MENÜ
İzmir 10°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sevgililer; hediye için 'YABAN EVLAT' süper olur
Ahmet Aydın AKANSU
YAZARLAR
9 Şubat 2018 Cuma

Sevgililer; hediye için 'YABAN EVLAT' süper olur

14 Şubat'ta dünyada “Sevgililer Günü” kutlanacak. Delikanlılık yıllarımda özel günlerin yapılmasına çok kızardım. Hediye alacak param olmadığından. Şimdi pek çok nedenden dolayı destekliyorum. Sevgiler günü nedeniyle ekonomi canlanacak, iş istihdamı artacak (İşsiz kişilerin yüzü gülecek) bu bakımdan çok iyi ancak aşırı tüketim ve gereksiz alış verişler nedeniyle hiç de içime sinmiyor. Çünkü küresel ısınmanın yani dünyanın aşırı ısınmasında (karbon salınımı bakımından) aşırı ve gereksiz tüketimin çok zararları var. Bilim adamları mevsimlerin değişmesine, kuraklığın yaşanmasına, bitki ve hayvan türlerin yok olmasına neden olan küresel ısınmanın yüzde 99 İNSAN’lardan kaynaklandığına dikkat çekiyorlar.

Sevgililere hediye konusunda önerim var 

Sevgililer günün kutlanmasını, sevgililerin biraraya gelmesini, birbirlerine aşklarını fısıldamalarını sonuna kadar destekliyorum. Hediye konusunda çok daha yararlı şeyler yapabilirler. Bakın Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) Türkiye Şubesi, 14 Şubat Sevgililer Gününe özel nesli tehlikede olan yaban hayvanları için “evlat edinme” kampanyası başlatmış. Saz kedisi, yunus, deniz kaplumbağası, orfoz, turna, kaplan, kutup ayısı, panda, orangutan kampanya dahilinde evlat edinilebiliyor. İnternetten Dünya Doğayı Koruma Vakfı sitesine girerek belirtilen hesaba hangi hayvan için olduğunu seçerek bağış yapabilirsiniz. WWF Türkiye, bu gelirleri türlere yönelik doğal yaşam alanlarında, popülasyon belirleme, araştırma ve izleme çalışmalarında kullanıyor. Yerel sivil toplum kuruluşlarının doğa koruma projelerine hibe ve tecrübe desteği sağlayıp farkındalık da sağlıyor. Evlat edinen kişi veya kuruluşlar, proje alanlarında yapılacak gözlemlere katılabiliyor.   

İnsan yaşamı için biyolojik çeşitlilik çok önemli

İnsanlar, tarım ve teknolojide sahip olduğu bugünkü seviyeye, biyolojik çeşitlilik ve zenginlik sayesinde ulaşmıştır. Biyolojik çeşitliliğin ve ekosistemlerin sağladığı faydalar insan hayatının devamı için çok gerekli. Biyolojik çeşitliliği oluşturan bitki ve hayvan türleri tarım, eczacılık, tıp, hayvancılık, ormancılık, balıkçılık ve sanayi alanlarında, temiz su ve hava sağlanmasında kullanılırlar. Biyolojik çeşitliliği oluşturan bitki ve hayvan türlerinin sayısının ve çeşitliliğinin fazla olması, o ülkeye ekonomik kazanç sağlar. Biyolojik çeşitlilik, ekosistemleri dengede tutar, gezegeni yaşanabilir hale getirir, insanların sağlığını, çevreyi ve ekosistemleri destekler. Sağlı bir yaşam sürmek istiyorsanız

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz