MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yaban hayatı; Sağlıklı yaşam sürmeniz için şart
Ahmet Aydın AKANSU
YAZARLAR
10 Şubat 2019 Pazar

Yaban hayatı; Sağlıklı yaşam sürmeniz için şart

Biyolojik çeşitliliği oluşturan bitki ve hayvan türleri insan hayatının devamı için çok gereklidir.

Biyolojik çeşitliliği oluşturan bitki ve hayvan türleri, eczacılık, tıp, hayvancılık, ormancılık, balıkçılık ve sanayi alanları ile temiz su ve temiz hava sağlanmasında büyük önem taşır.  

Biyolojik çeşitliliği oluşturan bitki ve hayvan türlerinin sayısının ve çeşitliliğinin fazla olması, o ülkeye ekonomik kazanç sağlar.

Biyolojik çeşitlilik, ekosistemleri dengede tutar, dünyayı yaşanabilir hale getirir, insanların sağlığını, çevreyi ve ekosistemleri destekler.

Bilim adamları mevsimlerin değişmesine, kuraklığın yaşanmasına, bitki ve hayvan türlerinin yok olmasına neden olan küresel ısınmanın yüzde 99 İNSAN kaynaklı olduğuna dikkat çekiyorlar.

Bir avuç insanın PARA HIRSI, ZENGİNLİK HIRSI VE GÜÇ HIRSI nedeniyle dünyanın doğal kaynakları sorumsuzca ve dikkatsizce hor kullanılıp büyük zarar görüyor.

Küresel ısınma DÜNYANIN AŞIRI ISINMASI nedeniyle mevsimler birbirine karıştı.

Küresel ısınma nedeniyle dünyanın yağış alan bölgelerinde sağanak yağmurlar tufanlara dönüştü on binlerce insan evini, tarım arazisini ve hayatını kaybetti.

Dünyanın kurak bölgelerinde daha aşırı kuraklıklar yaşanarak bir çok bitki ve hayvan türlerinin NESLİ TÜKENDİ.

Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) Türkiye Şubesi, 14 Şubat Sevgililer Günü’ne özel nesli tehlikede olan yaban hayvanları için “evlat edinme” kampanyası başlattı. Saz kedisi, yunus, deniz kaplumbağası, orfoz, turna, kaplan, kutup ayısı, panda, orangutan kampanya dahilinde evlat edinilebiliyor. İnternetten Dünya Doğayı Koruma Vakfı sitesine girerek belirtilen hesaba hangi hayvan için olduğunu seçerek bağış yapabilirsiniz. 

WWF Türkiye, bu gelirleri türlere yönelik doğal yaşam alanlarında, popülasyon belirleme, araştırma ve izleme çalışmalarında kullanıyor. Yerel sivil toplum kuruluşlarının doğa koruma projelerine hibe ve tecrübe desteği sağlayıp farkındalık da sağlıyor. Yaban evlat edinen kişi veya kuruluşlar, proje alanlarında yapılacak gözlemlere katılabiliyor.

Son söz; dünyaca ünlü bilim insanı Dr. Paul Ehrlic’ten, “Doğa  insan olmadan yaşar, ama insan doğa olmadan yaşayamaz”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz