MENÜ
İzmir
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Nereden çıkmış bu kişisel gelişim
Derya AVŞAR
YAZARLAR
25 Temmuz 2014 Cuma

Nereden çıkmış bu kişisel gelişim

NEDEN BAZILARI MUTLU BAZILARI MUTSUZ ya da NEDEN BAZILARI BAŞARIR BAZILARI BAŞARAMAZ  gibi soruların cevaplarını verir kişisel gelişim.
 
İnsanlık var olduğundan bu güne vardır çünkü insanoğlu değişime gelişime muhtaçtır gelişim mutluluk getirir başarı getirir hayati gereksinimdir.
Yüzyıllar öncesine dayanan bir olgudur kişisel gelişim
 
Bunun en güzel örneklerinden biri Yusuf Has Hacibin 1069 yıllında tamamladığı kutadgu bilig (mutluluk bilgisi) adlı yapıtıdır. Kutadgu Bilig her iki dünyada da mutlulağa ulaşmak için insana kılavuzluk edecek nitelikte bir eserdir.buna ek olarak Anadolu nun önde gelen mutasavvıflatından Mevlana Celalleedin Rumi nin Mesnevisi ni örnek verebiliriz.bu gün batının kişisel gelişim alanında uygulamak üzere geliştirdiği bir çok yöntem aslında Mevlana nın bize sunduğu bilgiler içinde zaten yer almaktadır.Mevlanın öğretileri ve bilgeliği günümüzde bir çok yazar,psikoterapist ve kişisel gelişim uzmanına esin kaynağı olmakta,ışık tutmaktadır. 
 
Ve bunlar gibi yüzyıllar öncesine ait daha bir çok eser bulunmaktadır içerdiği bilgilerle kişisel gelişime destek sağlayan.
 
hatta tüm kutsal kitapları da BİRER kişisel gelişim rehberi olarak nitelendirebiliriz.
 
Neden mi ?
 
İman diyerek inanmanın gücünü, yaratıcıdan ve onun yaratımından şüphe etmemeyi, ibadet diyerek, dua diyerek istemenin yolunu göstermeyi, Allah sevgisi Tanrı sevgisi diyerek koşulsuz sevmeyi, kısacası insanlığın huzur ve mutluluğu için gereken tüm erdemi biz insanlara kazandırmak hususunda kılavuzluk etmektir hepsinin ortak amacı.
Bize armağan edilmiş bu hayatı en ihtişamlı haliyle yaşayabilmemiz için önemli ve çok net mesajlar içermektedir tüm kutsal kitaplar  
 
Örneğin
 
KUR’AN-I KERİM in İSRA SURESİNİN
 
"Biz her insanın kaderini,
Kendi çabasına bağlı kıldık..."
 
Diyen bu ayet-i kerimesi
Hayata dair bir çok sorunbun cevabını tek başına verir niteliktedir bana göre.
 
 
 
PEKİ ÜLKEMİZDE NASIL BU KADAR ÖNEM KAZANDI
 
Ülkemiz de yaşanan sosyo-ekonomik gelişmelere paralel olarak özellikle 80'li yılların sonlarına doğru büyük popülerlik kazanmıştır. Arka arkaya yaşanan ekonomik krizlerle birlikte toplumun büyük bir kısmı ruhsal çöküşe uğramış ve bu durumun içinden çıkma çabasına girmiştir. kariyer, başarı, mutluluk, motivasyon ve içsel huzura duyulan gereksinimin hızla artmasıyla birlikte yeniden büyük önem kazanmaya başlamıştır gelişim ve değişim.
 
Zaten her şey her an hızla değişirken, evren sürekli değişirken insan ruhunun yerinde sayması imkansız değil mi? insan ruhu gelişip değişirken de insana bağlı insanın elinde olan her ne varsa olduğu gibi kalması mümkün mü?
 
Toplum olarak Son yıllarda ciddi bir farkındalık aşamasına vardığımızı görüyorum uzun zamandır içsel huzur ve tatmin duygusu arayışındaydık. huzurun maddeden çok maneviyatta olduğunun bilincine vardık HATTA maddeye giden yolun da maneviyattan geçtiğini öğrendik
 
 
VE BİLİYORUZ Kİ İÇİMİZDE NE VARSA DIŞIMIZDA DA O VAR
 
Bu gün kitapçılarda kişisel gelişim kitaplarının en çok satılanlar reyonunda önemli yer ediniyor ve raflarda ön sıraları kaplıyor oluşu ülkemizde gelişime meraklı ve istekli bireylerin çokluğunu gözler önüne seriyor. Bu da toplumumuz açısından oldukça sevindirici tabi.
 
DEMEM O Kİ ;
 
Değişim ve gelişim insanlığın var oluşundan bu güne varlığını sürdüren bir doğa olayıdır.
 
Her şeyin mümkün olduğu bilinciyle kalın...
 
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz