MENÜ
İzmir
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Netameli meseleler 2
Tayfun MARO
YAZARLAR
25 Şubat 2021 Perşembe

Netameli meseleler 2

Kifayetsiz, karaktersiz, ikiyüzlü olmanın getirdiği avantajlarla siyaset yaparak sistemde köşeleri tutmak; vasatlar rejiminde önemlilerin düsturudur.

Sürdürülebilir… Uluslararası sistemin piyasaya sürdüğü bu yeni kavram sol cenahta çabuk benimsendi. “Hem solculuk yap hem sisteme hizmet et” kafasında olanlar için bulunmaz Hint kumaşı…

Sürdürülebilir olan ne? Sistem. Sistem ne? Kapitalizm…

Yeni Dünya düzeninde, deizm dinlerin kâbusu olurken anti otoriter tavır ve anarşi de ideolojileri bitirecek. Bildiklerimizin çoğunu unutmak zorunda kalacağız.

Pandemi sona erdiğinde büyük oyunun fotoğrafı ortaya çıkınca gerçeklerle yüzleşeceğiz. Pandemi sonrasında normal hayata döneceğini düşünenlerin yaşayacağı hayal kırıklığı büyük olacak.

“Yerelleşmenin getirecekleri” dendiğinde nedense aklıma ilk gelen, merkezdeki efendiler ile yereldeki efendiler arasında sıkışıp kalma ihtimali oluyor. Yerelde demokrasinin nasıl işleyeceği çok önemli.

Kılıçdaroğlu, “sağ-sol” ayrımına karşıymış... Asıl muhafazakâr olan CHP imiş…

Asıl muhafazakâr CHP oluyor fakat sağcı olmuyor… Deve desen deve değil, kuş desen kuş değil… Akılını çok fena karıştırmışlar.

Bu şehirde eğitimli insanlar okumayı sevmiyor. Bu nedenle entelektüel hayat tutunamıyor, sanatın, edebiyatın iki yakası bir araya gelmiyor. Şehir vasatlığı seviyor. Başarı için derinlik gerekmiyor. Yaşaması çok kolay bir şehir.

Sistem kuran akıl, kurduğu sistemin altında kaldı. Yönetim yapay zekaya geçtiğinde insanlık durumu iyiye gider mi, orası meçhul. Kaotik bir süreci yönetme yetkinliğine sahip olmak, akıllı sistemleri de aşabilir.

Mevcut siyasal yapılar varlıklarını sorun çözmeye değil, sorunlardan beslenmeye odakladığından, bu kör döğüşü bitmez. Nasıl olsa olan halka oluyor…

AB ile Avrupa’yı birbirinden ayrı görmek fikrini tartışmak lazım. Ruslar bu politikayı başarıyla sürdürüyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz