MENÜ
İzmir 15°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Şengül’ün listesi
Fatih YAPAR
YAZARLAR
30 Nisan 2018 Pazartesi

Şengül’ün listesi

Malum ülkemizin gündemi  “erkene” alınan olağanüstü bir genel seçim…

Bir yanda Cumhurbaşkanı adaylarını belirleme süreci yaşanırken diğer yanda kantara çıkacak milletvekillerinin listesi yapılıyor.

Tabi ki seçim erken olunca partilerdeki “önseçim” ya da “temayül” gibi üyelerin, delegelerin yani parti teşkilatlarının görüşlerinin alındığı süreçler yaşanmıyor. Yaşananların da göstermelik olacağı aşikar.

Erken seçimin genel başkanlara, irade sahiplerine önemli avantajları var. Çünkü önümüzde 2019’un Mart’ında yapılacak bir yerel seçim süreci bulunuyor. İrade, “ya yerelde aday ol, ya da genelde seni tercih edeyim” diyerek talepleri eleme şansına sahip oldu. Bu da yarışı biraz olsun rahatlattı. Süreç hızlı ilerlediği için kamuda görev yapan bürokratlar da önlerini göremediğinden hayallerini ötelemek zorunda kaldılar. İstifaların oranları, sayıları zaten durumu da özetliyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimi için MHP ile “ittifak yapan” AK Parti seçim startını İzmir’den verdi. Buna birçok anlam yüklenebilir. Ülkenin son başbakanı Binali Yıldırım’ın İzmir milletvekilliğinin kampanyanın kentten başlamasında etken olduğunu düşünüyorum.

Gelelim Erdoğan’ın mesajlarına…

Cumhurbaşkanının karşılama ve salondaki coşkudan memnun kaldığı her halinden belliydi. Özellikle salonda bulunan herkesle iletişim kurmaya gayret gösterdi. Ana kademe, kadın ve gençlik kolları yönetimlerini ayağa kaldırdı, gençlerin performansından özellikle memnun olduğunu vurguladı. Partinin yeni Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Kadir İnan’ın tablo üzerine Erdoğan’a “RTE” yazdırması da gençlik kolları için unutulmaz bir anı oldu.

Erdoğan’ın dışarıda bekleyen kitleye verdiği mesajlar İzmir’den aday olan Urfalı sanatçı İbrahim Tatlıses’in, “doğalgaz anısına” kurban gitse de kentten beklenti asıl İzmir Ticaret Odası’nda kendisini gösterdi. Malum, odanın 25 yıllık başkanı Ekrem Demirtaş’ın bir gece ansızın yarıştan çekilmesiyle farklı boyut kazanan seçimleri,  geçtiğimiz haftalarda Mahmut Özgener kazanmıştı. Erdoğan, Başbakan Yıldırım’ı da yanına alarak odayı ziyaret etti. Odayı ziyaret eden “üçüncü” cumhurbaşkanı unvanını Atatürk ve Özal’dan sonra almış oldu.

Tabi ki orada önemli mesajlar vardı. Erdoğan, İzmirlilerden kendisine destek olmasını istedi. EXPO sürecinde kenti dünya markası yapmak için gayret gösterdiklerini anlattı. İzmir iş dünyası ve STK’lara değişimin ve dönüşümün başlamasındaki rollerini hatırlattı.

Ve şöyle dedi: “Bakanlar Kurulumuzdaki en becerikli, en üretken, en pratik bakanımızı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı ve milletvekili olarak İzmir'e gönderdik. İzmir, kendisinin hizmetine talip olmayınca biz de Binali Bey'i başbakan olarak Türkiye'nin hizmetine verdik. Verdiğimiz tüm desteğe rağmen İzmir, hala patinaj yapıyorsa hep birlikte üzerinde durup düşünmemiz lazım. Burada sizlerin huzurunda İzmir'e diyoruz ki gelin, bir defa bu düzeni değiştirelim. Farklılıkları çekişme değil, zenginlik unsuru haline getirerek İzmir'i aritmetik bile değil, şöyle geometrik bir büyüme sürecine sokalım. Gelin, İzmir'i şaha kaldıralım. İzmir, hiç kimsenin, hiçbir siyasi anlayışın ideolojik saplantılarına kurban edilemeyecek kadar önemli, büyük bir şehirdir. Tek sorun, İzmir'in bu önemini İzmir'deki bazı kesimlerin anlayamamış olmasıdır”…

Tabi ki, Cumhurbaşkanı ve Başbakanın açıklamalarını, seçim startının kentten verilişini, ziyaretleri ve kamuoyuna yansıyanları İzmir nasıl karşılıyor onu 25 Haziran akşamı göreceğiz. Bir partinin başarılı olması vitrine çıkan isimler kadar teşkilatlarının çalışmalarıyla mümkündür. Bunu siyaset yapan herkes çok iyi bilir.

Partide uzun yıllar yöneticilik yapan İl Başkanı Aydın Şengül bir dönem milletvekilliğinin ardından yeniden teşkilatın başına getirildi. Erdoğan’ı memnun eden karşılama ve organizasyona imza atan Şengül’ün çalışma ekibine de önemli görevler düşüyor. Çünkü önlerinde erken genel seçim ve hazırlıkları şimdiden başlayan bir yerel seçim var.

Listeye şöyle bir bakıldığında deneyimli isimler dikkat çekiyor. Şengül’ün hemen Seçim Koordinasyon Başkanlığı’na (SKM) atadığı Bornova eski İlçe Başkanı Hüseyin Özkan,  Denizcilik Müsteşarlığı eski Ege Bölge Müdürü Nihat Baç, Foça eski İlçe Başkanı Kadir Özgirgin, Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Tanfer Kemerli,  Urla eski İlçe Başkanı Tarkan Bakırlı, Ege İhracatçı Birlikleri Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak,  Selçuk İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen gibi aktörler bulunuyor. Eski yönetimden Mirhan Bedir, Emrun Sulayıcı, Fırat Eroğlu, Bora Ersan, Ali Gönen, Ahmet Şimşek, Gülşen Gezici gibi isimleri de koruyan Şengül’ün listesinde MHP-AK Parti Cumhur ittifakı da yansımış görünüyor. MHP’de uzun yıllar il başkan yardımcılığı yapan Ali Onar ve Bayraklı eski İlçe Başkanı Mustafa Kandil de yeni ekipte bulunuyor.  Ömer Az, Selman Günaydın, Dilaver Kişili, Hakan Yıldız, Aykut Dikencik gibi teşkilatı yakından isimleri de bir kenara not etmek gerekiyor.

Şengül listede milletvekilleri kontenjanlarını da dengeli dağıtmış durumda. Listeye genel olarak bakıldığında teşkilat kökenli birçok ismin yanı sıra milletvekillerinin birlikte siyaset yaptığı kişiler de dikkat çekiyor.

Kısaca yeni ekibin omuzlarındaki yük büyük.

Sorumlulukları da fazla!

Mevcudu korumak bir yana başarı sağlayamadıkları anda “değişimin” bir anlamı kalmayacaktır.

Peki kıstas?

O’nu da sandık gösterecek…

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Uğur
 1 Mayıs 2018 Salı 17:49
İnciraltı planını seçimden önce bekliyoruz, sözler tutulursa İnciraltı hükümetimize desteğini ve güvenini sürdürecektir.
 Ali
 1 Mayıs 2018 Salı 10:14
Selçuklu,kardeşimizin yazısı her şeyi açıklamış.ellerine sağlık
 Hakan
 1 Mayıs 2018 Salı 10:08
Fatih bey, Ege Üniversitesi rektörü Tayyibi karşılamaya 300 tane Dekan, Akademisyen, Müdür ve Personeli zorla götürdü. Otobüslere binerken TC kimlik nolu yoklama, dönüşte yine aynı yöntemle yoklama yaptı, ve orada pankart açtırdı. Bu insanlara karşılamaya gidecekleri söylenmedi, hepsi Üniversite de toplantı var diye çağrıldı. Lütfen bunun üzerine gidin !
 Selçuklu
 30 Nisan 2018 Pazartesi 19:52
Tespite katılmıyorum. Kendi ilçelerinde kendi partilisinden güvenoyu alamamış isimler koca kentte ne yapabilir? Partisinde referansı yetmezken teşkilata fayda saglayabilirmi. Belliki vekillerin baskısıyla kurulmuş bir yönetim bu. Vebalide Atilla Kayaya sorulmalı.
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz