MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ne yurtseveri, ne solcusu?
Emin ÖZTÜRK
YAZARLAR
4 Mayıs 2017 Perşembe

Ne yurtseveri, ne solcusu?

CHP’de olağanüstü kurultay talebi var. Talebin sahibi Mersin Milletvekili Fikri Sağlar… “Olağanüstü kongre CHP’ye zaman kaybettirir. Onun için bir an önce olağanüstü kurultay yapılmalı" Ayrıca; Kemal Kılıçdaroğlu’nun güvenoyu almasına ihtiyacı olduğu düşüncesini dillendiriyor…

Üslup tatlı sert…

Yalova Milletvekili Muharrem İnce konuya biraz daha yumuşak girmiş…

"Sayın Genel Başkanımız bu delegelerle genel başkan seçilmiştir. Partinin evladıdır bunlar. Yeni seçilecek olanlar da mevcutlar da bu partinin evladıdır. Hiç zaman kaybetmeden olağanüstü kurultayımızı toplarız”

Üslup biraz farklı olsa da vardığı nokta aynı…

Beklenti ise zirvelerde geziyor…

“Yeni genel başkanımızla birlikte önce 26’yı kucaklarız sonra da 49’u kucaklayıp 49’u 51 yapmak için var gücümüzle çalışırız” 

Halkçı Ecevit’in yüzde 42’sine göz dikmişler anlaşılan!

Halkına “ak günler” vaat eden “Ne ezen ne de ezilen, hakça bir düzen. Toprak işleyenin, su kullananın” sloganlı Karaoğlan dönemine denk gelir Ecevit’in…

Sonrası malum, halkçı Ecevit’in demokrasi anlayışı ‘Pişkinsüt’ tadını kaldıramamıştı.

2001 Nisanındaki DSP Kongresini anımsayanlarınız vardır… Genel başkanlığa aday olan Sema Pişkinsüt, kongre salonuna ancak üstü arandıktan sonra girebilmişti.

Pişkinsüt, tek adamlığa karşıydı. ”DSP tabanının sesidir benim sesim. Bu bir çığlıktır. DSP’de değişime ihtiyaç vardır” diyordu…

Sonuç; adaylık başvurusu reddedildi. Konuşması engellendi. Oğlu tokatlandı…

Pişkinsüt, 47 il gezip, DSP tabanıyla temas ederek ortaya çıkmıştı. Fikri Sağlar, Ardahan, Iğdır, Hakkâri ve Van’a gidip birçok insanla görüşerek… 

Dün, değişime ihtiyaç vardı. Bugün de değişime ihtiyaç var…

İşin en ilginç tarafı ise; tek adamlık eleştirisine verilen ‘sosyal demokrat’ yanıt…  “Partide (her zaman olduğu gibi CHP’de eleştiriler hizipçilik, kavga olarak adlandırılıyor)kavgaya izin vermeyeceğim; edenleri kapının önüne koyacağım”

Bu sözlerin tek adamlıkla falan ne ilgisi var Allah aşkına? Kemal Kılıçdaroğlu ‘aile mirası’ CHP’yi istediği gibi yönetemez mi?

Fikri Sağlar bir de kalkmış “CHP bütün kimliklerden oy almalıdır. Kıyılara sıkışmış bir parti olmaktan çıkmalıdır. CHP içerisinde yurtsever insanlar, solcular olmalı. Bundan sonra bu kucaklamayı genişleteceklerin partisi haline gelmelidir” diyor. Hadi canım sende…

Ne yurtseveri, ne solcusu?

“Ekmek için Ekmeleddin” Daha güzel yarınlar için; Gül. Olmadı Meral Akşener. O da olmazsa bulunur artık daha sağdan, en sağdan ‘sosyal demokrat’.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Cesamin ÖZKAN
 10 Mayıs 2017 Çarşamba 10:35
DSP kongresini hatırlıyoruz. O kongre koalisyonu götürme bitirme amaçlıydı, orada iktdidar gitti, CHP deki bu kongreyide iktidarın gitmesine yorumlamak aklınıza gelmez tabiki. CHP de siyasal devinim yaşanıyor, Türkiye'de siyasal devinim ve dönüşüm güzellikler adına siyasal dünyaya dayatılmış durumdadır. Bunu hiç kimse durduramaz engelleyemez.
 Cesamin ÖZKAN
 10 Mayıs 2017 Çarşamba 10:33
Fikri Sağlar CHP içerisinde en fedakar en etkili çalışan kişilerdendir. Solculuğu yurtseverliğini tartışmak önce düzey ve kriter gerektirir. Kısacası bölünmüş içerisinde sorunlar yaşayan bir CHP, şu anki statik ve etkisiz CHP den daha hayırlıdır çünkü sonucunda daha dinamik bir CHP yi getirir. Şu an CHP de olanlar konusunda en kaygılı ve endişeli olan kimdir derseniz, AKP ve Recep Tayyiptir. Eğer CHP de kapının önüne konulacak kişiler olacaksa Aziz Kocaoğlundan başlanmalıdır. Nedeni açık ve net, hiç bir CHP li partiye sekiz tane kocaman ilçeyi, buna koşut en az altı milletvekilliğini kaybetmemiştir. Yazar çizerler objektif olursa başka tellere bağlı kalem oynatmazlarsa bir iş yapmış olurlar. Aksi durumda gazetecilik yapmış sayılmazlar.
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz