MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Soyer’in İzmir aşkı!
Fatih YAPAR
YAZARLAR
27 Şubat 2019 Çarşamba

Soyer’in İzmir aşkı!

“Aşkla İzmir” diyerek çıktığı Büyükşehir Belediye Başkanlığı yolculuğunda partinin “Mart’ın Sonu Bahar” sloganını da ekleyerek projelerini tanıttı. Baharı müjdeleyen “Cemre” vurgusu yaparak İzmir’e üç cemre yani proje demetini parçalar halinde sıralayacağını ifade etti.  Önce havaya, sonra suya ardından toprağa düşen cemreyi betimleyerek “İzmir’in havasına, suyuna, toprağına sahip çıkmaya geliyoruz” dedi.

CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer projelerini tanıttı!

İlk cemrede yani ilk proje demetinde 11 ana başlık altında 100 adet söylem ve proje yer alıyor. Soyer bu rakamı da planlayarak Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı Ulusal Kurtuluş Mücadelesi’nin 100. yılına uygun hale getirip uyarlamış.  Seçimi kazanır ve başkanlık koltuğuna oturursa ilk görev döneminin sonu 2023 yılı da Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıldönümüne denk gelecek.

Kısacası 100 numaraya atış ve vurgu yapan Soyer’in sunumu gayet akıcı ve anlaşılırdı. Her nedense belediye başkan adaylarından böyle dönemlerde “çılgın projeler” beklenir. Soyer’in gelecek iki cemresinde “çıldırtacak” proje var mı bilinmez ama büyük bölümünün ayakları yere basan, mantıklı, gerçekleşebilir çalışmalar olduğu gerçek.

Her kim akıl ettiyse sunumda en dikkat çeken bölüm ise “kurumsallığın devamı” olgusuna vurgu yapılması. Çünkü kentin yürüyen metro ve raylı sistem projeleri dışında alt-üst yapı işleri, sosyal ve sanata dair birçok projesi bulunuyor.  Sahaya çıktığı günden itibaren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile söylemleri üzerinden karşı karşıya getirilmeye çalışılan Soyer’in sunumdaki “devamlılık” vurgusu Kocaoğlu’nun ismini hiç anmasa da yine de çok önemliydi.

Sosyal projeler içinde yer alan “süt kuzusunun devamı, kooperatiflere desteğin sürdürülmesi, meslek fabrikasının geliştirilmesi”, Demokrasi projeleri içinde yer alan “kent konseylerinin desteklenmesi”, kentin planlanması projeleri arasında yer alan “kentsel dönüşümün devamı, planlama ve imar çalışmaları”,  ulaşım projeleri arasında yer alan “metro, tramvay projelerinin sürdürülmesi, yol ve alt-üst geçit projeleri, tam adaptif akıllı trafik sistemi, elektrikli otobüs, gemi ve yolcu vapurlarının arttırılması, iskelelerin yenilenmesi”, doğa ve çevre projeleri arasında bulunan “körfez dönüşüm, yeşil alan, katık atık bertaraf tesisi çalışması” gibi işler sadece bunlardan birkaç tanesi…

Ayakları yere basan ve gerçekleşme ihtimali yüksek olan projeler demetinde gerçek olan şu ki “kesinlikle yapılamaz” denilebilecek bir tane bile iş yok!

Hal böyle iken ortada kampanya başladığı günden itibaren devam eden garip bir durum var. O da ne biliyor musunuz? Sayın Soyer’in 15 yıldır görevde olan Aziz Kocaoğlu’nu “ima yollu” da olsa eleştirmesi. Mesele o kadar ciddi boyuta doğru ilerliyor ki AK Parti’nin seçim kampanyasına malzeme bile oldu. Soyer’in bunu, “bilinçli-planlı ve organize bir şekilde yaptığına” ihtimal vermiyorum. Çünkü Seferihisar’daki aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşma içinde kendisi 10 yıldır ilçeyi yönetiyor olmasına rağmen, “Seferihisar çukurlu, düzensiz yollardan kurtulacak, asfalta kavuşacak” ifadeleri var. Siyaseti yapanların da takip edenlerin de anlamlandıramadığı bir “psikolojik durum” herkesin malumu.

“Körfez Kokuyor”

“İzmir’i kapalı kapılar ardında yönetmeyeceğiz”

“İzmir’in kalp masajına, tıkanık damarlarının açılmasına ihtiyaç var”

“İzmir’in içinde bulunduğu durum takdiri ilahi değil takdiri idaridir”

Gibi söylemleri saymıyorum bile…

Sanıyorum kampanyayı yönetenlerin biraz da bu konuya çalışması gerekecek!

Aday belirleme süreci ve meclis üyeleri listelerinin tespiti nedeniyle yorgun düşen parti örgütünün de kısa sürede toparlanması gerekiyor. Burada en büyük görev İl Başkanı Deniz Yücel’in olacak. Soğukkanlı, duygularını saklayarak, sessiz bir şekilde süreci yürüten Yücel’in 2014 sürecinin İl Başkanı Ali Engin’e göre daha az yıprandığı bir gerçek!

Bu arada, genel merkezin yakın zamanda İzmir’e “özel ekipler” göndereceği bilgisi var. Kampanyaya destek verecek ekip bu süreçte aktif rol alacak. Krizli, sancılı yerler için tercih edilen bu yöntem Ankara’nın da kente bakışını yansıtmaya yetiyor.

Ne diyelim İzmir için hayırlısı neyse o olsun…

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 sezarın hakkı sezara
 2 Mart 2019 Cumartesi 14:18
Adam hala anlamadınız mı? demiş! siz hala AKP nin bu ülkeyi ne hale soktugunu. kürt,türk,çerkez,alevi,laz artık aklına ne gelirse hepimizi nasıl ayrıştırdıgını. bölünmeye dogru sürükledigini anlamadınızmı? 17 senedir bu ülke böyle yönetilmez. eninde sonunda patlar. inşaat bir balondur dediğimizde haklı oldugumuzu hala anlamadınızmı? bunlara baglı olarak ekonomi çökme eşiğinde . insanlar geçinemiyor. tanzim kuyrukları yaptılar ülke 40 yıl geriye gitti. buadamlar başarısız bunu hala anlamadınızmı? kalitesiz egitim ve kötü saglık polikası çocuklarımızı ve yaşlılarımızı perişan etti bua damlar iyi niyetli değil! hala anlamadınızmı ? Bazı insanlar yıllar evvel FETÖ dediler. fettuh gülen ile çok yakınlaşıyorsunuz dikkat edin dediler. onlar ise "kandırıldık "dedi. asıl kanırılan sizsiniz hala anlamadınız mı? Oslo da teröristlerin elebaşları ile görüştüler.Haburdan davul zurna ile geçirdiler. T.C tarihinde ilk kez devlet teröristlere karşı silah bıraktı. bunun karşılıgında teröristler tüneller kazıp şehir savaşına hazırlandılar. şimdi kim iş birliği yapmış. kim yapmamış hala anlamıyormusunuz? Bizler bunalrın olacagını öngrdük sizlere anlattık inanmadınız. şimdi ülkeyi daha karanlık günlerin bekledigini anlatmaya çalışıyoruz hala anlamadınızmı? anlamayacakmısınız?
 HALA ANLAMADINIZMI YA CEVAP..
 1 Mart 2019 Cuma 13:54
Kardeşim ne çabuk unuttun, Cumhur İttifakının mecliste HDPPKK dediğin ile yaptığı ANDIMIZ oylamasındaki büyük ittifakı.. hep birlikte "türkümi doğruyum" demeye HAYIR dediler.. neede bu Cumhur İttifakının MİLLİĞİ VE Söylediklerinde ki samimiyet??
 Hâlâ anlamadınız mı?
 28 Şubat 2019 Perşembe 09:47
En büyük proje hdpkk ile ittifak. CHP''nin içini değerlerini içeriden boşalttılar. Sadece adı CHP kaldı. Gözümüz aydın....
 Partili
 28 Şubat 2019 Perşembe 09:14
Daha seçilmeden BABALAR gibi satmayı düşünen birinden İZMİR e hayır gelmez....
 Erdal
 28 Şubat 2019 Perşembe 07:56
Istemiyorum bu soyeri.bence şanslı.başka adam mi yoktu şaibeli birisini aday yaptılar. Nasılsa garanti diye mi? Yeter artık Kendi adıma oy yok
 İZMİR Lİ
 27 Şubat 2019 Çarşamba 22:37
Halkı seçilen yönetecek SOYER Başkan halkla yönetecek danışmanlar engeli artık yokkk oh beeee
 Vatandaş
 27 Şubat 2019 Çarşamba 22:10
Atış serbest :) herhalde ayağı yere değmeyen vaad yok nedeni aziz abinin başlattığı projeler çoğu...fakat kırgınlıklar o kadar büyük ki aziz abide toplayamıyor...senaryonun sonuna usta yönetmenleri bile şaşıracak...çünkü çoğunluk durumundaki kırgın grupla çok agır bir tokata hazırlanıyorlar
 Ne fark eder
 27 Şubat 2019 Çarşamba 21:21
Öyle de kazanacak böyle de ne fark eder ki ne söylediği. Proje çılgınmış ayakları yere basarmış... Bu kentte nüfusun büyük kısmı kıyılarda mavişehir, narlıdere vs. Onlar için de projenin, adayın, söylemlerin bir önemi yok. AKP karşısında görünen kimse o seçildi yine aynısı olacak. Bu gerçeğin herkes farkında herhalde.
 Mustafa hayrullah
 27 Şubat 2019 Çarşamba 21:16
Benim gördüğüm sanki t Soyer son on gün adaylığı belli olmuş gibi davranıyor. Bu hava kötü bir hava bu havayı dağıtamazsak dünyanın en önemli projelerini dile getirsek bile bir anlamı yok. Basın da çılgın proje diye yer aldı çocuk köyü arkasından İzmir’in zenginleri de metroya İzbaş a tramvaya binecek denildi bunlar hepimizde umutsuzluk doğuran söylemler bunun için açıklanan Her proje ayakları yere basmalı yoksa ciddi güven kaybına yol açar biz tunç Soyer güveniyoruz, güvenmek istiyoruz sanırım arka planda ki kadronun bilinçaltında aziz fobisi Hala giderilememiş sıkıntı buradan kaynaklanıyor gibi
 gürkan
 27 Şubat 2019 Çarşamba 18:22
Soyer'in açıkladığı projelerden bana göre en etkileyici olanı Yeşildere Yeşil Vadi Projesiydi. Diğer projeler zaten Başkan Kocaoğlu'nun başlattığı ya da yapmak istediği projeler. Soyer 1 Nisan'dan sonra bu "yeşil" projeler için hemen işe başlamalı.
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz