MENÜ
İzmir 12°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Selin Hanım’ın çıkışı!
Fatih YAPAR
YAZARLAR
5 Aralık 2018 Çarşamba

Selin Hanım’ın çıkışı!

Uzun süredir ortalıkta yoktu!

Ara sıra ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar ile ilgili basın açıklamaları yapıyor, onu da bülten olarak geçiyordu.

En son 16 Kasım’da yaptığı açıklamada, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın bütçesini eleştirerek ülkedeki “araştırmacı” kadrosunun yetersizliğini gündeme getirdi.

Ardından bir gazeteye yaptığı açıklamada ise, “Türkiye’yi yıkan anlayış Türkiye’nin başkenti Ankara'da saray tarafından inşa edildi. Enflasyonla mücadele adına halkın üzerine zabıta salınıyor. Peki doğalgaza, elektriğe, bu üreticinin ithal girdilerine zammı kim yaptı? Saraya zabıta gitti mi? Asıl zabıtanın saraya gitmesi gerekiyor”  ifadelerini kullandı.

CHP’nin İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke’den bahsediyorum.

Ekonomi alanının uzmanı, mali konuların bilirkişisi ünvanıyla CHP kadrolarında kendisine yer bulan ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kısa sürede “gözdesi” haline gelerek parti sözcülüğüne getirilen Böke’nin sonradan “çöküşünü” ve “ivme düşüşünü” anlatmaya gerek yok.

Bir dönem Kılıçdaroğlu sonrasında “genel başkan” olarak tarif edilen Böke’nin siyasi kimliği zamanla parti içi muhalefete dönüştü. Son olarak, “olağanüstü kurultay” çağrısı ve değişim talebiyle açıklamalar yaptı.

O dönem, bugün hazırlığı yapılan yerel seçim sürecini kast ederek, “Aynı siyasi anlayışı, aynı iş yapma biçimini, aynı yönetim anlayışını sürdürsek başarısız olacağımız neredeyse artık garanti haline gelmiş vaziyette. Bu siyaset ve yönetim biçimi ülkedeki umutsuzluğu büyüten bir unsura dönüşmüş durumda. Bilakis yerel seçimlerde de başarı sağlamak için bu değişime ihtiyaç var. Yerel seçimlerde başarıyı getirecek olan da yeniden toplumla bizi bir araya getirecek, halkın ihtiyaçlarını okuyup buna karşılık verecek olan ama önemlisi yitirilen umudu yeniden yeşertecek bir şeyler yapmak gerekiyor” demişti.

Yani o da “köklü değişimden” yana tavır aldı!

Gelelim aradan geçen zamanda yaşananlara… Uzun süredir kente bile uğramayan Böke’nin CHP İl Başkanlığı’nda yaptığı “ekonomi” kapsamlı toplantıdaki sözleri bir hayli ilginç. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığına sıcak yaklaşan Böke, kendisine yöneltilen soruya, “Ben CHP’nin eşitlik, özgürlük, demokrasi, laiklik, barış değerleriyle siyasetin büyütülmesi ve Türkiye gerçekliğine dönüşmesi için elimden geleni her zaman yaptım, yapmaya da devam edeceğim. Bunun için de çalışan herkesle birlikte bunu bir Türkiye hikayesine dönüştürmek için hangi noktada ne yapmam gerekiyorsa yapıyorum. İzmir ile beraber yol yürüdüm, yürümeye de devam edeceğim” yanıtını verdi.

Bu sözler, AK Parti’nin İzmir adayı olarak gösterdiği ekonomi eski Bakanı ve Denizli eski Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi’nin karşısında yer almak isteyen bir “rakip” edasını taşıyordu.

Bir dönem yaptığı açıklamalarla tartışmalara neden olan Böke’nin hafızalara kazınan çok önemli sözleri var. Bunların en başında HDP ve PKK’ya yönelik sözleri yer alıyor. Böke’nin, o dönem yalanladığı “PKK ile masaya oturma” söylemi üzerinden başlayan tartışmalar halen daha tazeliğini koruyor. Yine, Suriye meselesinde PYD ile görüşme konusu gündeme geldiğinde, “Ne ben ne arkadaşlarım bir yapının terör örgütü olup olmadığına dair bir değerlendirme yapacak istihbari bilgiye ve kurumsal yapıya sahip değiliz” demişti.

Gelelim diğer bir konuya!

Parti kongresine katılmak için İzmir’e gelen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan Pazar günü önemli bir açıklama yaptı.  Yerel seçime yönelik CHP-HDP İttifakı söylemlerine destek niteliği taşıyan sözler bir hayli ilginçti. Buldan, “İzmir’de HDP olarak ortak bir aday çıkarmanın yöntemlerini arıyoruz. Bir güç birliğine ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Ama bunu demokratik ilkelerimizden vazgeçmeden, herkesin istediği, benimsediği, ‘ortak adayımdır’ dediği kişiyi hep birlikte bularak yapacağız. Bunu başarabilirsek AKP-MHP faşist zihniyetini bu güç birliğiyle devireceğiz. Güç birliğiyle İzmir’de de İzmir halkının istediği bir adayla seçim yarışına gireceğiz” dedi.

“İki konunun birbiriyle ne alakası var?” diyebilirsiniz!

Ama MHP ile AK Parti’nin ittifak yaptığı bir ortamda;

CHP ile İYİ Parti’nin pürüzleri aşmaya çalıştığı şu günlerde, HDP’nin büyük şehirlerdeki potansiyelini yok saymamak gerekiyor. İstanbul ve Ankara gibi iller başta olmak üzere İzmir’de de iki milletvekiliyle sahada olan HDP, 24 Haziran'da aldığı CHP oylarının borcunu “yerelde” ödemek ister mi?

Bu isim kim olursa uzlaşılır?

İşte burada İzmir’de şimdiye kadar ortaya çıkan potansiyel adaylara bakmak gerekiyor. HDP, bana göre Böke gibi bir ismin adaylığında CHP’ye açık ve net destek verir!

Peki CHP böyle durumda zaten “güçlü olduğu” İzmir’de ne yapar?

O’nu da zaman gösterecek…

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Obi
 7 Aralık 2018 Cuma 07:43
Chp İzmir''de kaybetmek için elinden geleni yapıyor.. Selin Sayek Böke ne yapmış?? İzmir''de ne yapmış?? Nerden çıkıyo böyle isimler??
 Zafer
 6 Aralık 2018 Perşembe 13:20
hdp-pkk diye ayrım yapmam. akp'ye asla oy vermedim vermeyi de düşünmem. Ama kalkıp bu pkk ile işbirliği, yok ortak aday çıkaralım, yok anlaşalım gibi işleri "hdp borç ödüyor" diye mi masumlaştıracağız? Ne borcu ödemesi, zaten kazanamayacağı yere pkk isteklerini yaptırabileceği aday üzerinde anlaşmak, pkk ile anlaşmak!!! Bu borç ödemek mi????
 KAZİM EMİR
 6 Aralık 2018 Perşembe 10:20
GAVUR İZMİRE YAKIŞIR HEMDE HASI OLUR
 Özkan
 6 Aralık 2018 Perşembe 07:44
Basından "CHP İstanbul İl Başkanlığı bir süredir İstanbul'un değişik yerlerinde 'nasıl bir belediye başkanı' sorusunu içeren araştırmalar yaparak “ideal belediye başkanı profili”ni şöyle ortaya çıkarmış. -Yerel Yönetimlerden gelsin, yerel sorunları bilen ve çözüm odaklı yaklaşan biri olsun (Belediyeci olsun) -İstanbul'daki belediye başkanlarından biri olsun. (Başka ilden gelmesin) -CHP teşkilatından olsun. -Orta yaş(45) ve/ya biraz üstü olsun (Genç ve deneyimsiz olmasın) -Erkek olsun (Katılımcıların yüzde 55-60'ı bu yanıtı vermiş) -Yeni bir isim olsun, bagajı olmasın, en ufak bir şaibeye yer bırakmasın. (Taze kan olsun) -İnançlara saygılı olsun. -Yönetici özelliklerine sahip, hikayesi olan bir isim olsun. Projeleri ve vizyonu ile gelsin. ' İzmir' e gelirsek Odun mu arıyoruz.!
 Lombak
 6 Aralık 2018 Perşembe 01:36
Bu arada katılıyorum derken gürkana dedim. Özgür Özel''in herkesle ittifak yaparız derken hdpkkyı da dahil etmesi herşeyi bitirdi zaten. Geçmiş olsun.
 Özkan
 5 Aralık 2018 Çarşamba 21:01
Ah! Sn.Aziz Kocaoğlu keşke İzmir BŞB Başkanlığına aday olmayacağını 24 Haziran seçimlerinden önce bizlerle paylaş saydın da yerlisi , ithaliyle bu arkadaşlar milletvekili seçilmeseydi diğer kıymetli insanlar bizleri temsil etseydi Büyük Atatürk'ün yüce millet meclisinde .Şimdi İzmir milletvekili seçilen bu arkadaşlar BŞB Başkanlığına hazırlan salardı o zaman takdir ederdik duruşlarını .İzmir Büyük Şehir Belediyesi Başkanlığı için milletvekilliğinden bile vazgeçmenin ne kıymetli harbiyesi varmış da bizler çözememişiz.
 REİS
 5 Aralık 2018 Çarşamba 20:25
HDPKK lı doğru demiş,burjuvaların yaşadığı ATATÜRKÇÜ bölgelerde çıkardığı oyu güvenerek konuşuyor..
 Lombak
 5 Aralık 2018 Çarşamba 20:11
Yani. Katılıyorum. Yeni bir çok proje üretebilmeli yeni aday.
 İzmirli
 5 Aralık 2018 Çarşamba 19:07
Selin böke aday olursa oy vermeyeceğiz
 Sedat
 5 Aralık 2018 Çarşamba 18:06
Selin Sayek Böke ben aday adayıyım derse o konu kapanır ve adaylaşır.
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz