MENÜ
İzmir 15°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kendisine ne kadar güveniyor?
Mehmet KARABEL
YAZARLAR
4 Ekim 2018 Perşembe

Kendisine ne kadar güveniyor?

2014 seçimleri öncesi…

CHP Lideri’ne baş başa iken…

“Eğer Aziz Bey aday olmazsa ben talibim…” dediğini gizlemiyor…

Ancak…

Kocaoğlu’nun vedasından sonra…

An itibarıyla, lideriyle hiç konuşmadığını söyledi…

Gelgelelim…

Kaderci değil ama beklemede…

İstanbul Medyası bile…

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için…

Olası üç isim sıralıyor; biri O’nun adı…

Dün telefonda sordum…

“Heyecanlı olduğunu” saklamadı…

***

Dün Van’daki bir gazetenin köşe yazarı O’ndan söz etmiş…

Ne demiş mealen?

“Van Büyükşehir Belediyesi’ne O’nun gibi biri gerek!”

İzmir nire, Van ne alaka…

Belli ki, hiç tanışıklıkları yok…

Seferihisar’ın Reisi’nin yolu hiç Van’a düşmemiş…

Üstelik yazarın da İzmir’i gördüğünü sanmıyorum…

Amma velakin…

Taaa 2 bin kilometre uzaktan şöyle sesleniyor:

“Tunç Soyer’in Seferihisar’da yaptıklarını okuyunca, ünlü komedyen Cem Yılmaz’ın İş Bankası için çektiği reklam filmi geldi aklıma… Bakırcı Fahri Usta’yı canlandıran Yılmaz, filmin sonunda şöyle diyor: (Önemli olan gerekirse senden beklenmeyeni de başarmak değil mi?) der… Tunç Soyer de, klasik belediyeciliğin önüne geçerek, beklenmeyenleri başardı, kimsenin (Neden yapmadın?) diye sormayacağı işleri yaptı…”

Referans olur mu?

Bilmem, ama belli bir zümreyi etkileyebilir…

***

Dönelim Tunç Soyer’le konuştuklarımıza…

Ses tonundan belli, gerçekten heyecanlı…

Ama aynı zamanda “sessiz” ve “sabırlı”

“Göreceğiz…” dedi ve ekledi:

“Artık ne yaşanırsa yaşanacak…”

Ancaaak, devamı şöyle:

“Bu işin süreçleri var… Genel Merkez araştıracak, kamuoyu yoklaması yapacak, soracak, soruşturacak… Sonra Sayın Genel Başkan son sözü söyleyecek… O’nun dudaklarından dökülen isim de İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacak…”

Peki, son üç gün içinde Kılıçdaroğlu’ndan bi’sinyal geldi mi?

Öyle bi’şi de yok…

Acaba ulusal medya neden “muhtemel üç aday” arasında O’nun adını birinci sırada zikrediyor?

Cevabı iki kelimecik:

“Gurur verici…”

Sonra tevazuyu elden bırakmadan ekliyor:

“9.5 yılda ne ürettiysek, onun sonuçlarını alıyoruz… Seferihisar’da yaptığımız her şey model oldu…”

Sıkılmış olmalı ki bu “adaylık” muhabbetinden…

Üstüne basa basa “siyasi” bir nokta koyuyor:

“Parti adabına inanırım… Partim nerede durmamı isterse orada dururum…”

***

Başkan Soyer’le konuşurken…

Dokuz ay önce “Ege’de SonSöz” ekibiyle…

Gerçekleştirdiği röportajda söyledikleri aklıma geldi…

Samimiyetle içini dökmüş, hatta “tehlikeli” sulara girmişti…

Ne gibi?

Şunlar gibi:

“Başka görevler olursa hayır demem ama illa olsun diye de yanıp tutuşmam… Bu benim iradem içinde bir şey değil, ama kendimi çok uygun görüyorum, hazır hissediyorum… Uyuyan güzel İzmir için büyük heyecan taşıyorum…”

“İzmir’e belediye başkan adayı olmak istemeyecek kimse yok… Milletvekilleri, belediye başkanları herkes aday… Çünkü kafasından geçirmeyen, istemeyen, aday olmayan yok… İstemiyorum diyene de inanmayın…”

Çok ses getiren dokuz ay önceki bir sözünü hatırlattım…

Olay olmuştu o günlerde…

Kelimesi kelimesine ne demişti Tunç Soyer?

“Bence Genel Başkan bu seçimde (2019 Mart’ı kastediyor…) ilk defa farklı bir şey yapacak… Odun koysan seçilir yere, odun koymayacak… Çünkü odun koysan seçilecek yere odun koyduğun için sen bu memlekete yönelik bir algı yaratamadın... Eskişehir bir bozkır kasabası değil mi? İzmir on misli, yüz misli potansiyele sahip… Ama Eskişehir tek başına bütün Türkiye’de hayranlıkla izlenen bir kent oldu… Neden? Çünkü oraya odun koymadı… Bence hiçbir yere odun koymayacak…”

Sözlerinin arkasında…

Ayrıca…

Tunç Soyer’e göre…

CHP Türkiye genelinde beklenenden çok daha fazla belediye kazanacak…

Buna kalben inanmış…

Dahası…

O’na göre Kılıçdaroğlu yerel yönetimlere son derece hakim…

Ve de…

Her başkanın ne yaptığını / ne yapabileceğini çok iyi biliyor…

***

Telefonu kapatmadan önce…

En hassas soruyu sordum…

Acaba seçime yelken açtığı şu adaylık sürecinde…

Kendisine ne kadar güveniyordu?

Cevabı tek kelime oldu:

“Sonsuz…”

Nokta…

Sonsöz: “Düşüncen konuşmana, konuşman hareketine, hareketin kaderine yansır; güzel düşün güzel yaşa… / Hz. Mevlana…”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Tunç Soyerin trolleri
 4 Ekim 2018 Perşembe 18:14
Bıktık bu tunç Soyer haberleri ve tuttuğu trollerden..İbbnin başına gelirse yılın yarısı yurtdışında gezmekle geçirir zaten..İzmir perişan olur bu vizyonsuz anlayışla..
 Mister No
 4 Ekim 2018 Perşembe 18:01
Van´daki Vatandas Seferihisari görseydi, " elim kirilsaydida yazmasaydim " derdi. Biz senelerdir gidip görmesek, yalakalarin, esinin, dostunun yazdiklarini gercek sanacagiz. Seferihisarda ne gelismis acaba ? Ha sokaklarin pis ve cöp dolu olusu artmis. O dogru.
 bahtiyar
 4 Ekim 2018 Perşembe 18:00
küçük ilçe başkanıyken o kadar borca rağmen defalarca yurtdışına çıktıysa, büyükşehir bld. başkanı olursa sanırım o bütçeyle mars'a gider. şaka bir yana, tunç soyer bir dönem daha seferihisar bld başkanı ancak yurt dışına çıkmaması koşuluyla...
 Rüzgar gülü
 4 Ekim 2018 Perşembe 17:00
izmir''in en mukemmel aday adayi kesinlikle.gelin bunu 9 yildir gorev yaptigi seferihisar da gorun.merak ettiginiz herseyi seferihisar da dutlar altinda oturan halk a,esnafa sorun.sorun ogrenin kararinizi simdiden verin izmirliler.
 Bornovalı
 4 Ekim 2018 Perşembe 15:21
Bir arkadaş şöyle demiş ' Tunç Soyer'in hitabeti yok ' Soralım bakalım örneğin Nobel ödülü kazananların vs futbolcu Messi'nin vs hitabetimi var ? Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz, demişler- Eskiden 3 - 5 kişinin gittiği Seferihisar şimdi tıklım tıklım
 yakışır
 4 Ekim 2018 Perşembe 13:34
Kocaoğlu'nun başlattığı projelerin sürmesi için (üretici destekleri, süt kuzusu, festivaller, kredi notu, kendini ödeyen raylı sistem yatırımları, arıtmalar, ileriye dönük alt yapı planlamaları, vb) Soyer en büyük aday. Kavramları, projeleri bildiği gibi üstüne katabileceği şeyleri olan vizyona da sahip. Saldırıların yoğunluğu zaten AKP'nin korkusunun somut kanıtı! Saldıran CHP'liler ise, tarafsızlığından, şeffaflığından korkuyor ve saldırıyor!
 muhalif
 4 Ekim 2018 Perşembe 12:49
Tunç SOYER, ÖZÜNDE İİ BİRİ, BİLGİLİ, KENDİNİ YETİŞTİRMİŞ BİRİ OLABİLİR. ANCAK, SEFERİHİSARDAKİ İCRAATA BAKMAK GEREK, SEFERİHİSARLILARA SORMAK GEREK.. ÖĞLE OLUNCA "YAVAŞ ŞEHİR"DEN BAŞKA KATKISI OLMUŞ MU. AHALİ HALKTAN KOPUK OLDUĞUNU SÖYLÜYOR, VE DEAMLI YURT DIŞINDA DOLAŞIYOR DİYORLAR, ULAŞILAMIYOR, GÖRÜŞÜLEMİYOR. SONUÇ SN.SOYER BİR HALK ADAMI DEĞİL. İZMİRİ GÖĞÜSLEYEBİLECEĞİNİ PEK SANMIYORUM.
 sezarın hakkı sezara
 4 Ekim 2018 Perşembe 12:48
Tunç soyeri 1 kere bile dinlememiş AKP yandaşlarının burada yorum yapması komik! SOyer en güçlü aday. ha aday gösterilirmi bilmem ama yakın zamanda SOyerin yurt dışına sık çıktıgı haberleri bile bunun kanıtıdır. hoş adam zaten kanıtladı neyin ne oldugunu!!! Büyük şehir vizyon ister,Liderlik siter diyor yandaş vatandaş!! bu vizyonda bir badem bıyıklı yer almalı diye düşünüyor kafasında. AKP li belediye vizyonu görmek için menderes belediyesine gidelim ! oradan özdereye inip güzelim kum plajın yarısının nasıl betone çevrildigine bakalımmı? hah işte bunun bütün izmire yayıldıgını düşünün! geçen yıllar da Kültür parkı savunmaya kalkan yandaşların ve AKP nin ilk işi Kültür parktan Kültür kelimesini çıkarıp millet parkı yapmak olmaz ise ne olayım ! içerideki betons ayısını arttırmaz ise . agaç kezmezler ise ne olayım ! vizyon ise vizyon ! hadi bakalım . İstanbul da rant ın merkezi olan AKP izmir de neler yapmaz? vizyon ise vizyon! AKp li dış ilçelerden devam edelim . kırsal kalkınmaya gram destekleri yok. üstüne büyükşehir projesine engel oluyorlar. AKP belediyesi olmalarına ragmen . ilçelere 5 kuruş faydaları olmadı. dış ülçelerin nüfusu düşüyor. AKP ye oy verdikelrine pişmanlar. kaderleri ya uzun vade de izmir ile birleşip metropol ilçe statüsüne girmek yada köyden kente göç gibi metropol ilçelere göç etmek. kırsal desteğe engel olursan olacagı bu!
 Tunç soyer sempatik ama?
 4 Ekim 2018 Perşembe 12:32
Eğitimli, kültürlü, sempatik biri ama bunlar İzmir gibi bir Büyükşehir'i yönetmeye yeterli mi? Aziz Beyin geçmişte yaptığı çok önemli işler olduğu gibi kapıda bekleyen çok ciddi işler de var. Tunç Soyer bu yükleri taşıyabilecek mi? Buyrun İzmir'in en tartışmalı 3 konusu Çöp bertaraf tesisi, Kültürpark, Basmane Çukuru, bu konularda önerilen projelere istemezük diyerek karşı çıkmak kolay da; bu işlerle ilgili herkesin onayını alıp en uygun çözüm ile sonuçlandırmak gerekir. Bunu becerebilecek mi? Yine, devam eden Körfez Temizliği, Narlıdere Metrosu Projeleri ile Buca Metrosu,Otogar Metrosu konularını nasıl sonuçlandıracak. Deniz ulaşımını nasıl cazip hale getirecek? Kendi İlçesindeki Jeotermal Kaynakları nasıl tam kapasiteli olarak nasıl değerlendirilecek? Unutmayalım İzmir Seferihisar gibi 40.000 nüfuslu küçük bir İlçe değil, 4 Milyon nüfuslu bir Büyükşehir.
 Odun?
 4 Ekim 2018 Perşembe 12:18
Kimdir?
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz