MENÜ
İzmir
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Öğretmen kariyer fuarı
Oya DEMİR
YAZARLAR
10 Ocak 2020 Cuma

Öğretmen kariyer fuarı

"Gideceğiniz yeri bilmiyorsanız vardığınız yerin önemi yoktur." (Peter Drucker)

Mühendislikten edebiyata, müzikten kişisel gelişime, teknolojiden resime, tıptan iletişime kadar birbirinden pek çok alanda herşeyden daha önemli iki konu çoğu zaman sanırım hepimizi meşgul ediyor. Birincisi eğitim, ikincisi kariyer…

Diğer yandan; anaokulundan itibaren ailelerin en büyük sorunu çocuklarına iyi bir eğitim aldırmak. İyi bir eğitimin temeli ise iyi bir öğretmen…Kriterler belirliyor, araştırmalar yapıyor, stratejiler belirliyoruz. 

Tek bir şey istiyoruz : İyi, kaliteli, geleceğe hazırlayan bir eğitim ve bunu sağlayacak öğretmen… Veliler istiyor, okul kurucuları, işverenler istiyor, Milli Eğitim Bakanlığı istiyor… Üniversiteler kendilerine gelecek öğrencilerin hazır olmasını istiyor… 

Peki, öğretmenler ne istiyor? Onlar için kim, hangi kurum, nasıl bir hazırlık yapıyor? Binlerce öğretmen atanmayı beklerken, günden güne her yere özel okullar açılırken, rekabet artarken, kocaman bir sektör yanıbaşımızda günden güne büyürken, bütün bir sistemin en önemli yapı taşı öğretmenler ne istiyor? 

Mesleki ve kişisel gelişim? Kendini ifade edebilecekleri bir ortam? Sürdürülebilir bir kariyer planlaması? Liyakatlı performans değerlendirmesi? Güvenli ve sürekli sosyal haklar? 

Bütün saydıklarımıza bir öğretmenin ya da bir öğretmen adayının ulaşabilmesi, kendini geliştirirken kurumunu geliştirmesi, geleceğin bireylerini yetiştirebilmesi ise; ancak ve ancak doğru bir kariyer planlaması ile mümkün olabilir mi?

Rekabetin arttığı, beklentilerin yükseldiği eğitim sektöründe öğretmenler ile kurumların bir araya gelmesi ve farklı bakış açılarını görmeleri, karşılıklı birbirlerini doğru anlamaları oldukça önemli değil mi? 

Bu amaçla, Türkiye’de ilk defa Yenilikçi Eğitim Geliştirme Araştırma Merkezi (YEGAM) Ana Sponsorluğunda, EKET Fuarcılık organizasyonu ile 11-12 Ocak 2020 tarihinde İstanbul Kongre Merkezi’nde Öğretmen Kariyer Fuarı düzenleniyor. 

Üniversitelerin eğitim bilimleri fakültelerinde ve/veya farklı fakültelerde eğitim aldıktan sonra pedagojik formasyon eğitimini tamamlamış öğretmen ve öğretmen adaylarını eğitim kurumlarıyla bir araya getirecek fuar aynı zamanda birbirinden etkileyici konuşmacıları, etkinlikleri, atölye çalışmalarını ve araştırmaları sektörle buluşturacak. 

Öğretmen adayları, deneyimli öğretmenler ve eğitim sektöründe kariyer yapan uzman ve çalışanlar, okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarıyla buluşacak. Mülakatlar yapabilecekler ve öz geçmişlerini paylaşabilecekler. Fuarda okullar hakkında daha fazla bilgi edinme şansı olacak. Öğretmenler kurumlara kendilerini ifade edebilecekler. Aynı zamanda kurumlarda kendi kurum kültürlerine uygun öğretmen ve öğretmen adaylarıyla bir araya gelebilecekler. 

Pek çok açıdan sektör adına daha da önemlisi gelecek adına oldukça önemli bir adım olduğuna inandığım Öğretmen Kariyer Fuarı ana sponsoru YEGAM; eğitim kurumlarının kalite standartlarının belirlenmesi, uygulanması ve geliştirilmesi amacıyla kurulmuş bir eğitim, gelişim ve kalite merkezi olarak sektörün en önemli sorununa ciddi bir çözüm getiriyor, yol gösteriyor. 

Eğitim sektöründe sürdürülebilirliğin anahtarı öğretmenlerin ve kurumlar ancak gerçek bir yol arkadaşlığı yapabildikleri ve ancak birlikte gelişme ve öğrenme süreci yaşamayı başardıklarında gerçek başarıya ulaşabileceklerdir. 

Bu ana fikrinden yola çıkarsak; Türkiye’de ilk defa düzenlenen ve en ince ayrıntısına kadar bütün detayların titizlikle planlandığı Öğretmen Kariyer Fuarı’nın çok önemli bu amaca doğrudan hizmet edeceği kaçınılmaz bir gerçektir. Umarım zaman içinde farklı illerde ve farklı bölgelerde gerçekleşir ve amacına ulaşır…

11-12 Ocak 2020 tarihinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek Öğretmen Kariyer Fuarı’na katılmak isterseniz detaylı bilgiye https://ogretmenkariyerfuari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz