYD bağlantılı kişileri kurumdan temizleme yönündeki gayretli çalışmaları devam ediyor" ifadelerine yer verildi. 

Ayrıca, "Prof. Dr. İbrahim Atilla Acar hakkında üniversite komisyonunca açılan soruşturmanın nedeni bilinçli olarak; savcılara verdiği ifade olarak gösterilmiştir. Oysaki o soruşturma; “Kâtip Çelebi’de Neler Oluyor” başlığıyla duyurulan yazıda yer aldığı gibi, Sayın Acar’ın ifadesine istinaden açılmamıştır. Kaldı ki eğer böyle olsaydı, soruşturma kapsamında ifade veren yüzü aşkın kişi de aynı sonla karşılaşırdı" denildi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz