MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tam bir şahindi Şahin...
Kemal ANADOL
YAZARLAR
22 Eylül 2021 Çarşamba

Tam bir şahindi Şahin...

Tam bir şahindi Şahin!

Okuduğu okulun, icra ettiği mesleğin, üye olduğu spor kulübünün, kayıtlı olduğu partinin, milletvekilliği yaptığı parlamentonun ve vatandaşlığıyla onur duyduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin Şahiniydi…

Özetle O mahallesinin şahiniydi. Türk Eğitim Derneğinin, Türkiye Barolar Birliği’nin, Fenerbahçe Spor Kulübünün, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin…

Bazılarına göre itici bir benzetmedir şahinlik. Oyun bozucu olmayacaksın, uzlaşmacı, ödün vermeye açık bir görüntü vereceksin. Daha da ötesi bu davranışını kurumsal bir politika haline getireceksin… Sulandırılmış ideolojiyi, yumuşak politikaları topluma hoş görünmenin aracı olarak kullanacaksın. Kısaca İsa peygamberin dediği gibi, bir yanağına tokat vururlarsa öbür yanağını çevireceksin! Bu yol seni büyük olasılıkla geri dönülmesi olanaksız “Yetmez ama evetçiliğe” götürecektir!

Daha yazıyı bitirmeden “Yok ya!” diye haykıran Şahin Mengü’nün parlayan gözlerini, sallayan parmaklarını görür gibiyim. O Atatürk’ün ünlü sözünü tekrarlıyor: “Şerlerin en kötüsü ehveni şerdir!”

Ve Şahin devam ediyor: “Uzlaşma başka, boyun eğme başka şeydir!” Çağdaşlığı, evrensel hukuku, lâik demokratik cumhuriyeti, her zaman gururla vurguladığı Kemalizm’i ömrü boyunca savunan, kardeşim gibi sevdiğim Şahin Mengü’yü Sabahattin Ali’nin ünlü dizeleriyle uğurluyorum:

Başın öne eğilmesin

Aldırma gönül aldırma

Yaşamı boyunca başı öne eğilmeyen Şahin Mengü’ye selâm olsun!..

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Yalçın Kara
 24 Eylül 2021 Cuma 18:17
Elinizi çabuk tutun, sahip çıkın, bu nesil ( kalanlara Allah sağlık versin ama) bitmek üzere. Cumhuriyetin heyacanını iliklerine kadar yaşamış, devletin kör kuruşuna sahip çıkmış, hep kendinden sonra gelecek nesiller için çalışmış olanaklar ölçüsünde. Hak vaki olunca ebediyete intikal etmişler. Ruhları şad olsun.
 Arsenik
 23 Eylül 2021 Perşembe 10:28
Değerli büyüğüm güzel insan kalemine yüreğine sağlık o gülüşün ve samimiyetinle seviliyorsun...
 Sabahattin çakır
 22 Eylül 2021 Çarşamba 21:58
Öncelik hepimizin başı sağolsun üzgünüm güzel bilgili çağdaş örnek kişileri kaybetmek hepimizi derinden üzmüştür
 Sami Gökmen
 22 Eylül 2021 Çarşamba 14:51
Kalemine sağlık vefalı dostum.Selam ve sevgiler.
 Mustafa Gazalcı
 22 Eylül 2021 Çarşamba 14:20
Çok güzel anlatmışınız Şahin Mengü''yü.
 Kamil Karatepe
 22 Eylül 2021 Çarşamba 13:27
Kaleminize kuvvet sayın Anadol.
 Aydoğan Yavaşlı
 22 Eylül 2021 Çarşamba 13:06
Rahmetli Mengü'yü ben de takdir eder, severdim. Sağlam bir mantığı vardı. Ulusal çıkarlarımız söz konusu olduğunda gerçekten de bir şahindi. Yattığı yer incitmesin. Şâd olsun.
 Lombak
 22 Eylül 2021 Çarşamba 12:42
Allah rahmetn eylesin. "Tarihinden ve ?öklerinden kopartılan CHP" isimli kitabı Y-chpliler okuyup bir kez daha düşünmelidir.
 Prof.Dr..Köksal Baloş
 22 Eylül 2021 Çarşamba 11:17
Mesleği, üstün bilgisi ve hiçbir zaman eğilmeyen başı i. başı ile Cumhuriyetimiz şok önemli bir evladını kaybetti…Allahtan rahmetler diliyorumNurlarda yatsın
 Abdullah Özer
 22 Eylül 2021 Çarşamba 10:36
Kemal abi, Şahin Mengü''yü nekadar güzel anlatmışsınız. Kaleminize sağlık. Yeri doldurulamıyacak yüce bir insandı. Onunla aynı dönem parlamentoda görev yapmak benim için büyük bir onurdu. Yakınlarına ve CHP ailesine başsağlığı diliyorum. Işığı bol yıldızlar yoldaşı olsun.
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz