MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Masonlar, Atatürk düşmanıdır
Cumhur BULUT
YAZARLAR
16 Ekim 2023 Pazartesi

Masonlar, Atatürk düşmanıdır

Masonlardan Atatürkçü olmaz.

Evet, olmaz.

Katrandan şeker olmayacağı gibi…

Hem gayrı millidirler hem de her türlü milliyet düşmanı.

Atatürk’ün de doğrudan doğruya Türk Milliyetçisi olduğunu ortaya koyarsak… İşin gerçeği ortaya çıkar.

Fakat yine de Atatürkçülük maskesiyle arz-ı endam edip, yerel seçimlerde bir takım siyasi partilerden aday olacaklar.

İzmir’de bu adım atıldı bile…

Ne kadar doğrudur bilinmez ama İP Müdiresinin açıkladığı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının mason olduğu konuşuluyor.

Hatta mason olduğu bilinen Tunç Soyer’in karşısına bir başka masonun çıkması da tartışılıyor.

LOCALARIN SAVAŞI
Çıkan haberlere göre CHP’li Tunç Soyer’in Fransız Riti Özgür Masonlar Locası'na bağlı olduğu ve belediyede üst düzeyde görevlendirdiği bazı kişilerin ise İskoç Riti’ne intisaplı olduğu tespitleri dahi yapılmış.

İP’ten aday gösterilen Prof. Ümit Özlale’nin ise “Hür ve Kabul Edilmiş Büyük Mason Locası”nca Özgür Masonlar’ın adayı Tunç Soyer’e karşı aday gösterildiği iddiaları dahi yazıyor gazetelerde.

***

Rahmetli Atatürk masonları hiç sevmezdi.

Atatürk masonları “kökü dışarıda kuruluşlar” olarak nitelemiş ve hepsini bir gecede kapatarak mal varlıklarının da Halk Evleri’ne devrini sağlamıştı.

Nasıl mı yapmıştı, gelin bunu da dönemin kaynaklarına bakarak anlatalım…

“Gazi Hazretleri, bir gün eski Adliye Vekili Mahmut Esat Bozkurt’u çağırdı. Kendisine masonların taksimat, teşkilat, ahvalini bildirir bir kitap verdi. “Bunu güzelce mütalaa et, bir takrirle Halk Partisi grup başkanlığına ver, grupta bunlara şiddetli hücum yap ve grupça kapanmasına dalalet et. Senin de bu işte büyük şeref payın olacaktır.“ dedi.

CHP Grup danışmanı Mahmut Esat Bozkurt, riyaset makamına bir takrir verdi ve takririnin okunmasını reisten rica etti. Hülasası şöyleydi: “Masonluk kökü dışarıda bir Yahudi tarikatından başka bir şey değildir, memleketimizde bunun ne işi vardır? Bunu da grup kararıyla kapatalım…”

Ertesi hafta Recep Peker geldi ve kürsüye çıkarak şu müjdeyi verdi: “Arkadaşlar yarından itibaren Türkiye’de masonluk kalmamıştır ve bütün localar kapanmıştır.” Salonda bir kıyamet koptu, alkışlar, bağırmalar “kahrolsun Yahudi uşakları” sesleri tavanları çınlatıyordu. Mason Şükrü Kaya ve arkadaşları ise sırra kadem basmışlardı.

KARAKTERİ: İSTİKLAL VE BAĞIMSIZLIK
Grup dağıldıktan sonra meclisteki masonlar Dr. Mim Kemal’i öne katarak toplu olarak Reis-i Cumhur’a gittiler. Mim Kemal, Reis-i Cumhur’a hitaben: “Efendimiz biz zaten maiyet-i devletindeyiz fakat siz Meşrik-i Azam’ımız olursanız, bir pervane gibi etrafınızda dönüp dolaşırız” demiş. Reis-i Cumhur: “Peki bir şey soracağım, bana cevap veriniz dedi ve sonra… Siz Avrupa’da hangi locaya bağlısınız ve reisinizin ismi nedir?

“Biz Cenova’ya tabiyiz ve Reisimiz de Barca Mişon cenaplarıdır” diye yanıtlamış. Bunun üzerine küplere binen Mustafa Kemal Paşa onlara hitaben: “Yahudi uşaklığı yaptığınızın farkında değilsiniz! Benim milletim bana kahraman sıfatı verdi, ben sizin isteğinizle bir Yahudiye uşak mı olacağım? Bu gece sabaha kadar Türkiye’deki bütün locaları kapatmadığınız takdirde, yarın teşkil edeceğim Divan’ı Harb-i Örfi‘ye hepinizi verir ve astırırım. Haydi defolun karşımdan!” diyerek onları kovdu. Onlar da yıldırım telgraf ve telefonlarla vaziyeti İzmir, İstanbul ve Adana’ya bildiriler ve sabah olmadan hepsini kapanma kararlarını getirip, henüz sofrasından kalmayan Reis-i Cumhur’a verdiler ve derin bir nefes aldılar.  (İbrahim Arvas, Van Milletvekili- Tarihi Hakikatler, s.71-72)

***

Mahmut Esat Bozkurt’un Atatürk’ten aldığı emirle Türkiye’deki Masonlar ve ihanet planları ile ilgi çalışmaları sonraki yıllarda da sürdü. Bozkurt’un bu döneme ait makalelerinin kitaplaştırıldığı “Masonlar Dinleyiniz!” adlı eseri de unutmayalım. Kitap her yerde var.

Bakın görün Kuvva-i Milliye Kahramanlarımız, Vatan Sevdalılarımız, Cumhuriyet Kurucularımız ve Atamızın kadrosu masonlara ne gözle bakıyormuş…

***

Gelelim meselenin öznesine…

Masonluk, maskelerinin ardında saklanan “Bir Yahudi Tarikatıdır”

Siyonist hedeflere varmak için “milliyetsiz, milliyetlere düşman ve gayr-ı milli unsurlarla hareket eder”

Hiçbir mason Atatürkçü, Türk Milliyetçisi ya da başka bir milliyetçiliğin müntesibi olamaz.

Masonluk Siyonist Yahudilerin elinde olan istilâcı, soyguncu, entrikacı bir örgüttür. Siyasî ve dinî amaçları vardır.

Masonlar devlet kurumlarına sızarak ancak kendi Üstatlarına ve kendi kurallarına uyarlar. Milletimizin değil kendi çıkarlarını düşünürler. Bu yapılarıyla Devlet içindeki bir başka “Paralel” örgüttür.

Yukarıdaki cümleler özet olarak Bozkurt’un “Masonlar Dinleyiniz” kitabından alınmıştır.

***

İP’in ve CHP’nin isimlerinin böyle ajan yapılarıyla birlikte anılması aslında hiç de şaşırtıcı gelmiyor. Zillete karşı celadet ve dikkatimizin sebebi de aslında bu.

Liderimizin sözleriyle bitirelim: “Türkiye Cumhuriyeti tam bağımsızdır. Cumhuriyet’in yeni yüzyılında iç ve dış kaynaklı tüm kamburlardan kurtulmak milli gayemizdir.”

ÖNEMLİ NOT:

“Cumhuriyet Halk Partisi'nin 1935 tarihli 4. büyük kurultayında kabul edilen programının 69. maddesine göre kökü dışarıda olan tüm derneklerin faaliyet yapması Türkiye’de yasaklanmıştır. Ancak Bakanlar Kurulu'nun izniyle uluslararası etkinlikler gerçekleştiren dernekler veya bu derneklerin şubeleri Türkiye'de kurulabilir. Türkiye'deki mason locaları 1935'te kapatılmıştır.”

Hadi buyurun bakalım!

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Fikret ASLAN
 18 Ekim 2023 Çarşamba 11:15
Tarikatlar ve AKP Atatürk düşmanımı değilmi, bu konudaki fikriniz nedir Cumhur bey.
 şERAFETTİN bey
 18 Ekim 2023 Çarşamba 11:11
Ben Ege Üniversitesinde Görevli bir Türk Ocaklıyım. Lütfen karıştırmayalım. Türk Ocakları masonların cebren kapatılmasından dört yıl önce 1931 tarihinde önce Kurultay Kararıyla kendini kapatmıştır. yazdıklarınız Devleti Kuran iradeye uymuyor. Masonlar kökü dışarda olan bir kurumdur.
 Şerafettin Zeyrek
 17 Ekim 2023 Salı 19:59
Olay yazarın anlattığı kadar basit değil. o zamanın İçişleri bakanı der ki, BÜTÜN GÜÇLER TEK ELDE TOPLANACAKTIR. Bu doğrultuda önce Türkocakları kapatılır. Yıne birkaç tane sol ağırlıklı partiler kapatılır, ardından da Mason dernekleri kapatılır veya onların deyimiyle uykuya yatırılır. Böylece boşluğu doldurmak için halkevleri kurulur ve devlet aykırı kurum ve kuruluşları ortadan kaldırarak dizginleri ele alır.
 sezarın hakkı sezara
 17 Ekim 2023 Salı 17:47
aynen kardeşim bayılıyoruz masonlara. masonsuz duramıyoruz. hastasıyız masonların .
 Red Kit
 17 Ekim 2023 Salı 15:29
Köy enstitülerini niçin kapattınız?
 Sezara değil haklıya hak verin
 17 Ekim 2023 Salı 13:02
Mahmut Esat Bozkurt un yazdıkları çok önemli. Esat Bozkurt Atatürkçülük ve Kemalist fikriyatının önderidir. Masonlar hakkında Yazdıkları çok önemlidir. Bu konunun önemi hakkında gerekli bilgileri o kitap yazar. İşin önemi Özlale nin açıklamalarında gizli... Birde CHP nin 1935 tarihli 4. Büyük kurulayında aldığı "tek parti devlet" kararıdır: MASON TEŞKİLATLARI KAPATILACAK! Ha çok seviyorsanız bu masonları ona bir şey denmez. Sevgiyle kalın
 Uygur Akacun
 17 Ekim 2023 Salı 12:49
Çok basit -miş - muş larla yazılmış yazılar. Hiçbir dayanağı olmayan bir yazı. Bu gibi yazıları okuduğumda yazarın karın ağrısı olduğunu ve uyalılamayan ciğer misali kötüleme ve karalama. Bu yazıları yazan herkezin ipleri birilerinin ellerinde gibi geliyor. İnceleyin , Atatürk ün T.C. kurarken etrafındaki insanların çoğunun mason olduğu söylenir ve yazılır. Hata canımı emanet ettiği M.K.Öke bile. Ya be yazar az biraz araştır ve kaynaklarını yaz da insanlar sana inansın. Tümü çöp ve dayanaksız ,alıntı yazılar.
 sezarın hakkı sezara
 17 Ekim 2023 Salı 11:06
gene bomboş bir yazı daha. yazarın kaynak gösterdiği kitap İbrahim arvasa ait. ona bakarsanız kendisi tarikatçıdır. Atatürk tarikatçılarıda sevmezdi o nu ne yapıcaz sayın yazar? yani yazıyorsunuz bir şeyi ama biraz düşünerek yazmanızda fayda var diyorum .
 serenad
 17 Ekim 2023 Salı 10:21
Hüdapar´la ortak olanlar Ülkücü sayiliyor artik.komediye bak.
 ali
 16 Ekim 2023 Pazartesi 21:50
mhp de sözde milliyetçi ve ülkücü
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz