MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Vergi cezalarında izah et, suçunu kabul et, az öde dönemi
Burak OĞUZ
YAZARLAR
22 Kasım 2016 Salı

Vergi cezalarında izah et, suçunu kabul et, az öde dönemi

İstihbarat teşkilatları KGB, CIA, MOSSAD ve MİT arasında yarışma düzenlemişler. Ormana sakladığımız zürafayı en kısa sürede bulan birinci olacak. CIA gitmiş 2 saat sonra zürafa ile gelmiş, KGB gitmiş 1,5 saat sonra gelmiş, MOSSAD gitmiş 1 saat sonra zürafa ile gelmiş. MİT gitmiş yarım saat sonra FİL ile gelmiş ama filin kafa göz yarılmış.

- yahu bu fil demişler.

Fil hemen atılmış,

- Anam avradım olsun ben zürafayım.

-----------------------

6728 sayılı “Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” ile Türk Vergi Sistemimize yeni bir terim girdi, “izaha davet.”

Vergi mükellefleri veya sorumluları hakkında vergi incelemesine başlanılmadan veya takdir komisyonuna sevk edilmeden önce, verginin ziyaa uğradığına delalet eden emareler bulunduğuna dair yetkili merciler tarafından yapılmış ön tespitler var ise, mükellef veya sorumlular tespit konuları hakkında izaha davet edilebileceklerdir. 

İzaha davet yazısının tebliğ tarihinden itibaren 15 günlük süre içerisinde izahta bulunulması durumunda; mükelleflerce izahta bulunulan tarihten itibaren 15 gün içerisinde; hiç verilmemiş olan vergi beyannamelerinin verilmesi, eksik veya yanlış yapılan vergi beyanının tamamlanması veya düzeltilmesi ve ödeme süresi geçmiş bulunan vergilerin, ödemenin geciktiği her ay ve kesri için, 6183 sayılı Kanunun 51 inci maddesinde belirtilen nispette uygulanacak gecikme zammı oranında bir zamla aynı sürede ödenmesi şartıyla vergi ziyaı cezası, ziyaa uğratılan vergi üzerinden %20 oranında kesilecektir.

----------------

Bu düzenlemeden yararlanmanın şartıvergi ziyaına neden oldum” yönünde yapılacak izahattır. Aksi halde, izahınız kabul edilmez ise, kanuni süresi geçtikten sonra kendiliğinden verilen vergi beyannameleri için kesilecek vergi ziyaı cezası en düşük %50, inceleme veya takdir komisyonuna sevk edildikten sonra ise  ziyaa uğratılan verginin 1 katı tutarında ceza ödemek zorunda kalabilirsiniz.

-------------------

En iyisi mi kafa göz yarılmadan “ben zürafayım” deyip kurtulun.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz